5 seværdige film med Johnny Depp efter Pirates

René

René

Richard Says Goodbye (2018)

Denne film er med på listen , da den, uden konkurrence, er den bedste film med Johnny Depp, siden Black Mass.

Filmen, som egentlig har titlen The Professor i virkeligheden, fik lunkne anmeldelser tilbage i 2018, da den havde premiere i USA Derfor så den aldrig dagens lys i Danmark. Før nu. Det er egentlig synd, for selvom den ikke er specielt original, og låner meget fra 90’er’ nyklassikeren, American Beauty, så gør Depp den så seværdig, så man efterlades med et lille smil på læberne efter rulleteksterne.

Da hans karakter i filmen, Richard, som er professor på et universitet, får den sørgelig nyhed, at han har en uhelbredelig kræftsygdom, giver han den fuld skrue med damer, alkohol og stoffer. Han vil give sine sidste dage mening, uden at komme til at fortryde de ting han aldrig fik gjort.

Det fine, i dette lille komedie-drama, er at hans karakter ikke gør det ved at trampe på andre (bl.a. den opblæste nar af en chef, som går i seng med hans kone), men en respektfuld og ordenligt måde, uden at at gå på kompromis ved hans egne følelser.

Kan bl.a. streames på Blockbuster for 39 kr

Seneste

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!