The Fall Guy

Picture of Nicolai Kristiansen

Nicolai Kristiansen

Instruktør: David Leitch
År: 2024.
Genre: Action.
Biografpremiere: 02/05

Når det kommer til actionfilm og her ment actionfilm med rigtig meget ”action”, så er nogle af de største og vigtigste helte, nemlig dem som står for at udføre de vilde stunts.

Disse helte, er sommetider oversete, men dog altid værd, at hylde og det er lige netop hvad David Leitchs nye actionfilm, The Fall Guy, bl.a. er skabt for.

The Fall Guy, handler egentlig om lidt mere end hvad man måske skulle tro, men jeg vil forsøge at forklare det kort.

Denne film omhandler først og fremmest, Colt Stevens som er stuntmand for Tom Ryder, der er en rigtig stor actionfilmstjerne. Colt Stevens, er samtidig småforelsket i Jody Moreno, som i starten af filmen, hjælper med kameraføringen.

Colt Stevens kommer dog kort inde i filmen, ud for en stor ulykke som sætter en stopper for hans tjans som stuntmand i halvanden år.

Pludselig, får Colt Stevens dog et opkald om, at Jody Moreno står til at skulle instruerer hendes første spillefilm og, at der er brug for Colt Stevens som stuntmand.

Colt Stevens møder så op, men det viser sig så, at Jody Moreno ikke er videre begejstret for at se ham og dette starter jo så øjeblikkeligt en konflikt.

Dernæst, så er Tom Ryder, (som skal spille hovedrollen i Jody Morenos stort opsatte actionfilm) forsvundet og han skal findes, hvilket Colt Stevens, så skal gøre.

Dette er grundlæggende det som The Fall Guy handler om og spørgsmålet her, er så hvor meget filmen handler om både kærlighedsdelen og dernæst jagten på den forsvundne actionstjerne?

Først og fremmest, er det dog virkelig værd at nævne, at David Leitch (filmens instruktør), selv startede ud i filmbranchen som stuntmand og stunt-koordinator, så han ved dermed om nogen, hvordan tjansen som stuntmand er.

Dermed, er jeg ikke i tvivl om, at The Fall Guy, må være et kæmpe passionsprojekt for ham.

Dette stråler bestemt også gennem de dele af filmen som omhandler stuntarbejde eller i filmens actionscener, hvor der bestemt er godt knald på både biljagter, slåskampe, eksplosioner, skuddueller og en masse andet højenergisk halløj.

Det kan også nævnes, at filmens manuskript er skrevet af Drew Pearce og, at filmen er baseret på en gammel tv-serie fra 80’erne af samme navn.

Dog skal det som sagt nævnes påpeges, at The Fall Guy har 2 historier i fokus, som er romancen mellem Colt & Jody og jagten på den forsvundne Tom Ryder, og for at svare på spørgsmålet om de 2 historier for lige meget spilletid, så er svaret nej.

Der er skam scener, hvor Jody & Colt prøver, at bearbejde gamle følelser af forlist kærlighed, men det virker ofte som om, at filmen er mere interesseret i historien om jagten på den forsvundne actionstjerne og hvorfor han/Tom Ryder, forsvandt.

Begge dele er skam godt udført og der er skam også en stor følelse af spænding om, hvorfor Tom Ryder er væk, men dog sker der desværre noget i filmens 3. akt.

Her er det faktisk værd at nævne, at filmen også har et ret sjovt metalag og at Colt Stevens på et tidspunkt også siger; ”Man skal lade vær med at komplicere tingene, for så mister man publikummet”. Jeg siger ikke at The Fall Guy, overkomplicere tingene, men det synes jeg dog alligevel sker lidt, når det kommer til forklaring om hvad der er sket i filmen, hvilket gør, at jeg synes at filmens slutning trækkes en kende i langdrag.

Men, for lige at nævne noget positivt igen, så er filmens 2 hovedroller, fuldkommen perfekte.

Ryan Gosling, som spiller Colt Stevens, behøver vel ikke længere nogen yderligere introduktion, efter at han sidste år, medvirkede i en af alletiders største film, i form af Barbie. Ryan Gosling er fuldkommen perfekt i rollen som ”meget hårdtarbejdende” stuntmand og han mestre både det komiske og filmens alvorlige passager, fuldkommen perfekt.

Ryan Gosling, har også fuldkommen perfekt kemi med Emily Blunt, der ligeså er helt perfekt i rollen som en meget ambitiøs og højt arbejdende instruktør, som både skal holde styr på sin actionfilm og sine følelser til Colt Stevens.

Hannah Waddingham er også virkelig værd at fremhæve, som produceren, Gail Meyer, som lidt sætter gang i begge filmens historier og som bestemt også er sjov som en producer, der prøver at holde styr på alt ting.

Rent film-teknisk, jamen så er der sådan set intet, der ikke fungere helt perfekt.

Kameraføringen af Jonathan Sela, er lige i øjet og stråler smukt i stort-set alle filmens actionscener. Filmens lyddesign (som hele 29 personer har stået for), er også fuldkommen perfekt og decideret som skabt til en biograf, i forhold til dens enorme grad af detaljer!

Filmens klipning af Elísabet Ronaldsdóttir, synes jeg virkelig også er værd, at fremhæve fordi The Fall Guy, har et virkelig højt tempo, som passer fuldstændig perfekt og i den grad er medvirkende til, at kedsomheden aldrig forekommer.

Men, er det virkelig kun småproblemer i filmens sidste halvdel, der afholder The Fall Guy, fra et være en helt perfekt film?

Umiddelbart, er svaret faktisk ja til det spørgsmål, fordi filmen har perfekt action, den er også vildt morsom, super-underholdende og har skuespillere som er ganske perfekt i hver deres roller.

Desværre, er The Fall Guy, ikke helt perfekt til at fortælle dens historie eller føre den helt til dørs.

Men tag ikke fejl, fordi David Leitch, har bestemt skabt en fremragende actionkomedie, der både fortjener succes og fortjener at blive oplevet i en biograf! Ligeledes er der tale om, en mere end værdig hyldest til stuntmænd!

The Fall Guy får 5/6 hamre:
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER: