The Meyerowitz Stories (New and Selected) anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

Til alle der synes Adam Sandler har været pisse-irriterende de seneste 10 år: Her er endelig en film hvor han spiller godt!

Tøv en kende. Hold på hat og briller. Stop lige engang.

Ja, du læste fuldstændig rigtigt. Her har vi med en film at gøre hvor Adam Sandler faktisk spiller rigtigt skuespil..!! En film hvor han ikke skaber sig fuldstændig retarderet i samtdlige scener. En film hvor han ikke parodier damer, som var han strandet i en rigtig skod 80’er komedie…!!

Nej, her er faktisk en film for alle som faldt for hans drengede charme i film som Happy Gilmore (1996), The Wedding Singer (1998) og Big Daddy (1999). Eller dem der opdagede hans overrakende evner som skuespiller (jo, han kan faktisk godt spille skuespil hvis han gider) i film som Punch Drunk Love (2002) og Reign Over Me (2007).

Instruktøren Noah Baumbach er ekspert i at lave drama-komedier med fokus på mennesker og deres indbyrdes forhold til hinanden. Han er den perfekte til at tøjle Adam Sandlers drengede fjollerier og gøre ham til en karakter man gider at følge. Væk er skrællet de værste og mest platte barnagtigheder fra drengerøven Sandler og vupti,- et stk. hudløst ærligt og sårbart menneske.

Adam Sandler spiller rollen som Danny. Manden der aldrig har haft et rigtigt job. Han kan dog spille musik, men har aldrig kunne leve af det. Han har en dejlig teenage-datter, men han er dog lige blevet skilt fra hendes mor. Han far er ikke stolt. Faktisk er farmand Haraold (fabelagtigt spillet af Dustin Hoffman) kun tilfreds med Dannys halvbror, Matthew (Ben Stiller) som er en succesrig businessman i New York. Heller ikke søsteren Jean (Elisabeth Marvel) er under faderens radar.

Faktisk er farmand Harold lidt af et egocentreret røvhul. Han har aldrig rigtig peaket som kunstner, eller rettere sagt, skulptør, og selvom han burde tænke på sin fMoæoesom ikke tænker al verden om sin aldrende fader.

Så i bund og grund er det en såkaldt dramedy (ja, en blanding af komedie og drama) om tre søskende som kæmper om deres fars kærlighed og anerkendelse. På et tidspunkt i filmen har Danny en rørende samtale med Matthew om Harold. En samtale hvor Danny fortæller hvordan han til tider kunne ønske, at Harold virkelig havde gjort noget lort. Noget som ikke kunne blive tilgivet.. Men det har han ikke. “Men der er ikke en ting. Det er de små ting hver dag”.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) er en skøn og underfundig fortælling om en børns kamp for anerkendelse. Uanset hvor egoistisk ens forældre små måtte være. Den er båret af fantastiske skuespilpræstationer. Ben Stiller er skøn som forretningsmanden, som gør hvad han kan for at holder sin far ud. Elisabath Marvel er herlig med sin evigt tørre humor. Dustin Hoffman har ikke haft en så god en rolle i mange år. Men det er Adam Sandler der stjæler billedet som musikeren Danny. Han gi’r karakteren nerve og sjæl og giver alle Sandler-fans noget at hviske om i krogene: Han kan jo godt stadig hvis han gider.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) får 4 ud af 6 hamre: 

 

(Filmen fik premiere på Netflix d. 13. oktober 2017)

streammag,2017-11-08T08:00:00Z,imdb=tt5536736,fa

 

 

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.