Venom

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel. Venom. Instruktør: Ruben Fleischer. År: 2018. Genre: Action. Kan streames på Blockbuster.

Hej René.

Hej Venom-René.

Så har vi sgu lige set den nye superheltefilm “Venom” med Tom Hardy i hovedrollen, hva? 

Ja, det har vi hvert fald.

Jamen, hva’ synes du så om den?

Øh…ja. Nu skal jeg tænke mig om inden jeg siger mere….

Hvorfor det? Det var da en film med masser af gang i! Fed, underholdende superheltefilm!

Fordi den simpelthen er noget af det største rod jeg længe har oplevet på film. En underlig, skizofren skabning ala. Dr. Jekyll and Mr. Jyde som render rundt og ikke aner hvad den vil. Men ja, du har ellers ret,- det er en film der er masser af gang i!

Nu synes jeg du spiller lidt smart! Og stop lige en halv…Ved den ikke hvad den vil? Hva’ fa’en mener du egentlig??

Den vil sikkert gerne fortælle en historie om journalisten Eddie Brock (Tom Hardy) som bliver inficeret af en alien-parasit og hans kamp mod hans nye skyggeside. Men filmen tåger rundt som en blind mand i en telefonboks: Vil den være b-films gyser/horror, rendyrket actionfilm, eller måske en en buddy-komedie? Åbenbart alle genrene og det forvirrer totalt og skader mere end det gavner!

Jamen for helvede da, din brokrøv. Tom Hardy, han gi’r den da max gas! Synes du ikke han gør det godt som altid?

Tjo, han gør da hvert fald hvad han kan, men det er slet ikke nok. Han overspiller for det meste, så det er helt pinagtigt at se og høre på. Han kæmper altså også bare med et bundelendigt manus som ikke giver sine karakterer noget kant eller nogen som helst troværdig udvikling. Men der har åbenbart været syv (!) manuskriptforfattere om at skrive filmen, så det giver desværre lidt mere mening efter man har set filmen. Samtidig er Hardys karakter Eddie Brock også minus empatisk og virkelig et narcissistisk kæmpefjols der kun tænker på hans egen røv!

Nej, du stopper du sateme! Det var sgu da en super spas og underholdende film fra start til slut! Synes du slet ikke at actionscenerne var fede?

Jo, flere af actionscenerne fungerer da fint og upåklageligt. Men de kan slet, slet ikke redde “Venom” som føles fordummende i længden. Det er faktisk helt utroligt hvor lidt der virker i denne film! For hvis man tænker på det dårlige skuespil over hele linen (f.eks. ellers dygtige Michelle Williams, der spiller Brocks’ eks, der tåger rundt i fjollemanegen),  fesne replikker, halvdårlige horror-effekter, som aldrig bliver skræmmende (selv når hoveder bliver bidt af!) og dårlig humor, kan de få, vellykkede actionsekvenser ikke redde “Venom”.

Den minder i bund og grund mest om en snotforvirret teenager som har tøjkrise og som ikke kan bestemme sig hvilket han/hun skal tage på!

Okay, that’s it! Venom-René er skredet! Rend mig, din opblæste snoprøv af en amatør filmanmelder!

Venom får 2 ud af 6 hamre:

🔨🔨

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: