Zombieland: Double Tap

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Zombieland: Double Tap. Instruktør: Ruben Fleicher. År: 2019. Genre: Avtion/Horror/Komedie. Kan streames på Blockbuster.

Metallicas Master Of Puttets. Slow motion. Nedslagtning af zombier.

Nej, det er bestemt ikke noget man skal tage alvorligt. Det er til gengæld afsindigt morsomt, og underligt nok, mere æstetisk, end fjollet og patetisk.

Det giver i den grad mening i efterfølgeren til “Zombieland” fra 2009.

Også selvom at historien er næsten ikke-eksisterende i efterfølgeren.

Den umage, sammenførte “familie”, Tallahassee, Columbus, Wichita og Little Rock, er tilbage og, stort set, intet har forandret sig siden sidst. Dog er sidstnævnte blevet teenager og føler ikke at “familien” alene dækker hendes sociale behov.

Efter at Columbus (Jesse Eisenberg) har skræmt kæresten Wichita (Emma Stone) fra vid og sans, med en akavet omgang frieri, hiver Wichita og Little Rock stikket. De fordufter, efter at fesent afskedsbrev.

En flæbende måned senere (dog mest fra Columbus ‘side) møder de to herrer, en dum, men sød blondine, Madison, som har gemt sig i en fryser, og selvfølgelig går der ikke lang tid, før hun ender i Columbus’ seng. Hun roser ham for hans intelligens, og hvem kan modstå sådan en omgang smiger.

Der går ikke lang tid før Wichita kommer tilbage til Det Hvide Hus (ja, de bor i præsidentboligen), og en dejligt pinlig situation opstår efterfølgende. Men alle må stå sammen og må tage på roadtrip, da Little Rock har forladt Wichita, til fordel for en guitar – og hashglad hippie.

Det er plat, simpelt og på grænsen til genialt i selskab med vor gamle helte.

Rubin Fleicher, som også instruerede den første for ti år siden, har styr på alle løjerne, og selvom den nye fortælling ikke bidrager med noget som helst til det eksisterende zombie-univers, er det et forrygende gensyn alligevel.

Woody Harrelson har i sin Elvis-elskende, hippie-hadende og våben-entusiastiske Tallahassee, skabt én af hans allerbedste OG sjoveste karakterer til dato. Hans sammenspil med Jesse Eisenberg, som spiller den nørdede og lettere forsigtige Columbus, er morskab ud over alle grænser.

De knastøre oneliners flyver til højre og venstre i løbet af de 99 minutter filmen varer. Ingen af dem bliver tabt på gulvet, men i stedet føles det som brænde på et bål, som bare bliver større og varmere. Eller i dette tilfælde, sjovere og vildere.

Zoey Deutchs karakter Madison er fabelagtig og giver Reese Witherspoons Elle Woods fra “Blondinens Hævn” kamp til stregen som den mest bundnaive blondine. Hun giver modspil som tredje hjul i Wichita og Columbus’ forhold, til stor morskab for os, som publikum.

Fans af film nr. 1 vil fryde sig over “Double Tap” og græde af grin. Andre vil nok ikke være synderligt begejstret.

Men pyt, for alle os der elsker overdrevne komedier, hvor smarte zombier, bliver opkaldt efter Terminator, og de dumme efter Homer Simpson, er Zombieland 2, den bedste nyhed siden…ja… forgængeren fra 2009.

Zombieland: Double Tap får 4 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

Seneste

Twisters

Nicolai har denne gang anmeldt den nye Twister-film, Twisters, som prøver at opgradere 90’er-klassikeren om adrenalinjunkier som jæger tornadoer. Lykkedes opgraderingen? Ikke helt, men dele af filmen redder den fra at blive en total katastrofe.

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.