Void – International Animation Film Festival 2021

Picture of Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Vi er så priviligerede, at vi er blevet inviteret med til Void – International Film Festival.

Den finder sted 25 februar til 25 marts, 2021. Det er en onlinebegivenhed, der giver mulighed for at se og nyde mere end hundrede forskellige film derhjemme når du har tid og lyst til det.

Det er en festival, der siden starten i 2015, har givet folk mulighed for at opleve animationsfilm fra hele verden.
Ikke de film Disney og Pixar sprøjter ud med blandet held, men store og små film, der viser forskellige dele af verden fra en tegners hånd.
Vi vil fodre jer ned anmeldelser af feature films, diverse kortfilm, og alt indimellem, de næste mange uger.

Vi kommer ikke til at anmelde ud fra hvilke film, der er i konkurrence i de tre kategorier:

  • Graduation Film Award
  • Lejf Marcussen Award
  • Audiensen Award

Vi kommer bevidst til at skyde med spredehagl for at give jer et fyldestgørende indblik i festivalens spraglede og mangefacetterede program. Et program, der spænder fra syret arthouse cinema til små kortfilm, der udfordrer tårerkanalerne.
Der er film, der kun kommer ud til folk via Void Film Festival, og der er film, der er med i kapløbet til en Oscar-statuette. Feltet spænder dermed meget bredt.

Det er netop dette, der er festivalens store force, og det der gør den unik – diversiteten og det overordnede menneskelige aspekt. Forskellighed og en lige plads til alle. Det lyder som verdens værste kliché, men det er ikke desto mindre præcis hvad den kan. Void Film Festival er noget vi bør værne om, og støtte
Det betyder meget for os, at få denne mulighed for at dykke ned i animationsgenren. Det er en unik mulighed for os, og vi er Void evigt taknemmelige for den.

Anmeldelserne kommer ud på Moviemaniac.dk, løbende fra mandag d.8 februar, og frem til festivalens afslutning i marts.

I kan købe billetter og holde jer opdateret, samt tjekke festivalens program inde på voidfilmfestival.dk.

Der er masser af film allerede nu, og der kommer løbende flere tilføjelser til programmet.

Rigtig god fornøjelse.

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: