Spider-man: Far From Home

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Spider-man: Far From Home. Instruktør: Jon Watts. År: 2019. Genre: Action. Kan streames på Viaplay.

Hvordan kommer Marvel videre efter det emotionelle, storladne og episke slag i “End Game”?

Svaret er simpelt: man laver da bare en ungdomsfilm med en sød, sjov og småkikset teenage-romance i centrum.

Hele verden sørger over de faldne helte (med Iron Man i front) som reddede verden fra Thanos’ dødelige knipseslag. Folk forsvandt ud i den blå luft og vendte pludselig tilbage, fem år ældre.

Peter Parker har et brændende ønske om at kunne lægge Spiderman-kostumet langt ind i skabet, få skuldrene helt ned, tage med på studietur til europa og fortælle hans udkårne, MJ, hvordan han føler for hende.

Instruktøren fra den sidste Spiderman-film, “Homecoming” styrer også løjerne i “Far From Home”. Han har teenageren Peter Parker i fokus i fortællingen, og det er slet ikke en tosset idé.

Jo, det er en superheltefortælling som vi er vant til i Marvels univers. Men det er først og fremmest en fortælling om mennesket Peter Parker som Spider-man.

Så selvom den kære Peter må hoppe i Spiderman-kostumet gang på gang i europas finkulturelle byer, bl.a. Firenze og Prag, så er det stadig den skrøbelige og usikre 16-årige knægt der er i centrum i historien.

Selvfølgelig skal vi introduceres for en ny helteskikkelse, Mysterio (Jake Gyllenhaal), der som en slags Green Lantern-lignende rummand kan flyve og kaste grønne laserstråler fra sig. Han bliver hurtigt en afgørende karakter i fortællingen.

Samtidig bliver han den faderlige erstatning, Peter havde i den savnede Tony Stark. Der er bl.a. dømt flere rørende scener med Peter og hans samtaler med Tony Starks chauffør, Happy. Udvekslingen af et par særlige briller (en gave fra Tony til Parker) er også afgørende for resten af filmens handling.

Vi skal også lige have Nick Fury fra S.H.I.E.L.D. tilbage i sadlen igen, som skal sætte spørgsmåltegn ved om Parker i virkeligheden er klar til at træde i Tony Starks aka. Iron Mans fodspor. For som en klog onkel vidst nok engang sagde, så “kommer der et stort ansvar, med store kræfter”. Er Peter Parker klar til, for alvor, at træde i karakter? Eller om han “bare” vil kissemisse med MJ.

Hvis han ellers kan mande sig op og fortælle hvordan han virkelig føler.

Filmen starter lidt sløjt, men kommer for alvor i gang jo flere destinationer studiegruppen besøger på deres sightseeing i Europas spændende storbyer. Lige så langsomt får vi en dybere indsigt i Mysterio og hans, ikke helt stuerene planer, som superhelt og Parkers forhold til den lettere usikre, sarkastiske og charmerende MJ (Zendaya), udvikler sig.

Så selvom actionscenerne spiller (Marvel orkestrerer altid flot og fornøjeligt action), er det særligt scenerne med den usikre Peter Parker og hans tanker om fremtiden i dragten (eller ej) der er fungerer allerbedst. Holland er næsten næsten hele følelsesregisteret igennem filmen og er yderst troværdig.

Er man Marvel-fan og synes, ligesom denne anmelder, at Tom Holland er den bedste Spider-man til dato, så er der ingen vej udenom, med den nye “Far From Home”.

Spider-man: Far From Home får 4 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.