5 seværdige film med Johnny Depp efter Pirates

René

René

Public Enemies (2009)

Vi er i Amerika, under “the great depression”, 1933. Den legandariske gangster, John Dillinger, flygter fra fængslet.

Der er dømt fart og feltet fra start, i Michael Manns meget underholdende gangster-fabel, som kunne have været et nærgående portræt af en kriminel mand, af en helt særlig støbning. Den ender dog med at blive en film om en politiet jagt efter Dillinger, med blandt andre politibetjenten, Melvin Purvis (Christian Bale) i blandt. Samtidig er det et portræt af en særlig tid, en periode, hvor en helt særlig forbryder gjorde sit indtog.

Depp er kølig, cool, skræmmende og charmerende som den kriminelle storforbryder, Dillinger, der anses som én af de største forbrydere i Amerikas historie, nogensinde.

Kan bl.a. streames på Netflix


Listen forsætter på næste side

Seneste

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!