The Raid: Redemption

René

René

Gareth Evans har lavet én af de fedeste actionfilm nogensinde. Intet mindre. Det er flere grunde til dette er et action-mesterværk!

af Andreas Nørgaard

“De fik på munden, kan du tro”….

Replikken stammer selvfølgelig fra Blinkende Lygter, men kunne fint være Ole Thestrups afsluttende opsummering af The Raid.

The Raid er ulig alt andet jeg har set, og den sætter helt nye standarder for kampsportsfilm.
Væk er alt det der “se mig, jeg tænder røgelsespinde, og står som en handicappet trane”.  “Se mig, jeg er Bruce Lee, og jeg skal bruge et halvt år på at oparbejde min psyke til at kunne gennemføre denne kamp”.
Væk er stoltheden og de fine finesser, og væk er ALT det der minder om ham hoppefjolset; Jackie Chan!
Du får her en lektion i at komme fra a til b, hurtigt og effektivt.

Det er råt, sindsygt voldeligt, perfekt eksekveret, og dybt imponerende!!
Historien er såresimpel, og handler om 20 specialtrænede politisoldater, der skal fange eller likvidere en hensynsløs gangsterboss, der har forskanset sig i et højhus i en grå og trist bydel. Vi følger her Rama, der kæmper sig op, etage for etage, mens ligene hober sig op på begge sider. Han bliver hurtigt spredt fra sine resterende politikollegaer, og må nærmest egenhændigt klare opgaven.

Der bliver uddelt så meget smadder og brutale tørre tæsk, at man imponeret klapper i sine små fedtede hænder, mens man samtidig gruer over de modbydelige drab, der finder sted!

Edge of your seat-underholdning er et alt for vagt begreb her.
Jeg er ikke normalt den helt store fan af voldspalle-film, men den her er alt det som Seagal-, Van Damme-, Stallone-, Arnold-film, osv. ikke er.
Det er realistisk, råt og lige in your face, og jeg kan berolige jer med, at der absolut ingen hoppen, dansen og flyven henover tage og den slags lallende gøgl, er at finde her!!!

Hvis du er til den slags, så smut ind i et mørkt rum med Ang Lee, og kom aldrig ud igen!! 

The Raid er den suverænt bedste og mest medrivende af sin slags film, også får man altså thumbs up fra mig.

The Raid: Redemption får:
6 ud af 6 hamre 

(The Raid: Redemption kan bl.a. streames på plejmo og blockbuster)

streammag,2017-10-28T08:00:00Z,imdb=tt1899353,fa

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.