The Fall anmeldelse

René

René

af Andreas Nørgaard
Originaltitel: The Fall. Instruktør: Tarsem Singh. Produktionsår: 2006.
Genre: Eventyr, drama, feel-good, børn.
 
The Fall kan streames på Filmstriben
 

Farverigt, originalt og unikt.

Dette er en film meget ulig noget andet jeg har set.

Det er en imponerende bedrift af Tarsem Singh.
Jeg kender ham, udover denne, kun fra Jennifer Lopez-gyllestinkeren The Cell, samt musikvideoen til R.E.M’ monsterhit, Losing My Religion.

Hans indre legebarn får frit spil her i The Fall. Jeg fornemmer han skal ud med noget fra sit allerinderste. Han skal have lettet hjertet, og bare give folk sine tanker og følelser i én stor farverig pakke.

Historien er som følger:

Den sårede stuntman, Roy Walker, ligger på hospitalet, lam i begge ben efter et fald.
Her møder han den lille pige Alexandria, der kommer sig efter en brækket arm.
De bli’r straks venner og fortrolige, og Roy fortæller hende en fantastisk fabel om en ond guvernør, og en broget flok, der skal styrte ham i grus.
Imellem kapitlerne får han Alexandria til at “finde” morfin på hospitalet…

Filmen sprudler af fortællelyst og energi, og er farverig som få.
Man sidder bare som seer og bli’r beriget med den ene smukke og veludførte scene efter den anden.

Billederne er virkelig smukke, og der er virkelig en kamerafører, der fortjener stående applaus. Det er mesterligt arbejde!

Desuden er historien virkelig rørende, og det umage venskab mellem Alexandria og Roy hører til de bedre, og mest troværdige i filmhistorien.
Jeg kommer til at tænke på The Station Agent og Mary And Max i den sammenhæng. Du finder det bedste, når du ikke leder, og det kommer ofte trampende uden skelen til tid og sted.

Man kan se filmen alene, eller sammen med familien, og man kan også sidde og nørde den, fordi den bare er så speciel og unik.
Kom i sving, folkens!

Jeg ser frem til at kunne vise mine børn The Fall, og nyde den med to ditto barnlige sjæle.

Et lille mesterværk, værsgo.

The Fall får 5 ud af 6 hamre:          🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.