Monsieur Lahzar (2011) anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

 

af Andreas Nørgaard

Rigtig skøn, og samtidig alvorlig historie om en rar og hjertelig mand med åbent sind, og gåpåmod. Om en mand, som ser lyst og positivt på tingene, men som også bærer på en tragisk og trist hemmelighed.

Instrueret af Philippe Falardeau

Bachir Lahzar er kommet til Canada fra Algeriet under dramatiske omstændigheder, og får hurtigt arbejde som lærer på en skole.

Stillingen han skal besidde, er imidlertid en varm kartoffel, idet den tidligere lærer begik selvmord! En handling, der har påvirket alle på skolen, og som tvinger lærere og forældre til at gribe tingene anderledes an, og tage det tabubelagte spørgsmål, døden, op med børnene, der har reageret vidt forskelligt.

Lahzar trænger stille og roligt gennem børnenes indelukkede facade med sin ligepå og hjertelige facon – noget der giver gode relationer både med dem og de andre lærere.

Lahzar tænker udenfor kridtstregerne ift. børnene, og hans medmenneskelighed skinner igennem på sympatisk vis. Han er helt ærlig i hele sit virke, og netop derfor vinder han børnene.

Der bliver desværre dryppet malurt i bægeret i form af en emsig skoleinspektør, og nogle meget lidt forstående forældre…

Filmen byder på fremragende skuespil, hvor jeg især er imponeret over to af børnene, der yder noget af det bedste jeg nogensinde har set fra børn på det hvide lærred, intet mindre!!!

Historien er god, og holder sig til det den skal uden svinkeærinder.

Monsieur Lazhar får 5 ud af 6 hamre:                             🔨🔨🔨🔨🔨

 

Filmen kan streames på bl.a. Blockbuster

streampriser,2018-01-16T08:00:00Z,imdb=tt2011971,fa

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: