Train To Busan anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

Superunderholdende zombie-film får denne anmelder helt op at ringe!

Anmeldt af Andreas Nørgaard

Jeg stiftede bekendtskab med den sydkoreanske film Train To Busan ifm. Cannes festivalen sidste sommer.

Jeg er ikke specielt begejstret for zombiefilm, men til gengæld er jeg bidt af en gal koreaner (heldigvis ikke helt så bogstaveligt som i filmen – se det var da et meget sjovt ordspil, omend det var lidt søgt 😉 )
Jeg lod hypen og min kærlighed og beundring til sydkoreansk filmmagi bestemme for mig.

Handlingen er såre simpel; Far og datter skal med toget til Busan, en virus bryder ud i landet, og smittebærere kommer ombord på toget…. Derfra kører det bare derudaf i et hæsblæsende tempo.
Zombierne er nogle aggressive sataner, og der er virkelig tænkt godt i effekter. Jagt, angreb, drab og genopstandelse er fabelagtigt veleksekveret, og det er så livagtigt at se på.

De desperate mennesker, der er fanget i toget, må tænke alternativt og kreativt i deres kamp mod zombierne. Det kommer der nogle ret underfundige og fede idéer ud af. Noget så simpelt som et par aviser, en mobiltelefon, et baseballbat og en hattehylde bliver effektive våben mod de frådende zombier…

Ovenstående ku’ lyde som et stykke med Olsen Banden, men nej, det er brutalt, morderisk og farligt, og det er hverken hyggeligt, folkeligt eller sjovt. Der er jo egentlig ikke noget sjovt ved at se mennesker, der skriger af angst og smerte, blive flået i stykker og ædt!
Hvad denne film har i forhold til andre i genren, er de meget emotionelle elementer, der uden at være over-the-top, bare rammer plet – det er jo ikke Susanne Bier, vel 🙂

Jeg sad med bæ-mund og klump i halsen flere gange, og må jo nok erkende, at der vist liiiige kom en tåre eller to på et tidspunkt undervejs…..til en zombiefilm!! EN ZOMBIEFILM, hvad giver i mig?!!
Jeg vil anbefale jer alle at se denne vildt seje sydkoreaner, hvis i har brug for et los i røven en dag – den leverer varen til fulde!
Det giver gode karakterer, hvis man kan fange mig udenfor min comfortzone, og holde mig klinet til skærmen i samfulde to timer filmen varer.
Det giver faktisk topkarakter!

Train To Busan får:
6 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨🔨

…..en anmeldelse af en zombiefilm, hvor Susanne Bier bli’r nævnt (endda to gange), det er vel aldrig sket før? Der kan man bare se 🙂

(Filmen kan lejes på SF Anytime)

streammag,2017-10-22T08:00:00Z,imdb=tt5700672,fa

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer