Venom

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel. Venom. Instruktør: Ruben Fleischer. År: 2018. Genre: Action. Kan streames på Blockbuster.

Hej René.

Hej Venom-René.

Så har vi sgu lige set den nye superheltefilm “Venom” med Tom Hardy i hovedrollen, hva? 

Ja, det har vi hvert fald.

Jamen, hva’ synes du så om den?

Øh…ja. Nu skal jeg tænke mig om inden jeg siger mere….

Hvorfor det? Det var da en film med masser af gang i! Fed, underholdende superheltefilm!

Fordi den simpelthen er noget af det største rod jeg længe har oplevet på film. En underlig, skizofren skabning ala. Dr. Jekyll and Mr. Jyde som render rundt og ikke aner hvad den vil. Men ja, du har ellers ret,- det er en film der er masser af gang i!

Nu synes jeg du spiller lidt smart! Og stop lige en halv…Ved den ikke hvad den vil? Hva’ fa’en mener du egentlig??

Den vil sikkert gerne fortælle en historie om journalisten Eddie Brock (Tom Hardy) som bliver inficeret af en alien-parasit og hans kamp mod hans nye skyggeside. Men filmen tåger rundt som en blind mand i en telefonboks: Vil den være b-films gyser/horror, rendyrket actionfilm, eller måske en en buddy-komedie? Åbenbart alle genrene og det forvirrer totalt og skader mere end det gavner!

Jamen for helvede da, din brokrøv. Tom Hardy, han gi’r den da max gas! Synes du ikke han gør det godt som altid?

Tjo, han gør da hvert fald hvad han kan, men det er slet ikke nok. Han overspiller for det meste, så det er helt pinagtigt at se og høre på. Han kæmper altså også bare med et bundelendigt manus som ikke giver sine karakterer noget kant eller nogen som helst troværdig udvikling. Men der har åbenbart været syv (!) manuskriptforfattere om at skrive filmen, så det giver desværre lidt mere mening efter man har set filmen. Samtidig er Hardys karakter Eddie Brock også minus empatisk og virkelig et narcissistisk kæmpefjols der kun tænker på hans egen røv!

Nej, du stopper du sateme! Det var sgu da en super spas og underholdende film fra start til slut! Synes du slet ikke at actionscenerne var fede?

Jo, flere af actionscenerne fungerer da fint og upåklageligt. Men de kan slet, slet ikke redde “Venom” som føles fordummende i længden. Det er faktisk helt utroligt hvor lidt der virker i denne film! For hvis man tænker på det dårlige skuespil over hele linen (f.eks. ellers dygtige Michelle Williams, der spiller Brocks’ eks, der tåger rundt i fjollemanegen),  fesne replikker, halvdårlige horror-effekter, som aldrig bliver skræmmende (selv når hoveder bliver bidt af!) og dårlig humor, kan de få, vellykkede actionsekvenser ikke redde “Venom”.

Den minder i bund og grund mest om en snotforvirret teenager som har tøjkrise og som ikke kan bestemme sig hvilket han/hun skal tage på!

Okay, that’s it! Venom-René er skredet! Rend mig, din opblæste snoprøv af en amatør filmanmelder!

Venom får 2 ud af 6 hamre:

🔨🔨

Seneste

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER: