The Raid: Redemption

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Gareth Evans har lavet én af de fedeste actionfilm nogensinde. Intet mindre. Det er flere grunde til dette er et action-mesterværk!

af Andreas Nørgaard

“De fik på munden, kan du tro”….

Replikken stammer selvfølgelig fra Blinkende Lygter, men kunne fint være Ole Thestrups afsluttende opsummering af The Raid.

The Raid er ulig alt andet jeg har set, og den sætter helt nye standarder for kampsportsfilm.
Væk er alt det der “se mig, jeg tænder røgelsespinde, og står som en handicappet trane”.  “Se mig, jeg er Bruce Lee, og jeg skal bruge et halvt år på at oparbejde min psyke til at kunne gennemføre denne kamp”.
Væk er stoltheden og de fine finesser, og væk er ALT det der minder om ham hoppefjolset; Jackie Chan!
Du får her en lektion i at komme fra a til b, hurtigt og effektivt.

Det er råt, sindsygt voldeligt, perfekt eksekveret, og dybt imponerende!!
Historien er såresimpel, og handler om 20 specialtrænede politisoldater, der skal fange eller likvidere en hensynsløs gangsterboss, der har forskanset sig i et højhus i en grå og trist bydel. Vi følger her Rama, der kæmper sig op, etage for etage, mens ligene hober sig op på begge sider. Han bliver hurtigt spredt fra sine resterende politikollegaer, og må nærmest egenhændigt klare opgaven.

Der bliver uddelt så meget smadder og brutale tørre tæsk, at man imponeret klapper i sine små fedtede hænder, mens man samtidig gruer over de modbydelige drab, der finder sted!

Edge of your seat-underholdning er et alt for vagt begreb her.
Jeg er ikke normalt den helt store fan af voldspalle-film, men den her er alt det som Seagal-, Van Damme-, Stallone-, Arnold-film, osv. ikke er.
Det er realistisk, råt og lige in your face, og jeg kan berolige jer med, at der absolut ingen hoppen, dansen og flyven henover tage og den slags lallende gøgl, er at finde her!!!

Hvis du er til den slags, så smut ind i et mørkt rum med Ang Lee, og kom aldrig ud igen!! 

The Raid er den suverænt bedste og mest medrivende af sin slags film, også får man altså thumbs up fra mig.

The Raid: Redemption får:
6 ud af 6 hamre 

(The Raid: Redemption kan bl.a. streames på plejmo og blockbuster)

streammag,2017-10-28T08:00:00Z,imdb=tt1899353,fa

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: