Lucky

Picture of Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Lucky

Instruktør: John Carroll Lynch

År: 2017

Genre: Komedie/Drama

Kan streames på blockbuster

Hvilken skøn lille film!
Jeg blev virkelig glad af at se denne film.
At følge 90 årige Lucky i Harry Dean Stantons fugleskræmsel af en skikkelse i hans stramt tilrettelagte hverdag, er en fryd for øjet.
Han er sarkastisk, hjertevarm og jordnær, og han går op i de lidt mindre detaljer, som mange andre måske bare ville trække på skuldrene over.
Lucky er ikke bare Hr.-hvemsomhelst, og han har sine principper, som han ikke tolererer bli’r set skævt til.

Man kunne foranlediges til at tro, at han er lidt enfoldig, men han er bare gammel og har et langt og begivenhedsrigt liv bag sig, så livsgnisten er svag og snart udslukt…..skulle man tro….

Det forholder sig lidt anderledes i virkeligheden. Han er slet ikke så vissen, som han ser ud til.
Han har stadig noget at byde på.
Jeg fældede en tåre under en scene, hvor han synger for en lille pige.
Han har masser af empati og forståelse for folk omkring ham, og han har en livserfaring der er de fleste forundt – noget der giver ham point på kontoen i det lille samfund.

Han forsøger at finde sit ståsted i livets efterår, men når alle hans venner er taget af alderdommen og sygdomme, så er det svært.
Han skal navigere i et spraglet klientel i hans lille by. Masser af bekendtskaber uden det store fundament…
Hvad gør Lucky?
Han gør det han gør bedst, han er sig selv – take it or leave it.

Udover Harry Dean, så er der nogle dejlige bikarakterer.
Mesterinstruktøren David Lynch er fremragende som den sørgende særling, hvis skildpadde er løbet hjemmefra. Han beretter dagligt om sit tab på den lokale bar, et stamsted for byens hyggelige og lidt skævere eksistenser.
Ron Livingston gør det super godt som den lidt for smarte, men godmodige Bobby, der kommer til at vade henover Lucky.
Derudover gør de andre skuespillere det fantastisk, og giver filmen et stærkt sympatisk skær.

Alt i alt en film om at leve livet, samt acceptere døden.
Bevare sin plads, og forlige sig med livets realiteter.

En KLAR anbefaling fra mig!

Lucky får 5 ud af 6 hamre:                                                 

🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.