The New Mutants

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: The New Mutants. Instruktør: Josh Boone. År: 2020. Genre: Action, horror. Kan købes på blu-ray fra d. 18. januar 2021.

The New Mutants har været undervejs i flere år efterhånden. Men i september fik den endelig premiere. Til stor skuffelse for stort set alle.

Vi snakker her om den nye X-men-film, som skulle være startskuddet til en nye filmserie med en flok spritnye misfits af skæve teenagere.

Instruktøren, Josh Boone, har tidligere lavet den følsomme cancer-flick, En Flænge I Himlen om et par alvorligt syge, men dødensforelskede teenagere. Hvis manden havde fået fri tøjler til at lave den superheltefilm han ville, kunne vi måske have fået en moderne Breakfast Club med superheltekræfter. Men sådan er det ikke helt gået.

For på 1 time og 34 minutter skal vi introduceres for fem forskellige teenagere, med hver deres baggrundshistorie. De er alle endt op på samme institution. Filmens egentlige hovedperson hedder Dani, og i filmens første minutter flygter hun med sin far fra et underligt uhyre, der er ved at ødelægge deres hjem, et reservat for indfødte amerikanere. Alle bliver udslettet, undtagen Rani. Mystisk. Hun vågner op på et underligt hospital, til den sørgelige nyhed at hendes far og hele reservatet er døde og blevet udslettet. De 4 resterende, unge mennesker på den sære institution, er også teenagere, fyldt op med vrede og mistro til deres medmennesker. Det kommer unge Dani også til at føle.

De fem frustrerede teenagepiger og drenge, bliver holdt bag lås og slå af lægen, Dr. Reyes, som hver dag samler dem til gruppemøde i en rundkreds, hvor de skal snakke om deres følelser. Hun virker i starten af filmen oprigtig om at ville hjælpe de unge mennesker. Men jo længere filmen skrider frem, er man ikke i tvivl om den kompetente kvinde lumske intentioner i virkeligheden.

Nej, det kommer ikke som den helt store overraskelse med den kære Dr. Reyes skumle planer. Og helt generelt er The New Mutants en oplevelse af deja-vu,- noget man har set og oplevet før. For vi skal selvfølgelig præsenteres for samtlige teenagere og høre deres historier. Surprise, surprise, selv med deres forskelligheder, ender de saks-suseme med at blive kammerratlige, holde sammen, og bruge deres forskellige (superhelte)kræfter, inden det halvsløje klimaks i slutningen af filmen.

Unge, spirende talenter som Maisie Williams (Game Of Thrones) som den kortklippede og usikre, Rahne og ikke mindst Anya Taylor-Joy (Queen’s Gambit) som den rapkæftede og provokerende, Illyana, får skræmmende lidt ud af deres roller. Særligt sidstnævnte viser ingen nye sider frem, af det ellers lovende talent, men ender i stedet som den mest irriterende rolle hun kan bryste sig af på sit, ellers, lovende og spirende skuespiller-cv.

I et hele taget er The New Mutants en let fordøjelig og moderat underholdende film, men i sidste ende en forudsigelig og halvkedelig affære, der uden nogen store overraskeler introducerer fem forskellige teenagere, med hver deres baggrundshistorier, for hinanden, lader dem tage deres indbyrdes kamp, indtil de bliver BFF’s, og i sidste ende tager kampen op mod Dr. Reyes og hospitalet.

Filmen klarer sig bedst, når den skruer op for gyserelementerne (bl.a en creepy scene i en swimmingpool eller et par klamme flashbacks til nogle makabert, klamme væsener med ekstremt store munde, men ingen øjne) og lader teenagerene kæmpe for livet.

Desværre halter filmen på det tekniske niveau, og ofte må vi nøjes med halvsløje computereffekter, som er ved at spænde ben for troværdigheden i universet. Som nlvnt tidligere, så føles den larmende afslutningsscene fjollet og ligegyldig, og får én til at tænke på udtrykket less is more som er ikke-eksisterende.

The New Mutants får 3/6 hamre:

🔨 🔨 🔨

Ekstramateriale: Her kan man blandt andet “møde mutanterne” bag kulisserne, blive klogere på inspirationskilderne til filmen og se nogle af de slettede scener, som ikke kom med i filmen.

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer