Void – International Animation Film Festival 2021

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Vi er så priviligerede, at vi er blevet inviteret med til Void – International Film Festival.

Den finder sted 25 februar til 25 marts, 2021. Det er en onlinebegivenhed, der giver mulighed for at se og nyde mere end hundrede forskellige film derhjemme når du har tid og lyst til det.

Det er en festival, der siden starten i 2015, har givet folk mulighed for at opleve animationsfilm fra hele verden.
Ikke de film Disney og Pixar sprøjter ud med blandet held, men store og små film, der viser forskellige dele af verden fra en tegners hånd.
Vi vil fodre jer ned anmeldelser af feature films, diverse kortfilm, og alt indimellem, de næste mange uger.

Vi kommer ikke til at anmelde ud fra hvilke film, der er i konkurrence i de tre kategorier:

  • Graduation Film Award
  • Lejf Marcussen Award
  • Audiensen Award

Vi kommer bevidst til at skyde med spredehagl for at give jer et fyldestgørende indblik i festivalens spraglede og mangefacetterede program. Et program, der spænder fra syret arthouse cinema til små kortfilm, der udfordrer tårerkanalerne.
Der er film, der kun kommer ud til folk via Void Film Festival, og der er film, der er med i kapløbet til en Oscar-statuette. Feltet spænder dermed meget bredt.

Det er netop dette, der er festivalens store force, og det der gør den unik – diversiteten og det overordnede menneskelige aspekt. Forskellighed og en lige plads til alle. Det lyder som verdens værste kliché, men det er ikke desto mindre præcis hvad den kan. Void Film Festival er noget vi bør værne om, og støtte
Det betyder meget for os, at få denne mulighed for at dykke ned i animationsgenren. Det er en unik mulighed for os, og vi er Void evigt taknemmelige for den.

Anmeldelserne kommer ud på Moviemaniac.dk, løbende fra mandag d.8 februar, og frem til festivalens afslutning i marts.

I kan købe billetter og holde jer opdateret, samt tjekke festivalens program inde på voidfilmfestival.dk.

Der er masser af film allerede nu, og der kommer løbende flere tilføjelser til programmet.

Rigtig god fornøjelse.

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.