The Kominsky Method – sæson 1

The Kominsky Method
René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: The Kominsky Method
Serieskabere: Chuck Lorre
Produktionsår: 2018
Genre: komedie
Udkommer på dvd d. 23. januar 2020

Et rigtig godt selskab

Du kender det udmærket godt. 
Du skal snart i seng. Trætheden har allerede meldt sig flere gange, med et par store gab.

Du gider bare ikke i seng. Hvert fald ikke endnu. 
Efter en heftig omgang scrollen på Netflix store og uoverskuelige bagkatalog, falder du pludselig over komedieserien ”The Kominsky Method”, som har de aldrende stjerner, Michael Douglas og Alan Aarkin, i hovedrollerne.

Den starter du på.
Jeg skal i øvrigt hilse at sige, at du har valgt godt.

Altså, ikke fordi du har valgt en groundbreaking serie, der vil ryste din grundvold og ændre dit livssyn på noget som helst. Men du har simpelthen valgt en serie, hvor du er i rigtig godt selskab undervejs.

Og så er der altså kun tale om 8 afsnit af 30 minutters varighed.  

Gnavne, gamle mænd

”The Kominsky Method” handler om den tidligere skuespillerstjerne, Sandy Kominsky (Douglas) som i sine ældre dage er blevet action coach. Han har sit eget sted, hvor unge (såsom ældre) kommer for at træne, så de, måske en dag, kan bryde igennem, med deres talent. 

Sandys agent, Norman, og bedste ven, gennem mange år, har netop mistet sin kone, gennem mange år, Eileen, til kræft. Dette tager tungt på Norman, som også skal forholde sig til en voksen datter, som må indlægges på afvænningsklinik. 

Ikke just lårklaske-materiale i teorien. Men i praksis er det både sjovt og rørende at iagttage.

For Douglas og Arkin er fremragende som de to bedste venner, som får det bedste (eller skal man sige, værste), frem i hinanden. De er nemlig som Walter Matthau og Jack Lemmon i Gnavne Gamle Mænd-serien: sarkastiske, spydige og nedsættende. 

Douglas sprudler som den selvoptagede skuespiller, der glemmer at værne om dem han holder allermest af. Ikke både Norman, men også hans kæreste, som ender med at give ham den kolde skulder, og hans hårdtarbejdende datter, som han arbejder med på teaterskolen. 

Arkin, er også formidabel, som den lettere forvirrede Norman, der har svært ved at komme videre med sit liv. Efter tabet på sit livs kærlighed, er han blevet tyndhudet, som han selv beskriver det, og kritiserer nemt alt og alle.

De to aldrende kammersjukker har dog hinanden i sidste ende. Douglas og Arkin har en enestående kemi sammen, og deler mange både sjove, rørende og søde scener. De kan gå fra at være søde og give komplimenter, til splitsekundet efter, at hagle hinanden ned og gå efter laveste fællesmåler.

Credebility og funny bones

The Kominsky Method bidrager ikke med noget nyt til serieformatet, giver dybere stof til eftertanke eller stiller essentielle og store spørgsmål om livet. Dog prikker den forsigtigt og subtilt til frygten om at blive gammel. Og så er skrevet med en varme og kærlighed til dens karakterer, som giver de aldrende stjerner nogle af de bedste roller de har haft i mange år.

Makkerparret Douglas og Arkin beviser med denne serie at de sagtens kan følge med ungdommens sprudlende sitcoms og komedieserie. De er så troværdige i deres roller og rammer ikke ved siden af på noget tidspunkt. De har så meget credibility og funny bones, så det halve kunne være nok. 

Det er en komedieserie, der handler om venskab. Om at passe og være der for hinanden, i medgang og modgang. 

Selvom Sandy og Norman ikke altid træffer de bedste og mest modne valg (særligt førstenævnte), så er de der for hinanden i sidste ende, og det er vel essensen i et godt venskab.
Er det ikke?

The Kominsky Method får 4/6:
🔨 🔨 🔨 🔨

Tak til Pr Nordic

Seneste

Civil War

Instruktør: Alex GarlandÅr: 2024.Genre: action.Biografpremiere: 18/04 I krig er der ingen vindere og heller ikke nogen egentlig sejr at finde. Der blot ofre, tab af

Interview med Oh Land og Ulaa Salim

Når man er til Gallapremiere på Trøjborg, skal man altså have styr på hvordan man udtaler folks navne, René.
Instruktøren på den nye, danske sci-fi-film, Ulaa Salim, rettede hvert fald på Renés udtale af hans navn, så det blev udtalt ordentligt…

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.