5 seværdige film med Johnny Depp efter Pirates

René

René

Black Mass (2015)

Rollen som tyranisk gansteroverhoved, kunne i min optik, sagtens have sikret Depp hans fjerde oscarnominering.

Sminket og med make-up, som skulle han spille Grev Dracula, giver Johnny Depp i rollen som James “Whitey” Bulger en voldsom intens præstation. Han er, ja, lad os fortsætte med Dracula-metaforerne , mørkets fyrste, og spreder skræk og rædsel som en gangsterboss som går hele vejen.

Vi følger Bulger fra midt-halvfjerserne og følger hans kriminelle karriere frem til 1995, hvor han går under jorden. Én ting er Depps præstation, som er mere en overbevisende. En anden er det særlige forhold han har til barndomsvennen, Jack Connoly (Joel Edgerton) som prøver at lave en aftale med Bulger om at udlevere mafiaen, til gengæld for immunitet. Sammenspillet mellem Depp og Edgerton er kort sagt yderst troværdigt.

Kan bl.a. streames på Youtube for 39 kr


Listen forsætter på næste side

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.