Showgirls

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Instruktør: Paul Verhoeven.
Genre: Drama/So bad it’s good
År: 1995
Filmen streames på: Viaplay og Blockbuster

Den værste film nogensinde…
Elendigt skuespil…
Dybt til grin, og spild af penge…

Et charmerende lys, midt i den filmiske elendighed

Showgirls fik en hård medfart da den kom, og den bliver stadig sablet ned af de fleste mennesker med bare en smule omløb oveni hovedet.
Det er heller ikke verdens bedste film, men det er heller ikke en film, der har fortjent sit ry, som ren rå filmisk afføring.
Paul Verhoeven’s stripperfilm deler forståeligt vandende. Den er lidt af hvert. Underholdende, dårlig, kitsch, elendig, dybt charmerende…
Okay, skuespillet er dælme ikke ret godt, og handlingen er på en god dag tilforladelig.
Den kan dog noget alligevel…
Måske er det Elizabeth Berkeley i hovedrollen som Nomi Malone, der fyrede godt op under mine teenagehormoner. Hun lader ihvertfald ikke meget tilbage at ønske i den mange strip- og sexscener?
Måske er det det faktum, at der alligevel gemmer sig lidt handling et sted inde midt i katastrofen?
Måske er det fordi jeg synes den giver et (i mine øjne) realistisk billede af en branche, hvor man er sig selv nærmest, og hvor dine bedste venner også er dine fjender?
Elizabeth Berkeley spiller ikke ligefrem til en Oscar, men hun er sgu charmerende, og hun spiller alligevel rollen troværdigt.
Jeg elsker hendes spil i scenen, hvor hendes mentor og obstruerende kollega, Cristal (en altid seværdig Gina Gershon) “skvatter” ned af trappen.
Nomi står som uskylden selv, og har da overhovedet intet gjort galt.
Den naive pige, der kommer ind i en benhård branche, men hurtigt lærer at spille rænkespillet, og være iskold.

“There’s always someone younger and hungrier coming down the stairs after you.”

….og indrømmet; jeg synes hun er pivfræk – det spillede nok også ind, da jeg som teenager så den flere gange.
Ved et gensyn for nogle år siden, opdagede jeg at gode gamle Kyle “Agent Cooper” MacLachlan også er med, og han kommer altså i nærkontakt med Berkeley – den poolscene der(!!!).

Showgirls er ikke et mesterværk, den er måske ikke engang god, men den fortjener dog lidt ros for at være charmerende og underholdende.
Jeg har en idé om, at jeg står meget alene med den holdning? Sådan skal det vist også være.

Showgirls får 3/6 hamre:
🔨🔨🔨

Seneste

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…