The Fall anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard
Originaltitel: The Fall. Instruktør: Tarsem Singh. Produktionsår: 2006.
Genre: Eventyr, drama, feel-good, børn.
 
The Fall kan streames på Filmstriben
 

Farverigt, originalt og unikt.

Dette er en film meget ulig noget andet jeg har set.

Det er en imponerende bedrift af Tarsem Singh.
Jeg kender ham, udover denne, kun fra Jennifer Lopez-gyllestinkeren The Cell, samt musikvideoen til R.E.M’ monsterhit, Losing My Religion.

Hans indre legebarn får frit spil her i The Fall. Jeg fornemmer han skal ud med noget fra sit allerinderste. Han skal have lettet hjertet, og bare give folk sine tanker og følelser i én stor farverig pakke.

Historien er som følger:

Den sårede stuntman, Roy Walker, ligger på hospitalet, lam i begge ben efter et fald.
Her møder han den lille pige Alexandria, der kommer sig efter en brækket arm.
De bli’r straks venner og fortrolige, og Roy fortæller hende en fantastisk fabel om en ond guvernør, og en broget flok, der skal styrte ham i grus.
Imellem kapitlerne får han Alexandria til at “finde” morfin på hospitalet…

Filmen sprudler af fortællelyst og energi, og er farverig som få.
Man sidder bare som seer og bli’r beriget med den ene smukke og veludførte scene efter den anden.

Billederne er virkelig smukke, og der er virkelig en kamerafører, der fortjener stående applaus. Det er mesterligt arbejde!

Desuden er historien virkelig rørende, og det umage venskab mellem Alexandria og Roy hører til de bedre, og mest troværdige i filmhistorien.
Jeg kommer til at tænke på The Station Agent og Mary And Max i den sammenhæng. Du finder det bedste, når du ikke leder, og det kommer ofte trampende uden skelen til tid og sted.

Man kan se filmen alene, eller sammen med familien, og man kan også sidde og nørde den, fordi den bare er så speciel og unik.
Kom i sving, folkens!

Jeg ser frem til at kunne vise mine børn The Fall, og nyde den med to ditto barnlige sjæle.

Et lille mesterværk, værsgo.

The Fall får 5 ud af 6 hamre:          🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.