The Meyerowitz Stories (New and Selected) anmeldelse

René

René

Til alle der synes Adam Sandler har været pisse-irriterende de seneste 10 år: Her er endelig en film hvor han spiller godt!

Tøv en kende. Hold på hat og briller. Stop lige engang.

Ja, du læste fuldstændig rigtigt. Her har vi med en film at gøre hvor Adam Sandler faktisk spiller rigtigt skuespil..!! En film hvor han ikke skaber sig fuldstændig retarderet i samtdlige scener. En film hvor han ikke parodier damer, som var han strandet i en rigtig skod 80’er komedie…!!

Nej, her er faktisk en film for alle som faldt for hans drengede charme i film som Happy Gilmore (1996), The Wedding Singer (1998) og Big Daddy (1999). Eller dem der opdagede hans overrakende evner som skuespiller (jo, han kan faktisk godt spille skuespil hvis han gider) i film som Punch Drunk Love (2002) og Reign Over Me (2007).

Instruktøren Noah Baumbach er ekspert i at lave drama-komedier med fokus på mennesker og deres indbyrdes forhold til hinanden. Han er den perfekte til at tøjle Adam Sandlers drengede fjollerier og gøre ham til en karakter man gider at følge. Væk er skrællet de værste og mest platte barnagtigheder fra drengerøven Sandler og vupti,- et stk. hudløst ærligt og sårbart menneske.

Adam Sandler spiller rollen som Danny. Manden der aldrig har haft et rigtigt job. Han kan dog spille musik, men har aldrig kunne leve af det. Han har en dejlig teenage-datter, men han er dog lige blevet skilt fra hendes mor. Han far er ikke stolt. Faktisk er farmand Haraold (fabelagtigt spillet af Dustin Hoffman) kun tilfreds med Dannys halvbror, Matthew (Ben Stiller) som er en succesrig businessman i New York. Heller ikke søsteren Jean (Elisabeth Marvel) er under faderens radar.

Faktisk er farmand Harold lidt af et egocentreret røvhul. Han har aldrig rigtig peaket som kunstner, eller rettere sagt, skulptør, og selvom han burde tænke på sin fMoæoesom ikke tænker al verden om sin aldrende fader.

Så i bund og grund er det en såkaldt dramedy (ja, en blanding af komedie og drama) om tre søskende som kæmper om deres fars kærlighed og anerkendelse. På et tidspunkt i filmen har Danny en rørende samtale med Matthew om Harold. En samtale hvor Danny fortæller hvordan han til tider kunne ønske, at Harold virkelig havde gjort noget lort. Noget som ikke kunne blive tilgivet.. Men det har han ikke. “Men der er ikke en ting. Det er de små ting hver dag”.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) er en skøn og underfundig fortælling om en børns kamp for anerkendelse. Uanset hvor egoistisk ens forældre små måtte være. Den er båret af fantastiske skuespilpræstationer. Ben Stiller er skøn som forretningsmanden, som gør hvad han kan for at holder sin far ud. Elisabath Marvel er herlig med sin evigt tørre humor. Dustin Hoffman har ikke haft en så god en rolle i mange år. Men det er Adam Sandler der stjæler billedet som musikeren Danny. Han gi’r karakteren nerve og sjæl og giver alle Sandler-fans noget at hviske om i krogene: Han kan jo godt stadig hvis han gider.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) får 4 ud af 6 hamre: 

 

(Filmen fik premiere på Netflix d. 13. oktober 2017)

streammag,2017-11-08T08:00:00Z,imdb=tt5536736,fa

 

 

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.