A Quiet Place 2

René

René

Originaltitel: A Quiet Place 2. Instruktør: John Krasinski. År: 2020. Genre: Gyser, Action Drama. Biografpremiere: d. 1. juli 2021.

Filmen blev set i Bio City, Aarhus

Forestil dig en verden, hvor selv den mindste lyd kan afgøre din skæbne. Hvor stilheden er altafgørende for din familie og jeres sikkerhed.

Dette mareridts-scenarie udspillede sig i skuespiller og instruktør John Krasinskis formidable gyser-drama, A Quiet Place, fra 2018, hvor familien Abbott, bestående af Mor Evelyn (Emiliy Blunt), Far Lee (Krasinsky selv) og børnene Reagan, Marcus og Cade måtte flygte i en skræmmende, klaustrofobisk og ødelæggende verden.

De værst-tænkelige scenarier udspillede sig i film nummer et. Først fik de taget deres mindste søn, Cade, fra sig. Og i slutningen ofrede Lee sig, så hans elskede familie kunne leve videre.

Efterfølgeren starter med et flashback, hvor vi ser det hele fra day one. Den dag, de klamme rumvæsener ankommer til jordkloden. Vi følger familien Abbott, fra en helt almindelig baseballkamp, hvor nervøse Marcus står klar med battet, og familien sidder og hepper på tribunen. Snart går det stærkt. Væk er den idylliske stemning, biler kører galt og folk løber for deres liv.

442 dage senere. Evelyns er med sin baby (som blev født i slutningen af sidste film) og de større søskende på fortsat flugt gennem det ødelagte og dommedagslignende Amerika. Det trygge samfund, hvor folk passede på hinanden, føles langt væk. Nu kan de, som familie, kun stole på hinanden. Snart møder de den tidligere ven fra hjembyen, Emmett (Cillian Murphy), som har mistet sin familie. Han har mistet også mistet sit håb og sin tro til menneskeheden. Hvor den døve datter Regan, stædigt nægter at give op, har hun brug for hans support for at overleve, og spørgsmålet er om der er hjælp at hente hos Emmett.

A Quiet Place 2 forlænger det eminente univers som Krasinskis byggede så troværdigt op i første film. Med et stort fokus på karaktererne og deres udvikling, bliver vi suget ind i denne verden, og er emotionelt med hele vejen. Det er imponerende hvor meget suspense, der kan bygges op i stilheden og eksempelvis en gåtur hen over sand, grus og blade, kan blive til noget af det mest nervepirrende i Kransinskis hænder.

Ofte lader filmens fotograf sine stemningsrige billeder hvile ved de øde strækninger, som menneskene har forladt. Det virker lige dele imponerende smukt, og samtidigt enormt skræmmende. For hvert et roligt øjeblik, med naturens lyde, som fuglefløjt og vindens hvisken, kan ødelægges af et skræmmende monster, med sine fintfølende intuition kan opsnappe hver en eneste ujævn lyd.

A Quiet Place 2 er en imponerende efterfølger, som imponerer og lade sit publikum involvere. Det er Hollywood’sk håndværk, når det er allerbedst, og produktionen skifter gnidningsfrit mellem kammerspil (alle skuespillere er suveræne, særligt de store børn, Noah Jupe og Millicent Simmonds, gør alvorligt indtryk), action og gys. Særligt gysene rammer rent, da de virker troværdige, og som noget der udspringer af de situationer, som opstår undervejs.

Jeg sad med følelserne uden på tøjet, da lakkede filmen mod enden. På sølle 96 minutter, når Krasinski at bygge så troværdigt videre på sit univers, så man bare vil have mere af de karakterer, man har lært at holde af, filmens univers og de stemninger Krasinski (som en anden Spielberg) fornår at bygge op. Det er en film, om at miste og give slip. Men samtidig også om at drømme om at kunne holde af og elske igen.

A Quiet Place 2 får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Judgment In Nuremberg

Retsopgøret mod de ukendte bagmænd, bag nogle af historiens største forbrydelser mod menneskeheden. En film, der stiller de rigtige spørgsmål, og besvarer dem så fyldestgørende som det nu er muligt.
Filmen er et mesterværk, som enhver filmelsker bør se!

Old

Hvis man køber sig ind på præmissen om en Twilight Zone / B-filmagtig fortælling, og hvis man kan sluge nogle kameler undervejs, vil man højst sandsynligt få en ganske fornøjelig og gysende tur i biografmørket

Hvor Kragerne Vender

Hjertevarm og rørende satire, med en fremragende Rosalinde Mynster i hovedrollen, som datteren, der vender hjem til Udkantsdanmark. Et brag af en debutfilm.

The Greatest Showman

Hvis man er til musicals, er Greatest Showman en must see-oplevelse. En smuk kærlighedsfortælling, om at rejse sig, når livet er svært, og aldrig at give slippe på ens drømme.

Kammerater!

Flot indblik bag facaden på en politik ideologi og et menneskesyn, der giver magthaverne overhånden i alle henseender.
Skynd jer i biografen og se den!

Call Me By Your Name

Nicolai må efter (endnu) et gensyn konstatere, at Call Me By Your Name er én af de klareste, filmiske beskrivelser af en forelskelse, som han kan komme i tanke om.

Den Gode Spion

Altid seværdige Cumberbatch spiller den helt almindelige sælger og familiefar, som rekrutteres som spion af MI6 og CIA.
Skuespillet over hele linen er forrygende og spændingen udløses uden larmende skuddueller.

In The Heights

Moviemaniacs nye skribent, Nicolai, er i den grad overbevist: In The Heights er den bedste musical siden La La Land, der imponerer som et stort, opløftende, filmisk vidunder.
En hyldest til alle med en stor drøm i hjertet!