The Vast of Night (Amazon Prime anmeldelse)

The Vast of Night
Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The Vast of Night 
Instruktør: Andrew Patterson  
Produktionsår: 2019
Genre: Sci-Fi
Kan streames på: Amazon Prime

af Jacob Faurholt

For nylig poppede der en ny film op på Amazon Prime med titlen The Vast of Night. Dens dragende artwork, historiebeskrivelse, og da jeg undersøgte nærmere, gode anmeldelser, overbeviste mig om at give den en chance. I folks beskrivelse af filmen, blev både kultserien The Twilight Zone samt Steven Spielberg’s sci-fi mesterværk Close Encounters of the Third Kind nævnt, og jeg kan med glæde meddele, at disse referencer ikke er helt ved siden af.

The Vast of Night finder sted i en lille by i 1950’ernes New Mexico. Her opdager den entusiastiske “switchboard operator” Fay og byens karismatiske radio DJ Everett, en mystisk frekvens / lyd, som afbryder deres radio- og telefonsignaler. Samtidig hører de rygter om et mystisk svævende objekt, og folk som gemmer sig i deres kældre. De beslutter sig for at afspille den mystiske lyd i deres radio, i håbet om, at nogen kan genkende den, og bliver hurtigt ringet op af en gammel militærmand, som kender til lyden. Dette vækker for alvor de to unges nysgerrighed, og lige så stille begynder et spændende mysterie at udfolde sig.     

Filmen er Andrew Patterson’s debutfilm, og ifølge IMDB, er han på mange måder et ubeskrevet blad. Derfor er det ikke mindre imponerende, at The Vast of Night er så helstøbt og original, som den er. Til trods for filmens tydelige filmhistoriske referencer, er den også helt sin egen, hvilket skyldes flere ting. For det første er dens 1950’er retro-billedside virkelig gennemført, og måden hvorpå kameraet følger skuespillerne, og nogle gange går sin egen vej, er enormt stemning-opbyggende. Og så skal det også nævnes, at der kun bliver brugt et minimum af special effects, hvilket er et stort plus. I stedet for udpenslende CGI, får fantasien lov at arbejde gennem den dialog-drevne historie, som ind imellem kan minde om et gammeldags radiospil. Det er intenst og fermt udført. 

Skuespillet (alle relativt ukendte ansigter) er også lige i skabet, og det er selvfølgelig en af grundene til, at denne form for historiefortælling kan fungere, så kun ros på den front. 

The Vast of Night kommer nok ikke til at ryste filmverdenens grundvold, men uanset hvad, er der tale om en lille original sci-fi-perle, som alle fans af genren, eller bare fans af spændende filmkunst burde unde sig. Det er helt rart, at der i vores tids film-landskab, er plads til en anderledes tænkende debutinstruktør som Andrew Patterson. En som både favner det velkendte – og elskelige ved klassisk sci-fi, men også formår at sætte sit eget præg på genren.              

The Vast of Night får: 5 / 6
🔨🔨🔨🔨🔨              

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer