Snatchers

Snatchers
Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Snatchers
Instruktør: Stephen Cedars, Benji Kleiman
Produktionsår: 2019
Genre: Gys / Sci-Fi / Komedie
. Er udkommet på blu-ray.

Jeg tvivler på at jeg nogensinde havde fået kendskab til filmen Snatchers, hvis jeg ikke havde fået tilbudt et eksemplar på blu-ray til anmeldelse. Efter lidt søgen på Imdb fandt jeg ud af, at der var tale om en horror / sci-fi-komedie, og efter hvad jeg kunne læse en ret vellykket en af slagsen. Så jeg sagde ja tak.

Snatchers er instrueret af de relativt uprøvede navne Stephen Cedars og Benji Kleiman, og ud fra Snatchers historik, kan man ikke andet end tænke, at der er tale om et hjertebarn for de to instruktører. De filmede først Snatchers som en seks minutter lang kortfilm i 2015, derefter som en web tv-serie i 2017, og så til sidst en spillefilm i 2019. Sidstnævnte er redigeret sammen af nye optagelser, samt optagelser fra serien. Man bliver helt forpustet ved tanken. 

Snatchers har en skør historie, og man kan vel kalde den en slags horror-crazy-komedie. I filmen, som foregår i et high school miljø, bliver vores hovedperson Sara gravid efter sin seksuelle debut. Faren er den populære og ekstremt goofy Skyler. Da Sara er klar til at føde, allerede dagen efter akten, må hun sande at noget er grueligt galt, og ud kommer da også to klamme alien-parasitter. Disse to bæster går hovedkuls i gang med at fortære alt, hvad de kan komme i nærheden af, og selvsagt vil de også gerne formere sig.

Det ville være at strække den at kalde filmen uhyggelig, men faktisk er disse aliens både klamme og godt tænkte. De hægter sig, via deres hale, fast i nakken på folk, og tager dermed kontrollen over dem. Selve bæstet sidder så på hovedet og ser olmt ud. Det er absurd, ækelt, og ganske morsomt. 

Filmens styrke er netop, at den på ingen måde tager sig selv seriøst (hvilket også ville være svært). Den lykkedes med at være sjov i form af grænsesøgende humor og dialog, og langt hen af vejen fungerer det. Uden at nå samme højder, kunne man kalde den sci-fi-gyserens svar på Superbad.

Til trods for lutter ukendte ansigter på rollelisten (udover Amy Landecker fra serien Transparent), er skuespillet også gedigent, og med en god fornemmelse for komisk timing. 

Hvis man er i humør til at slå hjernen fra og blive godt underholdt (uden fine fornemmelser), kan det godt betale sig at give Snatchers en chance. Man skal dog være forberedt på at den er gak.     

Snatchers får: 4 ud af 6 hamre 
🔨🔨🔨🔨                

Tak til Pr Nordic

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.