Weathering With You (biograf premiere)

Weathering With You
Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Weathering With You
Instruktør: Makoto Shinkai
Produktionsår: 2019
Genre: Animation/Drama/Fantasy
Kan streames på Blockbuster

Der sad jeg så….

af Andreas Nørgaard

Midt i den enorme Imax-sal, med rigtig god plads til alle sider.
Min første tanke var, at det var overkill, at smide en animationsfilm op på så stort et lærred, men et par timer senere, da filmen var slut, var mine småfine fornemmelser gjort til skamme.

Det her er en af de biografoplevelser jeg vil huske tilbage på. Det her er en film, der bør ses på et stort lærred, med ordentlig lyd, sådan som det sømmer sig for en film med dette visuelle take. Det er Ghibli når det er allermest imponerenrende og gudesmukt.

Det er ingen hemmelighed, at jeg vægter japansk animation/Studio Ghibli langt højere end både Disney og Pixar. De lefler ikke for nogen, og de er blottet for den der kvalmende tydelige morale, der ofte gennemsyrer film fra de to sammensluttede animationsstudier. Disney og Pixar kan bestemt lave gode film, men jeg synes ofte de blegner ved sammenligning med Ghiblis mesterværker.

Weathering With You handler om menneskelige relationer og om mennesker, der mødes på trods af forskelligheder.

“Who cares if we can’t see any sunshine? I want you more than any blue sky.”

Den unge dreng, Morishima møder den mystiske pige, Amano.
Han er stukket af hjemmefra, og hun er en pige med overnaturlige evner. Hun kan manipulere vejret.
Sammen møder de folk, hvis veje de har krydset tidligere, og som har gjort indtryk hos dem – positivt såvel som negativt.

De vil gerne møde nye mennesker på deres egen alder, men det er nogle gange svært, når man har den slags evner som Amano besidder.

Der sker ting og sager i filmen, som jeg ikke vil afsløre for jer her, men jeg vil kraftigt opfordre jer til at skynde jer i biografen og se dette imponerende værk.
Det er en film, der fortjener at stå side om side mest de bedste og mest elskede film fra Studio Ghiblis imponerende bibliotek. Weathering With You henvender sig til alle filmelskere – børn og voksne, og den vinder på sin historie, som jeg tænker alle kan relatere til.

Derudover er billederne dybt imponerende, og jeg følte selv flere gange, at jeg sad og så en liveaction film.
Min begejstring afspejler sig i den flotte karakter jeg har givet filmen.

Når en film rammer rent på alle de parametre den stiller op, så må og skal det honoreres.

Weathering With You får: 5/6
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.