Snatchers

Snatchers
Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Snatchers
Instruktør: Stephen Cedars, Benji Kleiman
Produktionsår: 2019
Genre: Gys / Sci-Fi / Komedie
. Er udkommet på blu-ray.

Jeg tvivler på at jeg nogensinde havde fået kendskab til filmen Snatchers, hvis jeg ikke havde fået tilbudt et eksemplar på blu-ray til anmeldelse. Efter lidt søgen på Imdb fandt jeg ud af, at der var tale om en horror / sci-fi-komedie, og efter hvad jeg kunne læse en ret vellykket en af slagsen. Så jeg sagde ja tak.

Snatchers er instrueret af de relativt uprøvede navne Stephen Cedars og Benji Kleiman, og ud fra Snatchers historik, kan man ikke andet end tænke, at der er tale om et hjertebarn for de to instruktører. De filmede først Snatchers som en seks minutter lang kortfilm i 2015, derefter som en web tv-serie i 2017, og så til sidst en spillefilm i 2019. Sidstnævnte er redigeret sammen af nye optagelser, samt optagelser fra serien. Man bliver helt forpustet ved tanken. 

Snatchers har en skør historie, og man kan vel kalde den en slags horror-crazy-komedie. I filmen, som foregår i et high school miljø, bliver vores hovedperson Sara gravid efter sin seksuelle debut. Faren er den populære og ekstremt goofy Skyler. Da Sara er klar til at føde, allerede dagen efter akten, må hun sande at noget er grueligt galt, og ud kommer da også to klamme alien-parasitter. Disse to bæster går hovedkuls i gang med at fortære alt, hvad de kan komme i nærheden af, og selvsagt vil de også gerne formere sig.

Det ville være at strække den at kalde filmen uhyggelig, men faktisk er disse aliens både klamme og godt tænkte. De hægter sig, via deres hale, fast i nakken på folk, og tager dermed kontrollen over dem. Selve bæstet sidder så på hovedet og ser olmt ud. Det er absurd, ækelt, og ganske morsomt. 

Filmens styrke er netop, at den på ingen måde tager sig selv seriøst (hvilket også ville være svært). Den lykkedes med at være sjov i form af grænsesøgende humor og dialog, og langt hen af vejen fungerer det. Uden at nå samme højder, kunne man kalde den sci-fi-gyserens svar på Superbad.

Til trods for lutter ukendte ansigter på rollelisten (udover Amy Landecker fra serien Transparent), er skuespillet også gedigent, og med en god fornemmelse for komisk timing. 

Hvis man er i humør til at slå hjernen fra og blive godt underholdt (uden fine fornemmelser), kan det godt betale sig at give Snatchers en chance. Man skal dog være forberedt på at den er gak.     

Snatchers får: 4 ud af 6 hamre 
🔨🔨🔨🔨                

Tak til Pr Nordic

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: