The Lovebirds (streaming anmeldelse)

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: The Lovebirds. Instruktør: Michael Showalter. Produktionsår: 2020. Genre: komedie/krimi. Kan streames på Netflix

Netflix-filmen The Lovebirds ligner et godt bud på en frisk og charmerende komedie man kan grine af med sin bedre halvdel.

af René Buchtrup

Det er desværre bare ikke rigtigt tilfældet.

Da jeg havde set filmen færdig med familien, kigger min hustru køligt på mig og siger: “var det det bedste du kunne diske op med”?

Desparat prøver jeg at tørre den af på min 18-årige datter, som syntes at traileren så sjov ud. Men det synes jeg jo også egentlig den gjorde.

Nej, jeg erkender blankt at fejlen er min.

The Lovebirds handler om et ungt par, som muligvis er vidt forskellige, men som vi hurtigt kan se er knaldhamrende forelskede i himanden. Der er romantik i luften. Alt er lyserødt og åh så dejligt.

Vi springer dernæst 4 år frem i tiden, hvor alt sweetness er long gone, parret skændes, og deres forskelligheder synes ikke længere så charmerende.

De tager den svære beslutning, at de ikke skal være sammen mere. De slår op, midt under en køretur, på vej til middag med venner. Pludselig kører de et cykelbud ned. Kort tid efter overtager en ukendt (politi?)mand bilen. Han gør cykelbuddet “færdigt”. Gisp, har de lige været vidne til et mord??

De flygter og prøver desperate at opklare sagen. For at rense deres navn, og med politiet lige i hælene, må det uheldige par, så frygteligt meget igennem. Hestespark, baconfedt fra en varm pande, trusler på livet og utilpasse tilskuere til et maskebal ala. Eyes Wide Shut.

Den minder til dels om den halvslatne komedie, med det noget ældre par i hovedrollerne, Tina Fey og Steve Carell i Date Night fra 2020.

Af en komedie at være, har vi med én at gøre, som insisterer på at være højtråbende, skabet og overgearet, når den gerne vil være rigtig sjov. Det er næsten falde-på-hallen-humor, så man ofte tænker at man har trykket forkert og i stedet valgt en Adam Sandler-komedie. For dem har Netflix nemlig en del af.

Det, der redder krimikomedieen fra at være en total fadæse, er sammenspillet mellem hovedrollerne, Issa Raes (Insecure) og Kumail Nanjiani (Silicon Valley), som spiller turtelduerne i centrum af begivenhederne. De to komikere kan ikke løbe fra, at de har funny bones og man kan mærke at de hygger sig med at give hinanden modspil i rollerne. Fyren som planlægger alt og pigen der impulsivt prøver sig frem i tilværelsen er sjovt materiale på film. Modsætninger der giver hinanden modspil.

Men desværre får de ikke den store hjælp af manuskript og instruktion, som halter gevaldigt undervejs.

Jeg kan give en hammer for det mangfoldige par, som klæder hinanden (en afro-amerikansk kvinde og en pakistansk-amerikansk mand) som flere gange i filmen er sjove, så længe de ikke råber og skriger som gale. En hammer mere kan kan jeg gå med til for en komedie som sætter parforholdet under loopen og tør at tage nogle problemstillingerne og dilemmaer op, som både unge og voksne mennesker kan forholde sig til.

Men ellers er der ikke rigtigt mere at komme efter i en Netflix-film, som desværre er for skabet og dum, selvom man ville ønske den bare have været sød, sjov og charmerende.

The Lovebirds får 2/6:

🔨 🔨

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer