Lego DC Batman (dvd anmeldelse)

René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

Originaltitel: Lego DC Batman: Family Matters. Instruktør: Matt Peters. Produktionsår: 2019. Animationsfilm på 1 time og 7 minutter. Kan købes fra d. 24. oktober på dvd og blu-ray. 

Mere Batman?

Er vi ikke snart i bund med den karakter?

Jeg synes personligt det er synd at malke historien om Gotham City’ beskytter yderligere.
Historien om Batman peakede efter min mening med Christopher Nolan’ Dark Knight-trilogi. Den satte et værdigt punktum for tegneserieikonet.
Hvis der absolut skal laves flere film om Batman, så burde man i stedet satse på kvalitet, og lægge sig i selen.
Man kan måske have skelet lidt til Lego Batman: The Movie fra 2013. Den er ganske fin, uden at være prangende, men den har frem for alt noget historie der er til at gå til.

Forrædderi og loyalitet

Handlingen er lidt for letkøbt, når man tager selve historien til efterretning.
Batman skal redde Gotham City igen igen, men denne gang må han – udover en klassisk hovedskurk – også kæmpe imod folk han ellers regnede for allierede.

Hovedskurken her i Family Matters er Harvey Dent/Two-Face, og med al respekt for folks skurke-præferencer, så er han simpelthen en virkelig kedelig og sløj skurk. Han er ikke en værdig Batman-skurk. Nej, han er en værre sølle skvatmikkel, der ovenikøbet nemt bliver tøsefornærmet. Det er der altså ikke meget Batman-skurk over.

Hans mål er at erobre verden… Det er bare ikke godt nok, det her.

Hvornår har det nogensinde været en reel mulighed at erobre hele verden, og hvorfor er verdensherredømmet stort set altid det overordnede mål for de slemme skurke? Her er vi så tilbage til det med at lægge sig i selen som filmskabere.

Jeg synes faktisk man har et ansvar for at levere noget med kvalitet og substans, og ikke bare brække noget sjusk ned i lokummet.
Fordi man laver en film til børn, så skal man altså gøre det ordentligt, og give dem noget at tænke over. Min søn på fem år sagde på et tidspunkt; “den er lidt god, men også ret dårlig”.

Det opsummerer faktisk filmen ret godt. Den er fyldt med tykke klichéer og et elendigt plot, og så er stemmerne til de fleste karakterer jævnt irriterende, og alt for skabagtige. Det er virkelig et sted mange animationsfilm fejler.

Vi runder af

Jeg synes Lego Batman: Family Matters er en virkelig dårlig film.
Jeg fornemmer en ordentlig gang venstrehåndsarbejde fra manuskriptforfatter og instruktør – det er som om de ikke rigtig gider det her.
De har sovet i timen, og som resultat bliver vi spist af med sådan noget makværk, sådan noget håbløst sjusk.
Det er bare ikke godt!

Man skal have noget af filmen med, når man ser en film, ikke miste noget. I dette tilfælde dyrebar tid.

Karakteren fås, fordi min søn trods alt havde øjeblikke, hvor han var underholdt, og fordi Batman et par gange kommer med nogle dejligt tørre reprimander til Robin – små hyggesvinere, der lige fik et lille smil frem hos mig.
Derudover er der ikke meget at bruge klaphatten til.

Lego DC Batman får 2/6: 🔨🔨

 

Tak til Pr Nordic

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: