Weathering With You (biograf premiere)

Weathering With You
Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Weathering With You
Instruktør: Makoto Shinkai
Produktionsår: 2019
Genre: Animation/Drama/Fantasy
Kan streames på Blockbuster

Der sad jeg så….

af Andreas Nørgaard

Midt i den enorme Imax-sal, med rigtig god plads til alle sider.
Min første tanke var, at det var overkill, at smide en animationsfilm op på så stort et lærred, men et par timer senere, da filmen var slut, var mine småfine fornemmelser gjort til skamme.

Det her er en af de biografoplevelser jeg vil huske tilbage på. Det her er en film, der bør ses på et stort lærred, med ordentlig lyd, sådan som det sømmer sig for en film med dette visuelle take. Det er Ghibli når det er allermest imponerenrende og gudesmukt.

Det er ingen hemmelighed, at jeg vægter japansk animation/Studio Ghibli langt højere end både Disney og Pixar. De lefler ikke for nogen, og de er blottet for den der kvalmende tydelige morale, der ofte gennemsyrer film fra de to sammensluttede animationsstudier. Disney og Pixar kan bestemt lave gode film, men jeg synes ofte de blegner ved sammenligning med Ghiblis mesterværker.

Weathering With You handler om menneskelige relationer og om mennesker, der mødes på trods af forskelligheder.

“Who cares if we can’t see any sunshine? I want you more than any blue sky.”

Den unge dreng, Morishima møder den mystiske pige, Amano.
Han er stukket af hjemmefra, og hun er en pige med overnaturlige evner. Hun kan manipulere vejret.
Sammen møder de folk, hvis veje de har krydset tidligere, og som har gjort indtryk hos dem – positivt såvel som negativt.

De vil gerne møde nye mennesker på deres egen alder, men det er nogle gange svært, når man har den slags evner som Amano besidder.

Der sker ting og sager i filmen, som jeg ikke vil afsløre for jer her, men jeg vil kraftigt opfordre jer til at skynde jer i biografen og se dette imponerende værk.
Det er en film, der fortjener at stå side om side mest de bedste og mest elskede film fra Studio Ghiblis imponerende bibliotek. Weathering With You henvender sig til alle filmelskere – børn og voksne, og den vinder på sin historie, som jeg tænker alle kan relatere til.

Derudover er billederne dybt imponerende, og jeg følte selv flere gange, at jeg sad og så en liveaction film.
Min begejstring afspejler sig i den flotte karakter jeg har givet filmen.

Når en film rammer rent på alle de parametre den stiller op, så må og skal det honoreres.

Weathering With You får: 5/6
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.