The Fall anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard
Originaltitel: The Fall. Instruktør: Tarsem Singh. Produktionsår: 2006.
Genre: Eventyr, drama, feel-good, børn.
 
The Fall kan streames på Filmstriben
 

Farverigt, originalt og unikt.

Dette er en film meget ulig noget andet jeg har set.

Det er en imponerende bedrift af Tarsem Singh.
Jeg kender ham, udover denne, kun fra Jennifer Lopez-gyllestinkeren The Cell, samt musikvideoen til R.E.M’ monsterhit, Losing My Religion.

Hans indre legebarn får frit spil her i The Fall. Jeg fornemmer han skal ud med noget fra sit allerinderste. Han skal have lettet hjertet, og bare give folk sine tanker og følelser i én stor farverig pakke.

Historien er som følger:

Den sårede stuntman, Roy Walker, ligger på hospitalet, lam i begge ben efter et fald.
Her møder han den lille pige Alexandria, der kommer sig efter en brækket arm.
De bli’r straks venner og fortrolige, og Roy fortæller hende en fantastisk fabel om en ond guvernør, og en broget flok, der skal styrte ham i grus.
Imellem kapitlerne får han Alexandria til at “finde” morfin på hospitalet…

Filmen sprudler af fortællelyst og energi, og er farverig som få.
Man sidder bare som seer og bli’r beriget med den ene smukke og veludførte scene efter den anden.

Billederne er virkelig smukke, og der er virkelig en kamerafører, der fortjener stående applaus. Det er mesterligt arbejde!

Desuden er historien virkelig rørende, og det umage venskab mellem Alexandria og Roy hører til de bedre, og mest troværdige i filmhistorien.
Jeg kommer til at tænke på The Station Agent og Mary And Max i den sammenhæng. Du finder det bedste, når du ikke leder, og det kommer ofte trampende uden skelen til tid og sted.

Man kan se filmen alene, eller sammen med familien, og man kan også sidde og nørde den, fordi den bare er så speciel og unik.
Kom i sving, folkens!

Jeg ser frem til at kunne vise mine børn The Fall, og nyde den med to ditto barnlige sjæle.

Et lille mesterværk, værsgo.

The Fall får 5 ud af 6 hamre:          🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.