A Quiet Place 2

René

René

Originaltitel: A Quiet Place 2. Instruktør: John Krasinski. År: 2020. Genre: Gyser, Action Drama. Kan bl.a. streames på Blockbuster

Forestil dig en verden, hvor selv den mindste lyd kan afgøre din skæbne. Hvor stilheden er altafgørende for din familie og jeres sikkerhed.

Dette mareridts-scenarie udspillede sig i skuespiller og instruktør John Krasinskis formidable gyser-drama, A Quiet Place, fra 2018, hvor familien Abbott, bestående af Mor Evelyn (Emiliy Blunt), Far Lee (Krasinsky selv) og børnene Reagan, Marcus og Cade måtte flygte i en skræmmende, klaustrofobisk og ødelæggende verden.

De værst-tænkelige scenarier udspillede sig i film nummer et. Først fik de taget deres mindste søn, Cade, fra sig. Og i slutningen ofrede Lee sig, så hans elskede familie kunne leve videre.

Efterfølgeren starter med et flashback, hvor vi ser det hele fra day one. Den dag, de klamme rumvæsener ankommer til jordkloden. Vi følger familien Abbott, fra en helt almindelig baseballkamp, hvor nervøse Marcus står klar med battet, og familien sidder og hepper på tribunen. Snart går det stærkt. Væk er den idylliske stemning, biler kører galt og folk løber for deres liv.

442 dage senere. Evelyns er med sin baby (som blev født i slutningen af sidste film) og de større søskende på fortsat flugt gennem det ødelagte og dommedagslignende Amerika. Det trygge samfund, hvor folk passede på hinanden, føles langt væk. Nu kan de, som familie, kun stole på hinanden. Snart møder de den tidligere ven fra hjembyen, Emmett (Cillian Murphy), som har mistet sin familie. Han har mistet også mistet sit håb og sin tro til menneskeheden. Hvor den døve datter Regan, stædigt nægter at give op, har hun brug for hans support for at overleve, og spørgsmålet er om der er hjælp at hente hos Emmett.

A Quiet Place 2 forlænger det eminente univers som Krasinskis byggede så troværdigt op i første film. Med et stort fokus på karaktererne og deres udvikling, bliver vi suget ind i denne verden, og er emotionelt med hele vejen. Det er imponerende hvor meget suspense, der kan bygges op i stilheden og eksempelvis en gåtur hen over sand, grus og blade, kan blive til noget af det mest nervepirrende i Kransinskis hænder.

Ofte lader filmens fotograf sine stemningsrige billeder hvile ved de øde strækninger, som menneskene har forladt. Det virker lige dele imponerende smukt, og samtidigt enormt skræmmende. For hvert et roligt øjeblik, med naturens lyde, som fuglefløjt og vindens hvisken, kan ødelægges af et skræmmende monster, med sine fintfølende intuition kan opsnappe hver en eneste ujævn lyd.

A Quiet Place 2 er en imponerende efterfølger, som imponerer og lade sit publikum involvere. Det er Hollywood’sk håndværk, når det er allerbedst, og produktionen skifter gnidningsfrit mellem kammerspil (alle skuespillere er suveræne, særligt de store børn, Noah Jupe og Millicent Simmonds, gør alvorligt indtryk), action og gys. Særligt gysene rammer rent, da de virker troværdige, og som noget der udspringer af de situationer, som opstår undervejs.

Jeg sad med følelserne uden på tøjet, da lakkede filmen mod enden. På sølle 96 minutter, når Krasinski at bygge så troværdigt videre på sit univers, så man bare vil have mere af de karakterer, man har lært at holde af, filmens univers og de stemninger Krasinski (som en anden Spielberg) fornår at bygge op. Det er en film, om at miste og give slip. Men samtidig også om at drømme om at kunne holde af og elske igen.

A Quiet Place 2 får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.