Monsieur Lahzar (2011) anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

 

af Andreas Nørgaard

Rigtig skøn, og samtidig alvorlig historie om en rar og hjertelig mand med åbent sind, og gåpåmod. Om en mand, som ser lyst og positivt på tingene, men som også bærer på en tragisk og trist hemmelighed.

Instrueret af Philippe Falardeau

Bachir Lahzar er kommet til Canada fra Algeriet under dramatiske omstændigheder, og får hurtigt arbejde som lærer på en skole.

Stillingen han skal besidde, er imidlertid en varm kartoffel, idet den tidligere lærer begik selvmord! En handling, der har påvirket alle på skolen, og som tvinger lærere og forældre til at gribe tingene anderledes an, og tage det tabubelagte spørgsmål, døden, op med børnene, der har reageret vidt forskelligt.

Lahzar trænger stille og roligt gennem børnenes indelukkede facade med sin ligepå og hjertelige facon – noget der giver gode relationer både med dem og de andre lærere.

Lahzar tænker udenfor kridtstregerne ift. børnene, og hans medmenneskelighed skinner igennem på sympatisk vis. Han er helt ærlig i hele sit virke, og netop derfor vinder han børnene.

Der bliver desværre dryppet malurt i bægeret i form af en emsig skoleinspektør, og nogle meget lidt forstående forældre…

Filmen byder på fremragende skuespil, hvor jeg især er imponeret over to af børnene, der yder noget af det bedste jeg nogensinde har set fra børn på det hvide lærred, intet mindre!!!

Historien er god, og holder sig til det den skal uden svinkeærinder.

Monsieur Lazhar får 5 ud af 6 hamre:                             🔨🔨🔨🔨🔨

 

Filmen kan streames på bl.a. Blockbuster

streampriser,2018-01-16T08:00:00Z,imdb=tt2011971,fa

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer