Rampage: Out Of Control anmeldelse

René

René

af René Buchtrup

Ingen fjol og ballade i Rampage, men masser af alvorlighed. Men kan man tage en film seriøst når en gigantisk albino-abe slås mod en helkopter-ædende ulv? Denne anmelder savnede sjove one-liners og…..Arnold Schwarzenegger!?

Rampage kan bl.a. streames via Blockbuster og Plejmo

En giga-kæmpe ulv springer ud i luften og smadrer en helikopter med dens store gab så helikopteren eksploderer!

Så har jeg ligesom set det med!

Det lyder simpelthen så dumt. Og det er det jo selvfølgelig også. Men det glemmer den seneste film med Dwayne “The Rock” Johnson altså nogle gange. Altså, at den er dum. Og det er ret ærgerligt. Den har nemlig potentialet til noget endnu bedre!

Tænk bare på de fjollede Sharknado-film. De ved da udmærket godt at de er latterlige. Filmene er en fest fordi de ved de blot er dum underholdning. Men det er jo charmen. De er samtidig også fyldt op med cheasy one-liners, som giver en god ironisk distance til de gagede løjer.

Alle de fede one-liners mangler i “Rampage”. Der er ikke ÈN fed og sjov replik som man kan grine af. Det eneste man smågriner af er aben George der kan gi’ fuckfinger!

Primalogens Davis Okoye (Dwayne Johnson) arbejder i en zoo i San Diego hvor han bl.a. passer George, den intelligente albino-gorilla. Hans hjerte banker for de uskyldige, kære aber. Han har bryder sig dog ikke meget om andre mennesker.

Tiltroen til mennesker bliver da heller ikke bedre da et genetisk (uautoriseret) eksperiment går fuldstændig galt (i filmens første scener minder det overrakende meget om noget man har set i gyserfilmen “Life” fra 2017 og samtlige Aliens-film!) og dyr i San Diego bliver smittet af den mystiske og farlige virus. Deriblandt George som vokser sig større og større. Og derefter går det ellers stærkt på et fly(styrt), en jagt til Chicago med en mega-ulv i hælene OG en endnu større trussel!

Ja, det er faktisk lidt dumt at fortsætte på at forklare filmens plot, som virker åndsvagt og fucked up, så det burde være en komedie. Men, det er ikke en komedie. Det er faktisk en film som tager sig selv ret seriøst det meste af tiden.

Dwayne Johnson har aldrig været det store skuespiltalent. Han er ikke just the guy  Lars Von Trier og Michael Haneke ringer til når de skal lave en ny film. Han er bedst i actionkomedierne (bl.a den herlige “Jumanji: Welcome To The Jungle” fra sidste år) hvor han er mere loose, tilbagelænet og kaster verbale one-liners ud, mens hans han flasher musklerne og deler bøllebank ud.

Finalen på “Rampage” redder hele svineret. Der er filmens store klimaks. King Kong vs. Store Stygge Ulv vs. Flodmonsteret. Det lykkedes for denne anmelders indre drengerøv at blive begejstret for en stund og fryde sig over da der der for alvor gik fuldstændig smadder i den.

Afslutningen på filmen redder den for ikke at ende i rendestenen, ligesom instruktør Brad Peytons tidligere film, “San Andreas” (2015), som gik all in på genren katastrofefilm, der i stedet bare endte som en katastrofe. Den var godt nok bundskraber-elendig. I den prøvede Dwayne Johnson faktisk at spille rigtigt skuespil. Vor herre bevares. Det går heldigvis bedre i “Rampage”.

“Rampage” kunne have været et festfyrværkeri af dimensioner med et glimt i øjet. Hvor kunne det have været befriende med en masse skønne one-liners og en god bunke ironi oveni det hele. Måske skulle Brad Peyton bare have hyret Arnold Schwarzenegger til rollen som Davis Okoye. Han ville da have fuldendt projektet med hans dejlige, latterlige østriske accent og ironiske distance til det hele. Det ville have have have været dejligt.

Vi må dog nøjes med en film der tager sig selv ret alvorligt, selvom den er ret så tåbelig. Den er bare ikke klar over det selv.

Rampage: Out Of Control får 3 ud af 6 hamre:         

Seneste

Violent Night

Julemanden er fordrukken og brækker sig ud over kanen, men redder dagen i John Wick-stil.
Lyder det som en julefilm for dig? Fedt! For her anmelder René Buchtrup “Violent Night” med David Harbour i hovedrollen…

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende