Train To Busan anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Superunderholdende zombie-film får denne anmelder helt op at ringe!

Anmeldt af Andreas Nørgaard

Jeg stiftede bekendtskab med den sydkoreanske film Train To Busan ifm. Cannes festivalen sidste sommer.

Jeg er ikke specielt begejstret for zombiefilm, men til gengæld er jeg bidt af en gal koreaner (heldigvis ikke helt så bogstaveligt som i filmen – se det var da et meget sjovt ordspil, omend det var lidt søgt 😉 )
Jeg lod hypen og min kærlighed og beundring til sydkoreansk filmmagi bestemme for mig.

Handlingen er såre simpel; Far og datter skal med toget til Busan, en virus bryder ud i landet, og smittebærere kommer ombord på toget…. Derfra kører det bare derudaf i et hæsblæsende tempo.
Zombierne er nogle aggressive sataner, og der er virkelig tænkt godt i effekter. Jagt, angreb, drab og genopstandelse er fabelagtigt veleksekveret, og det er så livagtigt at se på.

De desperate mennesker, der er fanget i toget, må tænke alternativt og kreativt i deres kamp mod zombierne. Det kommer der nogle ret underfundige og fede idéer ud af. Noget så simpelt som et par aviser, en mobiltelefon, et baseballbat og en hattehylde bliver effektive våben mod de frådende zombier…

Ovenstående ku’ lyde som et stykke med Olsen Banden, men nej, det er brutalt, morderisk og farligt, og det er hverken hyggeligt, folkeligt eller sjovt. Der er jo egentlig ikke noget sjovt ved at se mennesker, der skriger af angst og smerte, blive flået i stykker og ædt!
Hvad denne film har i forhold til andre i genren, er de meget emotionelle elementer, der uden at være over-the-top, bare rammer plet – det er jo ikke Susanne Bier, vel 🙂

Jeg sad med bæ-mund og klump i halsen flere gange, og må jo nok erkende, at der vist liiiige kom en tåre eller to på et tidspunkt undervejs…..til en zombiefilm!! EN ZOMBIEFILM, hvad giver i mig?!!
Jeg vil anbefale jer alle at se denne vildt seje sydkoreaner, hvis i har brug for et los i røven en dag – den leverer varen til fulde!
Det giver gode karakterer, hvis man kan fange mig udenfor min comfortzone, og holde mig klinet til skærmen i samfulde to timer filmen varer.
Det giver faktisk topkarakter!

Train To Busan får:
6 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨🔨

…..en anmeldelse af en zombiefilm, hvor Susanne Bier bli’r nævnt (endda to gange), det er vel aldrig sket før? Der kan man bare se 🙂

(Filmen kan lejes på SF Anytime)

streammag,2017-10-22T08:00:00Z,imdb=tt5700672,fa

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: