Zombieland: Double Tap

René

René

Originaltitel: Zombieland: Double Tap. Instruktør: Ruben Fleicher. År: 2019. Genre: Avtion/Horror/Komedie. Kan streames på Blockbuster.

Metallicas Master Of Puttets. Slow motion. Nedslagtning af zombier.

Nej, det er bestemt ikke noget man skal tage alvorligt. Det er til gengæld afsindigt morsomt, og underligt nok, mere æstetisk, end fjollet og patetisk.

Det giver i den grad mening i efterfølgeren til “Zombieland” fra 2009.

Også selvom at historien er næsten ikke-eksisterende i efterfølgeren.

Den umage, sammenførte “familie”, Tallahassee, Columbus, Wichita og Little Rock, er tilbage og, stort set, intet har forandret sig siden sidst. Dog er sidstnævnte blevet teenager og føler ikke at “familien” alene dækker hendes sociale behov.

Efter at Columbus (Jesse Eisenberg) har skræmt kæresten Wichita (Emma Stone) fra vid og sans, med en akavet omgang frieri, hiver Wichita og Little Rock stikket. De fordufter, efter at fesent afskedsbrev.

En flæbende måned senere (dog mest fra Columbus ‘side) møder de to herrer, en dum, men sød blondine, Madison, som har gemt sig i en fryser, og selvfølgelig går der ikke lang tid, før hun ender i Columbus’ seng. Hun roser ham for hans intelligens, og hvem kan modstå sådan en omgang smiger.

Der går ikke lang tid før Wichita kommer tilbage til Det Hvide Hus (ja, de bor i præsidentboligen), og en dejligt pinlig situation opstår efterfølgende. Men alle må stå sammen og må tage på roadtrip, da Little Rock har forladt Wichita, til fordel for en guitar – og hashglad hippie.

Det er plat, simpelt og på grænsen til genialt i selskab med vor gamle helte.

Rubin Fleicher, som også instruerede den første for ti år siden, har styr på alle løjerne, og selvom den nye fortælling ikke bidrager med noget som helst til det eksisterende zombie-univers, er det et forrygende gensyn alligevel.

Woody Harrelson har i sin Elvis-elskende, hippie-hadende og våben-entusiastiske Tallahassee, skabt én af hans allerbedste OG sjoveste karakterer til dato. Hans sammenspil med Jesse Eisenberg, som spiller den nørdede og lettere forsigtige Columbus, er morskab ud over alle grænser.

De knastøre oneliners flyver til højre og venstre i løbet af de 99 minutter filmen varer. Ingen af dem bliver tabt på gulvet, men i stedet føles det som brænde på et bål, som bare bliver større og varmere. Eller i dette tilfælde, sjovere og vildere.

Zoey Deutchs karakter Madison er fabelagtig og giver Reese Witherspoons Elle Woods fra “Blondinens Hævn” kamp til stregen som den mest bundnaive blondine. Hun giver modspil som tredje hjul i Wichita og Columbus’ forhold, til stor morskab for os, som publikum.

Fans af film nr. 1 vil fryde sig over “Double Tap” og græde af grin. Andre vil nok ikke være synderligt begejstret.

Men pyt, for alle os der elsker overdrevne komedier, hvor smarte zombier, bliver opkaldt efter Terminator, og de dumme efter Homer Simpson, er Zombieland 2, den bedste nyhed siden…ja… forgængeren fra 2009.

Zombieland: Double Tap får 4 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

Seneste

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!