Snatchers

Snatchers
Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Snatchers
Instruktør: Stephen Cedars, Benji Kleiman
Produktionsår: 2019
Genre: Gys / Sci-Fi / Komedie
. Er udkommet på blu-ray.

Jeg tvivler på at jeg nogensinde havde fået kendskab til filmen Snatchers, hvis jeg ikke havde fået tilbudt et eksemplar på blu-ray til anmeldelse. Efter lidt søgen på Imdb fandt jeg ud af, at der var tale om en horror / sci-fi-komedie, og efter hvad jeg kunne læse en ret vellykket en af slagsen. Så jeg sagde ja tak.

Snatchers er instrueret af de relativt uprøvede navne Stephen Cedars og Benji Kleiman, og ud fra Snatchers historik, kan man ikke andet end tænke, at der er tale om et hjertebarn for de to instruktører. De filmede først Snatchers som en seks minutter lang kortfilm i 2015, derefter som en web tv-serie i 2017, og så til sidst en spillefilm i 2019. Sidstnævnte er redigeret sammen af nye optagelser, samt optagelser fra serien. Man bliver helt forpustet ved tanken. 

Snatchers har en skør historie, og man kan vel kalde den en slags horror-crazy-komedie. I filmen, som foregår i et high school miljø, bliver vores hovedperson Sara gravid efter sin seksuelle debut. Faren er den populære og ekstremt goofy Skyler. Da Sara er klar til at føde, allerede dagen efter akten, må hun sande at noget er grueligt galt, og ud kommer da også to klamme alien-parasitter. Disse to bæster går hovedkuls i gang med at fortære alt, hvad de kan komme i nærheden af, og selvsagt vil de også gerne formere sig.

Det ville være at strække den at kalde filmen uhyggelig, men faktisk er disse aliens både klamme og godt tænkte. De hægter sig, via deres hale, fast i nakken på folk, og tager dermed kontrollen over dem. Selve bæstet sidder så på hovedet og ser olmt ud. Det er absurd, ækelt, og ganske morsomt. 

Filmens styrke er netop, at den på ingen måde tager sig selv seriøst (hvilket også ville være svært). Den lykkedes med at være sjov i form af grænsesøgende humor og dialog, og langt hen af vejen fungerer det. Uden at nå samme højder, kunne man kalde den sci-fi-gyserens svar på Superbad.

Til trods for lutter ukendte ansigter på rollelisten (udover Amy Landecker fra serien Transparent), er skuespillet også gedigent, og med en god fornemmelse for komisk timing. 

Hvis man er i humør til at slå hjernen fra og blive godt underholdt (uden fine fornemmelser), kan det godt betale sig at give Snatchers en chance. Man skal dog være forberedt på at den er gak.     

Snatchers får: 4 ud af 6 hamre 
🔨🔨🔨🔨                

Tak til Pr Nordic

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.