Terminator: Dark Fate

René

René

Originaltitel: Terminator 6: Dark Fate. Instruktør: Tim Miller. Produktionsår: 2019. Er udkommet på Steelbook 4k blu-ray.

Feministisk actionbasker

Efter tre slatne efterfølgere til de ikonske og legandariske filmperler, “Terminator” fra 1984 og selvfølgelig, “Terminator 2: Judgement Day” fra 1991, er James Cameron tilbage med en ny film om de tidsrejsende robotter, der sendes tilbage i tiden, med formål at slå udvalgte mennesker ihjel.

Dog ikke som instruktør, som på de to første film, men som producent.

“Dark Fate”, som den splinternye Terminator-film hedder, er intet ringere end en feministisk heltefortælling, om tre forskellige kvinder: den unge mexicanske kvinde, Dani, superkvinden Grace (som er blevet sendt tilbage i tiden for at redde Dani), og Sarah Connor, som stoppede Skynets angreb tilbage i 1991.

Sidstnævnte kvinde, er mere hævntørstig end nogensinde. Hun sørger stadig over tabet på hendes søn, John, som blev dræbt af Arnolds Terminator (ja, ham) tilbage i 91′. Nu, 22 år efter, har hun kun én agenda, nemlig at dræbe alle Terminators der rejser til nutiden.

Forvirret? Tja, dette er faktisk en 3’er, som beder sit publikum om at glemme alt om “Terminator Salvation”, “T3” og selvfølgelig, “Genisis”.

Selvom dette teknisk er Terminator 6, er det alligevel nr. 3.

Ja. Det er en smule forvirrende.

Men egentlig er “Terminator: Dark Fate” en ret enkel historie om tre benhårde kvinder, der flygter fra en ny og sindsygt avanceret Terminator (Gabriel Lunas) der kan stort set alt.

Det starter som en katten efter musen-historie. For som Grace siger på et tidspunkt til Dani, så er denne nye Terminator ikke én man kæmper i mod, men én man flygter fra.

Selvfølgelig får de hjælp af Arnolds legendariske Terminator, som åbenbart er blevet ældre(?), leger familiepapfar (!?) og er blevet gardinsælger(!).

Ja, det er virkelig underligt, men samtidig er det også ustyrligt morsomt.

Faktisk sørger den kære Governator for filmens klart bedste grin, med hans fantastiske deadpan humor, så jeg måtte sprutte af grin flere gange undervejs.

Gammel vin, kickass action

Tim Miller, som stod bag den grovkornede og metakomiske “Deadpool” med Ryan Reynolds i hovedrollen, er filmens instruktør. Han har så meget kærlighed og respekt til franchisen, så det minder om J.J. Abrams arbejde på den nye Star Wars trilogi, “The Force Awakekens” fra 2015. Begge film kopierer nemlig både plot og detaljer fra de “gamle” værker, men på en kreativ og sprulende måde, der beviser begge instruktørers overskud som filmskabere.

Så selvom Dark Fate er ved at tabe sutten, mht. kringet historie (selvom det egentlig bare er gammel vin på nye flasker), så sparker actionscenerne så meget røv, så jeg måtte overgive mig, fuldstændigt. De er hulens opfindsomme, er så lækkert koreograferet og filmet, og foregår i sådan et tempo, så man sagtens kan se hvad der foregår.

Håb for fremtidens Terminator-film

Fans af de gamle, og eneste rigtige Terminator-film, vil glæde sig over gensynet med Linda Hamilton som Sarah Connor, som balancerer sin rolle perfekt mellem bad ass-handlekraftig, independent woman og sårbar og følsom kvinde, som egentlig bare savner sin søn.

Mackenzie Davis er som Grace cool as hell som den genetisk forbedrede soldat sendt fra fremtiden, og Natalia Reyes er lige dele sensitiv og sej, som menneskehedens kommende håb.

Og håb er nøgleordet for Terminator-franchisen, som måske kan reddes hvis filmens instruktør Tim Miller slår sig sammen med James Cameron igen. For selvom “Dark Fate” muligvis blot genbruger lidt af den go’e, gamle opskrift, der virkede engang, så gør den det så godt, at man godt kan glæde sig til endnu en omgang ude i fremtiden.

Ekstra Materiale: På blu-ray-skiven kan man bl.a. dykke ned i Terminator-universet med A Legend Reforged, der på tyve minutter går bag kulisserne til filmen, med korte interviews med instruktør Tim Miller, producer James Cameron og skuespillerne, deleted scenes og 32 minuters behind the scenes med World Builders, hvor man kan komme med på settet til filmen.

Terminator: Dark Fate får 4/6: 🔨 🔨 🔨 🔨

Tak til Pr Nordic

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.