Weathering With You (biograf premiere)

Weathering With You
Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Weathering With You
Instruktør: Makoto Shinkai
Produktionsår: 2019
Genre: Animation/Drama/Fantasy
Kan streames på Blockbuster

Der sad jeg så….

af Andreas Nørgaard

Midt i den enorme Imax-sal, med rigtig god plads til alle sider.
Min første tanke var, at det var overkill, at smide en animationsfilm op på så stort et lærred, men et par timer senere, da filmen var slut, var mine småfine fornemmelser gjort til skamme.

Det her er en af de biografoplevelser jeg vil huske tilbage på. Det her er en film, der bør ses på et stort lærred, med ordentlig lyd, sådan som det sømmer sig for en film med dette visuelle take. Det er Ghibli når det er allermest imponerenrende og gudesmukt.

Det er ingen hemmelighed, at jeg vægter japansk animation/Studio Ghibli langt højere end både Disney og Pixar. De lefler ikke for nogen, og de er blottet for den der kvalmende tydelige morale, der ofte gennemsyrer film fra de to sammensluttede animationsstudier. Disney og Pixar kan bestemt lave gode film, men jeg synes ofte de blegner ved sammenligning med Ghiblis mesterværker.

Weathering With You handler om menneskelige relationer og om mennesker, der mødes på trods af forskelligheder.

“Who cares if we can’t see any sunshine? I want you more than any blue sky.”

Den unge dreng, Morishima møder den mystiske pige, Amano.
Han er stukket af hjemmefra, og hun er en pige med overnaturlige evner. Hun kan manipulere vejret.
Sammen møder de folk, hvis veje de har krydset tidligere, og som har gjort indtryk hos dem – positivt såvel som negativt.

De vil gerne møde nye mennesker på deres egen alder, men det er nogle gange svært, når man har den slags evner som Amano besidder.

Der sker ting og sager i filmen, som jeg ikke vil afsløre for jer her, men jeg vil kraftigt opfordre jer til at skynde jer i biografen og se dette imponerende værk.
Det er en film, der fortjener at stå side om side mest de bedste og mest elskede film fra Studio Ghiblis imponerende bibliotek. Weathering With You henvender sig til alle filmelskere – børn og voksne, og den vinder på sin historie, som jeg tænker alle kan relatere til.

Derudover er billederne dybt imponerende, og jeg følte selv flere gange, at jeg sad og så en liveaction film.
Min begejstring afspejler sig i den flotte karakter jeg har givet filmen.

Når en film rammer rent på alle de parametre den stiller op, så må og skal det honoreres.

Weathering With You får: 5/6
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.