Hvad er MovieManiac

Moviemaniac begyndte sin rejse tilbage i 2014, hvor René Buchtrup for første gang lagde en introduktions-video ud. Her fortalte den glade filmnørd om sin passion for filmediet og at facebook-siden, han nu havde oprettet, ville blive base for en masse anmeldelser.  Han ønskede også samtidig at siden skulle blive en base for alle film-glade mennesker, som ønskede et sted at diskutere film.

Der er blevet anmeldt mange film siden 2014. Mest de store mainstream-produktioner fra Hollywood. Men i 2015 blev den lige så entusiastiske filnørd (og gode ven til René), Andreas Nørgaard, også en del af Moviemanaic-holdet. Han anmeldte mindre kendte film som Familien Danmark måske ikke kendte.

Siden hjemmesidens opstart i 2017 har missionen været simpel: At lave en hjemmeside hvor der primært lægges vægt på to ting:

Filmlister og filmanmeldelser.

Vi driver hjemmesiden af ren kærlighed til film og vi har ingen forpligtelser over for nogen udover os selv. Den er vores hjertebarn og vi skriver om film fordi vi ikke kan lade være.

Vi er ikke en filmside som anmelder alle biografpremierer hver torsdag. Vi har oftest fokus på en ny film pr uge og bestræber os på at have 2 til 3 nye indlæg pr uge. Vi skriver ikke filmanmeldelser med lange handlingsreferater, men fokuserer istedet på hvad filmene gør ved os og hvilke følelser de sætter i gang. For det er jo det magiske filmene kan: de kan påvirke os og give os mulighed for at træde ind i en anden verden.

Det er da stort, ikk? 🙂

På Moviemaniac.dk gi’r vi ikke stjerner til filmene vi anmelder: Vi gi’r hamre! Det er det koreanske mesterværk “Oldboy” (2003) som har inspireret os. Det er i den største respekt at hammeren lever videre og hver gang uddeler dem på hjemmesiden, er det samtidig også en kærlighedserklæring til alle de fantastiske film derude der inspirerer os hver dag! Tak!