The Raid: Redemption

René

René

Gareth Evans har lavet én af de fedeste actionfilm nogensinde. Intet mindre. Det er flere grunde til dette er et action-mesterværk!

af Andreas Nørgaard

“De fik på munden, kan du tro”….

Replikken stammer selvfølgelig fra Blinkende Lygter, men kunne fint være Ole Thestrups afsluttende opsummering af The Raid.

The Raid er ulig alt andet jeg har set, og den sætter helt nye standarder for kampsportsfilm.
Væk er alt det der “se mig, jeg tænder røgelsespinde, og står som en handicappet trane”.  “Se mig, jeg er Bruce Lee, og jeg skal bruge et halvt år på at oparbejde min psyke til at kunne gennemføre denne kamp”.
Væk er stoltheden og de fine finesser, og væk er ALT det der minder om ham hoppefjolset; Jackie Chan!
Du får her en lektion i at komme fra a til b, hurtigt og effektivt.

Det er råt, sindsygt voldeligt, perfekt eksekveret, og dybt imponerende!!
Historien er såresimpel, og handler om 20 specialtrænede politisoldater, der skal fange eller likvidere en hensynsløs gangsterboss, der har forskanset sig i et højhus i en grå og trist bydel. Vi følger her Rama, der kæmper sig op, etage for etage, mens ligene hober sig op på begge sider. Han bliver hurtigt spredt fra sine resterende politikollegaer, og må nærmest egenhændigt klare opgaven.

Der bliver uddelt så meget smadder og brutale tørre tæsk, at man imponeret klapper i sine små fedtede hænder, mens man samtidig gruer over de modbydelige drab, der finder sted!

Edge of your seat-underholdning er et alt for vagt begreb her.
Jeg er ikke normalt den helt store fan af voldspalle-film, men den her er alt det som Seagal-, Van Damme-, Stallone-, Arnold-film, osv. ikke er.
Det er realistisk, råt og lige in your face, og jeg kan berolige jer med, at der absolut ingen hoppen, dansen og flyven henover tage og den slags lallende gøgl, er at finde her!!!

Hvis du er til den slags, så smut ind i et mørkt rum med Ang Lee, og kom aldrig ud igen!! 

The Raid er den suverænt bedste og mest medrivende af sin slags film, også får man altså thumbs up fra mig.

The Raid: Redemption får:
6 ud af 6 hamre 

(The Raid: Redemption kan bl.a. streames på plejmo og blockbuster)

streammag,2017-10-28T08:00:00Z,imdb=tt1899353,fa

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.