Train To Busan anmeldelse

René

René

Superunderholdende zombie-film får denne anmelder helt op at ringe!

Anmeldt af Andreas Nørgaard

Jeg stiftede bekendtskab med den sydkoreanske film Train To Busan ifm. Cannes festivalen sidste sommer.

Jeg er ikke specielt begejstret for zombiefilm, men til gengæld er jeg bidt af en gal koreaner (heldigvis ikke helt så bogstaveligt som i filmen – se det var da et meget sjovt ordspil, omend det var lidt søgt 😉 )
Jeg lod hypen og min kærlighed og beundring til sydkoreansk filmmagi bestemme for mig.

Handlingen er såre simpel; Far og datter skal med toget til Busan, en virus bryder ud i landet, og smittebærere kommer ombord på toget…. Derfra kører det bare derudaf i et hæsblæsende tempo.
Zombierne er nogle aggressive sataner, og der er virkelig tænkt godt i effekter. Jagt, angreb, drab og genopstandelse er fabelagtigt veleksekveret, og det er så livagtigt at se på.

De desperate mennesker, der er fanget i toget, må tænke alternativt og kreativt i deres kamp mod zombierne. Det kommer der nogle ret underfundige og fede idéer ud af. Noget så simpelt som et par aviser, en mobiltelefon, et baseballbat og en hattehylde bliver effektive våben mod de frådende zombier…

Ovenstående ku’ lyde som et stykke med Olsen Banden, men nej, det er brutalt, morderisk og farligt, og det er hverken hyggeligt, folkeligt eller sjovt. Der er jo egentlig ikke noget sjovt ved at se mennesker, der skriger af angst og smerte, blive flået i stykker og ædt!
Hvad denne film har i forhold til andre i genren, er de meget emotionelle elementer, der uden at være over-the-top, bare rammer plet – det er jo ikke Susanne Bier, vel 🙂

Jeg sad med bæ-mund og klump i halsen flere gange, og må jo nok erkende, at der vist liiiige kom en tåre eller to på et tidspunkt undervejs…..til en zombiefilm!! EN ZOMBIEFILM, hvad giver i mig?!!
Jeg vil anbefale jer alle at se denne vildt seje sydkoreaner, hvis i har brug for et los i røven en dag – den leverer varen til fulde!
Det giver gode karakterer, hvis man kan fange mig udenfor min comfortzone, og holde mig klinet til skærmen i samfulde to timer filmen varer.
Det giver faktisk topkarakter!

Train To Busan får:
6 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨🔨

…..en anmeldelse af en zombiefilm, hvor Susanne Bier bli’r nævnt (endda to gange), det er vel aldrig sket før? Der kan man bare se 🙂

(Filmen kan lejes på SF Anytime)

streammag,2017-10-22T08:00:00Z,imdb=tt5700672,fa

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.