Monsieur Lahzar (2011) anmeldelse

René

René

 

af Andreas Nørgaard

Rigtig skøn, og samtidig alvorlig historie om en rar og hjertelig mand med åbent sind, og gåpåmod. Om en mand, som ser lyst og positivt på tingene, men som også bærer på en tragisk og trist hemmelighed.

Instrueret af Philippe Falardeau

Bachir Lahzar er kommet til Canada fra Algeriet under dramatiske omstændigheder, og får hurtigt arbejde som lærer på en skole.

Stillingen han skal besidde, er imidlertid en varm kartoffel, idet den tidligere lærer begik selvmord! En handling, der har påvirket alle på skolen, og som tvinger lærere og forældre til at gribe tingene anderledes an, og tage det tabubelagte spørgsmål, døden, op med børnene, der har reageret vidt forskelligt.

Lahzar trænger stille og roligt gennem børnenes indelukkede facade med sin ligepå og hjertelige facon – noget der giver gode relationer både med dem og de andre lærere.

Lahzar tænker udenfor kridtstregerne ift. børnene, og hans medmenneskelighed skinner igennem på sympatisk vis. Han er helt ærlig i hele sit virke, og netop derfor vinder han børnene.

Der bliver desværre dryppet malurt i bægeret i form af en emsig skoleinspektør, og nogle meget lidt forstående forældre…

Filmen byder på fremragende skuespil, hvor jeg især er imponeret over to af børnene, der yder noget af det bedste jeg nogensinde har set fra børn på det hvide lærred, intet mindre!!!

Historien er god, og holder sig til det den skal uden svinkeærinder.

Monsieur Lazhar får 5 ud af 6 hamre:                             🔨🔨🔨🔨🔨

 

Filmen kan streames på bl.a. Blockbuster

streampriser,2018-01-16T08:00:00Z,imdb=tt2011971,fa

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.