Void – International Animation Film Festival 2021

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Vi er så priviligerede, at vi er blevet inviteret med til Void – International Film Festival.

Den finder sted 25 februar til 25 marts, 2021. Det er en onlinebegivenhed, der giver mulighed for at se og nyde mere end hundrede forskellige film derhjemme når du har tid og lyst til det.

Det er en festival, der siden starten i 2015, har givet folk mulighed for at opleve animationsfilm fra hele verden.
Ikke de film Disney og Pixar sprøjter ud med blandet held, men store og små film, der viser forskellige dele af verden fra en tegners hånd.
Vi vil fodre jer ned anmeldelser af feature films, diverse kortfilm, og alt indimellem, de næste mange uger.

Vi kommer ikke til at anmelde ud fra hvilke film, der er i konkurrence i de tre kategorier:

  • Graduation Film Award
  • Lejf Marcussen Award
  • Audiensen Award

Vi kommer bevidst til at skyde med spredehagl for at give jer et fyldestgørende indblik i festivalens spraglede og mangefacetterede program. Et program, der spænder fra syret arthouse cinema til små kortfilm, der udfordrer tårerkanalerne.
Der er film, der kun kommer ud til folk via Void Film Festival, og der er film, der er med i kapløbet til en Oscar-statuette. Feltet spænder dermed meget bredt.

Det er netop dette, der er festivalens store force, og det der gør den unik – diversiteten og det overordnede menneskelige aspekt. Forskellighed og en lige plads til alle. Det lyder som verdens værste kliché, men det er ikke desto mindre præcis hvad den kan. Void Film Festival er noget vi bør værne om, og støtte
Det betyder meget for os, at få denne mulighed for at dykke ned i animationsgenren. Det er en unik mulighed for os, og vi er Void evigt taknemmelige for den.

Anmeldelserne kommer ud på Moviemaniac.dk, løbende fra mandag d.8 februar, og frem til festivalens afslutning i marts.

I kan købe billetter og holde jer opdateret, samt tjekke festivalens program inde på voidfilmfestival.dk.

Der er masser af film allerede nu, og der kommer løbende flere tilføjelser til programmet.

Rigtig god fornøjelse.

Seneste

Violent Night

Julemanden er fordrukken og brækker sig ud over kanen, men redder dagen i John Wick-stil.
Lyder det som en julefilm for dig? Fedt! For her anmelder René Buchtrup “Violent Night” med David Harbour i hovedrollen…

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende