The Meyerowitz Stories (New and Selected) anmeldelse

René

René

Til alle der synes Adam Sandler har været pisse-irriterende de seneste 10 år: Her er endelig en film hvor han spiller godt!

Tøv en kende. Hold på hat og briller. Stop lige engang.

Ja, du læste fuldstændig rigtigt. Her har vi med en film at gøre hvor Adam Sandler faktisk spiller rigtigt skuespil..!! En film hvor han ikke skaber sig fuldstændig retarderet i samtdlige scener. En film hvor han ikke parodier damer, som var han strandet i en rigtig skod 80’er komedie…!!

Nej, her er faktisk en film for alle som faldt for hans drengede charme i film som Happy Gilmore (1996), The Wedding Singer (1998) og Big Daddy (1999). Eller dem der opdagede hans overrakende evner som skuespiller (jo, han kan faktisk godt spille skuespil hvis han gider) i film som Punch Drunk Love (2002) og Reign Over Me (2007).

Instruktøren Noah Baumbach er ekspert i at lave drama-komedier med fokus på mennesker og deres indbyrdes forhold til hinanden. Han er den perfekte til at tøjle Adam Sandlers drengede fjollerier og gøre ham til en karakter man gider at følge. Væk er skrællet de værste og mest platte barnagtigheder fra drengerøven Sandler og vupti,- et stk. hudløst ærligt og sårbart menneske.

Adam Sandler spiller rollen som Danny. Manden der aldrig har haft et rigtigt job. Han kan dog spille musik, men har aldrig kunne leve af det. Han har en dejlig teenage-datter, men han er dog lige blevet skilt fra hendes mor. Han far er ikke stolt. Faktisk er farmand Haraold (fabelagtigt spillet af Dustin Hoffman) kun tilfreds med Dannys halvbror, Matthew (Ben Stiller) som er en succesrig businessman i New York. Heller ikke søsteren Jean (Elisabeth Marvel) er under faderens radar.

Faktisk er farmand Harold lidt af et egocentreret røvhul. Han har aldrig rigtig peaket som kunstner, eller rettere sagt, skulptør, og selvom han burde tænke på sin fMoæoesom ikke tænker al verden om sin aldrende fader.

Så i bund og grund er det en såkaldt dramedy (ja, en blanding af komedie og drama) om tre søskende som kæmper om deres fars kærlighed og anerkendelse. På et tidspunkt i filmen har Danny en rørende samtale med Matthew om Harold. En samtale hvor Danny fortæller hvordan han til tider kunne ønske, at Harold virkelig havde gjort noget lort. Noget som ikke kunne blive tilgivet.. Men det har han ikke. “Men der er ikke en ting. Det er de små ting hver dag”.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) er en skøn og underfundig fortælling om en børns kamp for anerkendelse. Uanset hvor egoistisk ens forældre små måtte være. Den er båret af fantastiske skuespilpræstationer. Ben Stiller er skøn som forretningsmanden, som gør hvad han kan for at holder sin far ud. Elisabath Marvel er herlig med sin evigt tørre humor. Dustin Hoffman har ikke haft en så god en rolle i mange år. Men det er Adam Sandler der stjæler billedet som musikeren Danny. Han gi’r karakteren nerve og sjæl og giver alle Sandler-fans noget at hviske om i krogene: Han kan jo godt stadig hvis han gider.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) får 4 ud af 6 hamre: 

 

(Filmen fik premiere på Netflix d. 13. oktober 2017)

streammag,2017-11-08T08:00:00Z,imdb=tt5536736,fa

 

 

Seneste

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!