The Foreigner anmeldelse

René

René

af Andreas Nørgaard

The Foreigner med en sært rørende Jackie Chan kræver ikke al din tilstedeværelse og dedikation, men holder alligevel én på limpinden med et ganske habilt actiondrama.

Filmen kan bl.a. streames på C-More

Tænk hvis man i sin tid udelukkende havde set Adam Sandler som den utålelige og brækfremkaldende klovn, der kun laver møgfilm, så havde vi ikke fået en mesterlig film som Punch Drunk Love.
Havde man aldrig givet Jim Carrey og Steve Carrel chancen i seriøse dramaer, så havde filmhistorien været nogle fremragende film og et mesterværk (Eternal Sunshine….) fattigere.
….og jeg starter bevidst ikke snakken om Sylvester Stallone op, for så risikerer vi at blive uvenner – ham kan jeg nemlig godt lide.

For at gøre en efterhånden lang historie kort, så prøver jeg at sige, at det er synd at sætte folk i bås.
Jeg giver normalt ikke to potter knaldgult morgenurin for ninjasmølfen Jackie Chan.
Han har altid slået mig som en sympatisk fyr, der bare ikke har nogen egentlig berettigelse på det store lærred, men som er ganske hyggelig alligevel.
Her i filmen er han dybt seriøs, og selvom han ikke ligefrem er en dramaets mester, så er der noget sympatisk og rørende ved hans præstation, som faderen der mister sin datter til terroren.

The Foreigner er jo ikke ment som værende en potentiel prissluger med Oscarchancer og så’rn, men bare et lille drama, der – uden de helt store armbevægelser – får sat et tiltrængt nyt ansigt på den terror vi desværre er blevet næsten dus med.
Det er måske lidt unuanceret og frelst at sige dette, men jeg synes det klæder Hollywood at undlade konstant at skabe et meget ensidigt fjendebillede af terrorismen.

Pierce Brosnan er ganske god som den irske politiker, der måske, måske ikke har lort i lommerne.
Jeg kan sgu godt lide Brosnan, og jeg er selvfølgelig bevidst om hans næsten Oscarværdige rolle i Mamma Mia – damn den mand kan synge…..
Ej, det sidste er selvfølgelig en sløj joke, men jeg synes faktisk han gør det godt i flere forskellige film, og han er en virkelig god James Bond.
Nok om ham.

Mangler du et drama, der ikke kræver al din tilstedeværelse og dedikation, men som samtidig holder dig på limpinden, så er The Foreigner måske noget for dig.

Forvent en sært rørende Jackie Chan, og en altid solid Pierce Brosnan, og glæd dig derudover til at se IRA få høvl af the fucking chinaman (Brosnans karakters egne ord).

The Foreigner får 3 ud af 6 hamre
🔨🔨🔨

Seneste

Violent Night

Julemanden er fordrukken og brækker sig ud over kanen, men redder dagen i John Wick-stil.
Lyder det som en julefilm for dig? Fedt! For her anmelder René Buchtrup “Violent Night” med David Harbour i hovedrollen…

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende