The Ballad Of Buster Scruggs anmeldelse

René

René

“Det føles som en varm is på en hed sommerdag”. Metaforen for den nye Coen-brødrene film er ikke til at tage fejl af: NOT GOOD!

af Andreas Nørgaard

Filmen kan streames på Netflix fra d. 16. november 2018.

Ny film af de to Coen brødre…

Kan de ramme fordums styrke, eller er det igen en tynd kop sjask vi skal trakteres med?De har været lidt underbemandede på første sal ift. manuskripter og idéer på det seneste.Det rammer ekstra hårdt, når fortidens mesterværker dukker op i erindringen, for de kan jo godt, de kære brødre, når de lige strammer sig an.

Filmen er delt op i seks separate akter, som ikke er forbundet, men som viser forskellige aspekter af livet i det vilde vest. De kunne med fordel have lavet et par rigtig fede kortfilm istedet. Filmen er ihvertfald en halv time for lang, og jeg sad flere gange og kedede mig bravt. Der er ikke nok kød på flere af historierne, og det bli’r derfor som helhed en rodet og kedsommelig affære.

Der er selvfølgelig gode øjeblikke indimellem, for de to brødre kan altså deres håndværk, når de strammer ballerne sammen. Gode gamle Tom Waits er et fund i rollen som stædig og ihærdig guldgraver, og det siger jeg ikke fordi han i min verden er verdens sejeste mand, men simpelthen fordi han er hammerlammer god, og lige lovlig undervurderet som skuespiller.Der er helt klart momenter i filmen, der får dig til at håbe på mere af samme skuffe – mere af det gamle og velkendte Coen-univers, men desværre er det kun flygtige momenter.

Der bli’r flere gange undervejs lettet på hatten over især Once Upon A Time In The West, og det sætter det hele lidt i perspektiv. Fantastiske billeder, gunslingers, dueller, og ikke mind….ja hvad egentlig?

Jeg synes næsten det bli’r pinligt, da Buster Scruggs’ udfordrer kommer anstigende til hvad der ikke kan være andet end en hyldest til The Man With The Harmonica fra Once Upon… Hyldest og referencer falder i denne film til jorden, og medmindre du er Quentin Tarantino, så lad venligst være med at kaste dig ud i, hvad der sikkert er et behjertet forsøg på hyldest og løften-på-hatten over egne forbilleder. Det ender ud i noget værre leflen.
Det føles som en varm is på en hed sommerdag – NOT GOOD!

Jeg havde håbet på meget mere end dette, men måske ikke ligefrem forventet det.Nu vil jeg sætte mig ned, og nyde noget musik med mesteren over dem alle, Tom Waits. Ham kan intet ødelægge.


The Ballad Of Buster Scruggs får på munden: 2/6 hamre 

🔨
🔨

Seneste

5 fantastiske serier, der straks bør forlænges

Der er mange serier der burde stoppe, mens legen er god. Og så er der de få serier, der sagtens kan forsætte.
René Buchtrup prøver at råbe de store Hollywood-studier op med denne liste, over serier der straks bør forlænges.

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.