Hvad der startede som et enkeltmandsprojekt for René Buchtrup på Facebook i februar 2014, er nu vokset til en hjemmeside med tre skribenter, og en webdesigner, der holder styr på tingene.

i 2017 kom Andreas Nørgaard til. Så så Moviemaniac.dk dagens lys. Siden er Jacob Faurholt og Steffen Schultz kommet med ombord. 

Vi bestræber os på at anmelde bredt indenfor alle genrer, og derudover har vi hver især vores favoritgenrer, hvilket især kommer til udtryk på diverse filmlister. Lister er noget vi fra start af, har slået os fast på, da det er en god måde at hylde en genre, en skuespiller, eller en tendens i filmverdenen på. Det er også her vi kan komme af med en masse opsparet galle overfor eksempelvis de tre ovenstående kategorier. “De ti værste film ever made” f.eks.
Derudover er lister sjove at lave, da man kan dykke dybt indenfor et bestemt emne.

Her får i en lille præsentation af de tre skribenter på hjemmesiden:

René Buchtrup lagde for over 6 år siden en lille introduktionsvideo på nettet, hvor han præsenterede ideen til Moviemaniac: en facebookgruppe, hvor han ville anmelde film, lave lister og dele nyheder, i håb om et filmfællesskab for alle. For lige siden hans sene teenageår har filmens verden fyldt mere og mere, og er blevet hans passion og hobby han ikke kan leve uden.

Film er for René et særligt pusterum. Han er overbevist om at de allerbedste og største filmoplevelser bliver en del af ens dna og vil følge én for altid. De stærkeste filmoplevelser kan inspirere ens tanketank og nytænke ens livsyn. René elsker en underholdende slå-hjernen-fra-actionfilm, men vil allerhelst udfordres af en film, som har noget på hjerte og en inspirerende historie, der kan leve videre efter rulleteksterne.

René bor til dagligt i Harlev med hans skønne familie (hustru, piger og kæledyr). Når han ikke har travlt med en biograftur eller en anmeldelser på siden, arbejder han som pædagog i Viby. 

Hvis han skulle lave en Top 10 over yndlingsfilm, ville den nok se således ud:

Andreas Nørgaard har en stor passion for film – specielt de gode. Han har siden barnsben været meget optaget af film og musik, og det er kun blevet mere udtalt med alderen at diskutere film, og han har bestemt sine meninger. Han kan være stokkonservativ i sine holdninger omkring genrer, men hans filmsmag er meget bred. Han kan få lyst til at grave sig ned, hvis han tvinges til at se en gennemsnitlig actionfilm, eller noget der bare minder om en superheltefilm. Til gengæld klapper han i takt, når han ser en god krigsfilm, eller når Tarantino kommer med nyt.

Andreas bor i Århus, og arbejder som pædagogisk assistent, og er en gift mand med to dejlige drenge.

Hans Top 10 ser således ud (rækkefølgen er tilfældig):

Jacob Faurholt er skolelærer, sangskriver, og passioneret film – og serienørd. Han bliver hårdest ramt af et godt drama eller en dyster veldrejet thriller, og han elsker at samtale og debattere hvad han har set. Gerne højstemt og uden filter!

Han kan godt blive gnaven over den uendelige stime af kønsløse CGI-baserede actionfilm, som han mener blandt andre Marvel pumper ud. Dog går han ikke af vejen for gedigne tegnefilms-filmatiseringer som Nolans Batman-trilogi og Sam Raimis Spiderman-film.

Jacob har desuden en stor forkærlighed for gysergenren, og dens nye revival med film som Get Out, Hereditary, It Follows, og det nye kuld af Stephen King-filmatiseringer, står i høj kurs.  

Jacob kom på hårdt arbejde, da René “tvang” ham til at lave en Top 10 med hans yndlingsfilm: