Train To Busan anmeldelse

René

René

Superunderholdende zombie-film får denne anmelder helt op at ringe!

Anmeldt af Andreas Nørgaard

Jeg stiftede bekendtskab med den sydkoreanske film Train To Busan ifm. Cannes festivalen sidste sommer.

Jeg er ikke specielt begejstret for zombiefilm, men til gengæld er jeg bidt af en gal koreaner (heldigvis ikke helt så bogstaveligt som i filmen – se det var da et meget sjovt ordspil, omend det var lidt søgt 😉 )
Jeg lod hypen og min kærlighed og beundring til sydkoreansk filmmagi bestemme for mig.

Handlingen er såre simpel; Far og datter skal med toget til Busan, en virus bryder ud i landet, og smittebærere kommer ombord på toget…. Derfra kører det bare derudaf i et hæsblæsende tempo.
Zombierne er nogle aggressive sataner, og der er virkelig tænkt godt i effekter. Jagt, angreb, drab og genopstandelse er fabelagtigt veleksekveret, og det er så livagtigt at se på.

De desperate mennesker, der er fanget i toget, må tænke alternativt og kreativt i deres kamp mod zombierne. Det kommer der nogle ret underfundige og fede idéer ud af. Noget så simpelt som et par aviser, en mobiltelefon, et baseballbat og en hattehylde bliver effektive våben mod de frådende zombier…

Ovenstående ku’ lyde som et stykke med Olsen Banden, men nej, det er brutalt, morderisk og farligt, og det er hverken hyggeligt, folkeligt eller sjovt. Der er jo egentlig ikke noget sjovt ved at se mennesker, der skriger af angst og smerte, blive flået i stykker og ædt!
Hvad denne film har i forhold til andre i genren, er de meget emotionelle elementer, der uden at være over-the-top, bare rammer plet – det er jo ikke Susanne Bier, vel 🙂

Jeg sad med bæ-mund og klump i halsen flere gange, og må jo nok erkende, at der vist liiiige kom en tåre eller to på et tidspunkt undervejs…..til en zombiefilm!! EN ZOMBIEFILM, hvad giver i mig?!!
Jeg vil anbefale jer alle at se denne vildt seje sydkoreaner, hvis i har brug for et los i røven en dag – den leverer varen til fulde!
Det giver gode karakterer, hvis man kan fange mig udenfor min comfortzone, og holde mig klinet til skærmen i samfulde to timer filmen varer.
Det giver faktisk topkarakter!

Train To Busan får:
6 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨🔨

…..en anmeldelse af en zombiefilm, hvor Susanne Bier bli’r nævnt (endda to gange), det er vel aldrig sket før? Der kan man bare se 🙂

(Filmen kan lejes på SF Anytime)

streammag,2017-10-22T08:00:00Z,imdb=tt5700672,fa

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…