Weathering With You (biograf premiere)

Weathering With You
Picture of Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Weathering With You
Instruktør: Makoto Shinkai
Produktionsår: 2019
Genre: Animation/Drama/Fantasy
Kan streames på Blockbuster

Der sad jeg så….

af Andreas Nørgaard

Midt i den enorme Imax-sal, med rigtig god plads til alle sider.
Min første tanke var, at det var overkill, at smide en animationsfilm op på så stort et lærred, men et par timer senere, da filmen var slut, var mine småfine fornemmelser gjort til skamme.

Det her er en af de biografoplevelser jeg vil huske tilbage på. Det her er en film, der bør ses på et stort lærred, med ordentlig lyd, sådan som det sømmer sig for en film med dette visuelle take. Det er Ghibli når det er allermest imponerenrende og gudesmukt.

Det er ingen hemmelighed, at jeg vægter japansk animation/Studio Ghibli langt højere end både Disney og Pixar. De lefler ikke for nogen, og de er blottet for den der kvalmende tydelige morale, der ofte gennemsyrer film fra de to sammensluttede animationsstudier. Disney og Pixar kan bestemt lave gode film, men jeg synes ofte de blegner ved sammenligning med Ghiblis mesterværker.

Weathering With You handler om menneskelige relationer og om mennesker, der mødes på trods af forskelligheder.

“Who cares if we can’t see any sunshine? I want you more than any blue sky.”

Den unge dreng, Morishima møder den mystiske pige, Amano.
Han er stukket af hjemmefra, og hun er en pige med overnaturlige evner. Hun kan manipulere vejret.
Sammen møder de folk, hvis veje de har krydset tidligere, og som har gjort indtryk hos dem – positivt såvel som negativt.

De vil gerne møde nye mennesker på deres egen alder, men det er nogle gange svært, når man har den slags evner som Amano besidder.

Der sker ting og sager i filmen, som jeg ikke vil afsløre for jer her, men jeg vil kraftigt opfordre jer til at skynde jer i biografen og se dette imponerende værk.
Det er en film, der fortjener at stå side om side mest de bedste og mest elskede film fra Studio Ghiblis imponerende bibliotek. Weathering With You henvender sig til alle filmelskere – børn og voksne, og den vinder på sin historie, som jeg tænker alle kan relatere til.

Derudover er billederne dybt imponerende, og jeg følte selv flere gange, at jeg sad og så en liveaction film.
Min begejstring afspejler sig i den flotte karakter jeg har givet filmen.

Når en film rammer rent på alle de parametre den stiller op, så må og skal det honoreres.

Weathering With You får: 5/6
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.