The Ballad Of Buster Scruggs anmeldelse

René

René

“Det føles som en varm is på en hed sommerdag”. Metaforen for den nye Coen-brødrene film er ikke til at tage fejl af: NOT GOOD!

af Andreas Nørgaard

Filmen kan streames på Netflix fra d. 16. november 2018.

Ny film af de to Coen brødre…

Kan de ramme fordums styrke, eller er det igen en tynd kop sjask vi skal trakteres med?De har været lidt underbemandede på første sal ift. manuskripter og idéer på det seneste.Det rammer ekstra hårdt, når fortidens mesterværker dukker op i erindringen, for de kan jo godt, de kære brødre, når de lige strammer sig an.

Filmen er delt op i seks separate akter, som ikke er forbundet, men som viser forskellige aspekter af livet i det vilde vest. De kunne med fordel have lavet et par rigtig fede kortfilm istedet. Filmen er ihvertfald en halv time for lang, og jeg sad flere gange og kedede mig bravt. Der er ikke nok kød på flere af historierne, og det bli’r derfor som helhed en rodet og kedsommelig affære.

Der er selvfølgelig gode øjeblikke indimellem, for de to brødre kan altså deres håndværk, når de strammer ballerne sammen. Gode gamle Tom Waits er et fund i rollen som stædig og ihærdig guldgraver, og det siger jeg ikke fordi han i min verden er verdens sejeste mand, men simpelthen fordi han er hammerlammer god, og lige lovlig undervurderet som skuespiller.Der er helt klart momenter i filmen, der får dig til at håbe på mere af samme skuffe – mere af det gamle og velkendte Coen-univers, men desværre er det kun flygtige momenter.

Der bli’r flere gange undervejs lettet på hatten over især Once Upon A Time In The West, og det sætter det hele lidt i perspektiv. Fantastiske billeder, gunslingers, dueller, og ikke mind….ja hvad egentlig?

Jeg synes næsten det bli’r pinligt, da Buster Scruggs’ udfordrer kommer anstigende til hvad der ikke kan være andet end en hyldest til The Man With The Harmonica fra Once Upon… Hyldest og referencer falder i denne film til jorden, og medmindre du er Quentin Tarantino, så lad venligst være med at kaste dig ud i, hvad der sikkert er et behjertet forsøg på hyldest og løften-på-hatten over egne forbilleder. Det ender ud i noget værre leflen.
Det føles som en varm is på en hed sommerdag – NOT GOOD!

Jeg havde håbet på meget mere end dette, men måske ikke ligefrem forventet det.Nu vil jeg sætte mig ned, og nyde noget musik med mesteren over dem alle, Tom Waits. Ham kan intet ødelægge.


The Ballad Of Buster Scruggs får på munden: 2/6 hamre 

🔨
🔨

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.