Lego DC Batman (dvd anmeldelse)

René

René

af Andreas Nørgaard

Originaltitel: Lego DC Batman: Family Matters. Instruktør: Matt Peters. Produktionsår: 2019. Animationsfilm på 1 time og 7 minutter. Kan købes fra d. 24. oktober på dvd og blu-ray. 

Mere Batman?

Er vi ikke snart i bund med den karakter?

Jeg synes personligt det er synd at malke historien om Gotham City’ beskytter yderligere.
Historien om Batman peakede efter min mening med Christopher Nolan’ Dark Knight-trilogi. Den satte et værdigt punktum for tegneserieikonet.
Hvis der absolut skal laves flere film om Batman, så burde man i stedet satse på kvalitet, og lægge sig i selen.
Man kan måske have skelet lidt til Lego Batman: The Movie fra 2013. Den er ganske fin, uden at være prangende, men den har frem for alt noget historie der er til at gå til.

Forrædderi og loyalitet

Handlingen er lidt for letkøbt, når man tager selve historien til efterretning.
Batman skal redde Gotham City igen igen, men denne gang må han – udover en klassisk hovedskurk – også kæmpe imod folk han ellers regnede for allierede.

Hovedskurken her i Family Matters er Harvey Dent/Two-Face, og med al respekt for folks skurke-præferencer, så er han simpelthen en virkelig kedelig og sløj skurk. Han er ikke en værdig Batman-skurk. Nej, han er en værre sølle skvatmikkel, der ovenikøbet nemt bliver tøsefornærmet. Det er der altså ikke meget Batman-skurk over.

Hans mål er at erobre verden… Det er bare ikke godt nok, det her.

Hvornår har det nogensinde været en reel mulighed at erobre hele verden, og hvorfor er verdensherredømmet stort set altid det overordnede mål for de slemme skurke? Her er vi så tilbage til det med at lægge sig i selen som filmskabere.

Jeg synes faktisk man har et ansvar for at levere noget med kvalitet og substans, og ikke bare brække noget sjusk ned i lokummet.
Fordi man laver en film til børn, så skal man altså gøre det ordentligt, og give dem noget at tænke over. Min søn på fem år sagde på et tidspunkt; “den er lidt god, men også ret dårlig”.

Det opsummerer faktisk filmen ret godt. Den er fyldt med tykke klichéer og et elendigt plot, og så er stemmerne til de fleste karakterer jævnt irriterende, og alt for skabagtige. Det er virkelig et sted mange animationsfilm fejler.

Vi runder af

Jeg synes Lego Batman: Family Matters er en virkelig dårlig film.
Jeg fornemmer en ordentlig gang venstrehåndsarbejde fra manuskriptforfatter og instruktør – det er som om de ikke rigtig gider det her.
De har sovet i timen, og som resultat bliver vi spist af med sådan noget makværk, sådan noget håbløst sjusk.
Det er bare ikke godt!

Man skal have noget af filmen med, når man ser en film, ikke miste noget. I dette tilfælde dyrebar tid.

Karakteren fås, fordi min søn trods alt havde øjeblikke, hvor han var underholdt, og fordi Batman et par gange kommer med nogle dejligt tørre reprimander til Robin – små hyggesvinere, der lige fik et lille smil frem hos mig.
Derudover er der ikke meget at bruge klaphatten til.

Lego DC Batman får 2/6: 🔨🔨

 

Tak til Pr Nordic

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…