The Raid: Redemption

René Buchtrup

René Buchtrup

Gareth Evans har lavet én af de fedeste actionfilm nogensinde. Intet mindre. Det er flere grunde til dette er et action-mesterværk!

af Andreas Nørgaard

“De fik på munden, kan du tro”….

Replikken stammer selvfølgelig fra Blinkende Lygter, men kunne fint være Ole Thestrups afsluttende opsummering af The Raid.

The Raid er ulig alt andet jeg har set, og den sætter helt nye standarder for kampsportsfilm.
Væk er alt det der “se mig, jeg tænder røgelsespinde, og står som en handicappet trane”.  “Se mig, jeg er Bruce Lee, og jeg skal bruge et halvt år på at oparbejde min psyke til at kunne gennemføre denne kamp”.
Væk er stoltheden og de fine finesser, og væk er ALT det der minder om ham hoppefjolset; Jackie Chan!
Du får her en lektion i at komme fra a til b, hurtigt og effektivt.

Det er råt, sindsygt voldeligt, perfekt eksekveret, og dybt imponerende!!
Historien er såresimpel, og handler om 20 specialtrænede politisoldater, der skal fange eller likvidere en hensynsløs gangsterboss, der har forskanset sig i et højhus i en grå og trist bydel. Vi følger her Rama, der kæmper sig op, etage for etage, mens ligene hober sig op på begge sider. Han bliver hurtigt spredt fra sine resterende politikollegaer, og må nærmest egenhændigt klare opgaven.

Der bliver uddelt så meget smadder og brutale tørre tæsk, at man imponeret klapper i sine små fedtede hænder, mens man samtidig gruer over de modbydelige drab, der finder sted!

Edge of your seat-underholdning er et alt for vagt begreb her.
Jeg er ikke normalt den helt store fan af voldspalle-film, men den her er alt det som Seagal-, Van Damme-, Stallone-, Arnold-film, osv. ikke er.
Det er realistisk, råt og lige in your face, og jeg kan berolige jer med, at der absolut ingen hoppen, dansen og flyven henover tage og den slags lallende gøgl, er at finde her!!!

Hvis du er til den slags, så smut ind i et mørkt rum med Ang Lee, og kom aldrig ud igen!! 

The Raid er den suverænt bedste og mest medrivende af sin slags film, også får man altså thumbs up fra mig.

The Raid: Redemption får:
6 ud af 6 hamre 

(The Raid: Redemption kan bl.a. streames på plejmo og blockbuster)

streammag,2017-10-28T08:00:00Z,imdb=tt1899353,fa

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.