The New Mutants

René

René

Originaltitel: The New Mutants. Instruktør: Josh Boone. År: 2020. Genre: Action, horror. Kan købes på blu-ray fra d. 18. januar 2021.

The New Mutants har været undervejs i flere år efterhånden. Men i september fik den endelig premiere. Til stor skuffelse for stort set alle.

Vi snakker her om den nye X-men-film, som skulle være startskuddet til en nye filmserie med en flok spritnye misfits af skæve teenagere.

Instruktøren, Josh Boone, har tidligere lavet den følsomme cancer-flick, En Flænge I Himlen om et par alvorligt syge, men dødensforelskede teenagere. Hvis manden havde fået fri tøjler til at lave den superheltefilm han ville, kunne vi måske have fået en moderne Breakfast Club med superheltekræfter. Men sådan er det ikke helt gået.

For på 1 time og 34 minutter skal vi introduceres for fem forskellige teenagere, med hver deres baggrundshistorie. De er alle endt op på samme institution. Filmens egentlige hovedperson hedder Dani, og i filmens første minutter flygter hun med sin far fra et underligt uhyre, der er ved at ødelægge deres hjem, et reservat for indfødte amerikanere. Alle bliver udslettet, undtagen Rani. Mystisk. Hun vågner op på et underligt hospital, til den sørgelige nyhed at hendes far og hele reservatet er døde og blevet udslettet. De 4 resterende, unge mennesker på den sære institution, er også teenagere, fyldt op med vrede og mistro til deres medmennesker. Det kommer unge Dani også til at føle.

De fem frustrerede teenagepiger og drenge, bliver holdt bag lås og slå af lægen, Dr. Reyes, som hver dag samler dem til gruppemøde i en rundkreds, hvor de skal snakke om deres følelser. Hun virker i starten af filmen oprigtig om at ville hjælpe de unge mennesker. Men jo længere filmen skrider frem, er man ikke i tvivl om den kompetente kvinde lumske intentioner i virkeligheden.

Nej, det kommer ikke som den helt store overraskelse med den kære Dr. Reyes skumle planer. Og helt generelt er The New Mutants en oplevelse af deja-vu,- noget man har set og oplevet før. For vi skal selvfølgelig præsenteres for samtlige teenagere og høre deres historier. Surprise, surprise, selv med deres forskelligheder, ender de saks-suseme med at blive kammerratlige, holde sammen, og bruge deres forskellige (superhelte)kræfter, inden det halvsløje klimaks i slutningen af filmen.

Unge, spirende talenter som Maisie Williams (Game Of Thrones) som den kortklippede og usikre, Rahne og ikke mindst Anya Taylor-Joy (Queen’s Gambit) som den rapkæftede og provokerende, Illyana, får skræmmende lidt ud af deres roller. Særligt sidstnævnte viser ingen nye sider frem, af det ellers lovende talent, men ender i stedet som den mest irriterende rolle hun kan bryste sig af på sit, ellers, lovende og spirende skuespiller-cv.

I et hele taget er The New Mutants en let fordøjelig og moderat underholdende film, men i sidste ende en forudsigelig og halvkedelig affære, der uden nogen store overraskeler introducerer fem forskellige teenagere, med hver deres baggrundshistorier, for hinanden, lader dem tage deres indbyrdes kamp, indtil de bliver BFF’s, og i sidste ende tager kampen op mod Dr. Reyes og hospitalet.

Filmen klarer sig bedst, når den skruer op for gyserelementerne (bl.a en creepy scene i en swimmingpool eller et par klamme flashbacks til nogle makabert, klamme væsener med ekstremt store munde, men ingen øjne) og lader teenagerene kæmpe for livet.

Desværre halter filmen på det tekniske niveau, og ofte må vi nøjes med halvsløje computereffekter, som er ved at spænde ben for troværdigheden i universet. Som nlvnt tidligere, så føles den larmende afslutningsscene fjollet og ligegyldig, og får én til at tænke på udtrykket less is more som er ikke-eksisterende.

The New Mutants får 3/6 hamre:

🔨 🔨 🔨

Ekstramateriale: Her kan man blandt andet “møde mutanterne” bag kulisserne, blive klogere på inspirationskilderne til filmen og se nogle af de slettede scener, som ikke kom med i filmen.

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.