The Lovebirds (streaming anmeldelse)

René

René

Originaltitel: The Lovebirds. Instruktør: Michael Showalter. Produktionsår: 2020. Genre: komedie/krimi. Kan streames på Netflix

Netflix-filmen The Lovebirds ligner et godt bud på en frisk og charmerende komedie man kan grine af med sin bedre halvdel.

af René Buchtrup

Det er desværre bare ikke rigtigt tilfældet.

Da jeg havde set filmen færdig med familien, kigger min hustru køligt på mig og siger: “var det det bedste du kunne diske op med”?

Desparat prøver jeg at tørre den af på min 18-årige datter, som syntes at traileren så sjov ud. Men det synes jeg jo også egentlig den gjorde.

Nej, jeg erkender blankt at fejlen er min.

The Lovebirds handler om et ungt par, som muligvis er vidt forskellige, men som vi hurtigt kan se er knaldhamrende forelskede i himanden. Der er romantik i luften. Alt er lyserødt og åh så dejligt.

Vi springer dernæst 4 år frem i tiden, hvor alt sweetness er long gone, parret skændes, og deres forskelligheder synes ikke længere så charmerende.

De tager den svære beslutning, at de ikke skal være sammen mere. De slår op, midt under en køretur, på vej til middag med venner. Pludselig kører de et cykelbud ned. Kort tid efter overtager en ukendt (politi?)mand bilen. Han gør cykelbuddet “færdigt”. Gisp, har de lige været vidne til et mord??

De flygter og prøver desperate at opklare sagen. For at rense deres navn, og med politiet lige i hælene, må det uheldige par, så frygteligt meget igennem. Hestespark, baconfedt fra en varm pande, trusler på livet og utilpasse tilskuere til et maskebal ala. Eyes Wide Shut.

Den minder til dels om den halvslatne komedie, med det noget ældre par i hovedrollerne, Tina Fey og Steve Carell i Date Night fra 2020.

Af en komedie at være, har vi med én at gøre, som insisterer på at være højtråbende, skabet og overgearet, når den gerne vil være rigtig sjov. Det er næsten falde-på-hallen-humor, så man ofte tænker at man har trykket forkert og i stedet valgt en Adam Sandler-komedie. For dem har Netflix nemlig en del af.

Det, der redder krimikomedieen fra at være en total fadæse, er sammenspillet mellem hovedrollerne, Issa Raes (Insecure) og Kumail Nanjiani (Silicon Valley), som spiller turtelduerne i centrum af begivenhederne. De to komikere kan ikke løbe fra, at de har funny bones og man kan mærke at de hygger sig med at give hinanden modspil i rollerne. Fyren som planlægger alt og pigen der impulsivt prøver sig frem i tilværelsen er sjovt materiale på film. Modsætninger der giver hinanden modspil.

Men desværre får de ikke den store hjælp af manuskript og instruktion, som halter gevaldigt undervejs.

Jeg kan give en hammer for det mangfoldige par, som klæder hinanden (en afro-amerikansk kvinde og en pakistansk-amerikansk mand) som flere gange i filmen er sjove, så længe de ikke råber og skriger som gale. En hammer mere kan kan jeg gå med til for en komedie som sætter parforholdet under loopen og tør at tage nogle problemstillingerne og dilemmaer op, som både unge og voksne mennesker kan forholde sig til.

Men ellers er der ikke rigtigt mere at komme efter i en Netflix-film, som desværre er for skabet og dum, selvom man ville ønske den bare have været sød, sjov og charmerende.

The Lovebirds får 2/6:

🔨 🔨

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.