Mod Solopgangen anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

En sød, lille historie om to mennesker, der møder hinanden under svære omstændigheder. En flot og velspillet Øst For Paradis-film.

Filmen kan bl.a. streames på Plejmo

Tempoet er ikke en ubekendt faktor, når det kommer til japansk film.
Det er meningen man skal have hvert et øjeblik, og hver en detalje med, og det kræver altså noget fra publikum.
Vi bli’r nødt til at investere lidt af os selv, for at få det hele med, og det kan jeg godt lide.
Det er ofte præmissen for film fra Japan.

Vi følger Misako.
Hun skriver og omskriver film til blinde og svagtseende.
Hun møder forskellige mennesker til sine forelæsninger, men særligt en person opstår der en særlig kemi med…
Den aldrende fotograf, Nakamori, der støt mister synet er en del af holdet, og kemien de to imellem starter noget akavet ud.
Nakamori er en bitter mand, der ikke vil acceptere sin skæbne, og bebrejder verden udenom sig for sin “ulykke”.
Der er ikke ligefrem lagt i kakkelovnen til en romance, men lad nu de kære mennesker søge og finde den satans kærlighed!

Det er faktisk en sød lille historie om to mennesker, der møder hinanden, og under svære omstændigheder får noget smukt til at spire.
Stille og roligt fortalt, og med nogle meget flotte billeder – jeg er imponeret!

Uden at den blev dårlig af det, så var filmen et kvarters tid for lang.
Den blev lige lovligt vævende og filosofisk hen mod slutningen, men ok, temaer som kærlighed og afsavn kan man heller ikke bare skøjte hurtigt henover, så et eller andet sted var det fint nok.

Mod Solopgangen får 4 ud af 6:

🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.