Lucky

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Lucky

Instruktør: John Carroll Lynch

År: 2017

Genre: Komedie/Drama

Kan streames på blockbuster

Hvilken skøn lille film!
Jeg blev virkelig glad af at se denne film.
At følge 90 årige Lucky i Harry Dean Stantons fugleskræmsel af en skikkelse i hans stramt tilrettelagte hverdag, er en fryd for øjet.
Han er sarkastisk, hjertevarm og jordnær, og han går op i de lidt mindre detaljer, som mange andre måske bare ville trække på skuldrene over.
Lucky er ikke bare Hr.-hvemsomhelst, og han har sine principper, som han ikke tolererer bli’r set skævt til.

Man kunne foranlediges til at tro, at han er lidt enfoldig, men han er bare gammel og har et langt og begivenhedsrigt liv bag sig, så livsgnisten er svag og snart udslukt…..skulle man tro….

Det forholder sig lidt anderledes i virkeligheden. Han er slet ikke så vissen, som han ser ud til.
Han har stadig noget at byde på.
Jeg fældede en tåre under en scene, hvor han synger for en lille pige.
Han har masser af empati og forståelse for folk omkring ham, og han har en livserfaring der er de fleste forundt – noget der giver ham point på kontoen i det lille samfund.

Han forsøger at finde sit ståsted i livets efterår, men når alle hans venner er taget af alderdommen og sygdomme, så er det svært.
Han skal navigere i et spraglet klientel i hans lille by. Masser af bekendtskaber uden det store fundament…
Hvad gør Lucky?
Han gør det han gør bedst, han er sig selv – take it or leave it.

Udover Harry Dean, så er der nogle dejlige bikarakterer.
Mesterinstruktøren David Lynch er fremragende som den sørgende særling, hvis skildpadde er løbet hjemmefra. Han beretter dagligt om sit tab på den lokale bar, et stamsted for byens hyggelige og lidt skævere eksistenser.
Ron Livingston gør det super godt som den lidt for smarte, men godmodige Bobby, der kommer til at vade henover Lucky.
Derudover gør de andre skuespillere det fantastisk, og giver filmen et stærkt sympatisk skær.

Alt i alt en film om at leve livet, samt acceptere døden.
Bevare sin plads, og forlige sig med livets realiteter.

En KLAR anbefaling fra mig!

Lucky får 5 ud af 6 hamre:                                                 

🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.