Lego DC Batman (dvd anmeldelse)

René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

Originaltitel: Lego DC Batman: Family Matters. Instruktør: Matt Peters. Produktionsår: 2019. Animationsfilm på 1 time og 7 minutter. Kan købes fra d. 24. oktober på dvd og blu-ray. 

Mere Batman?

Er vi ikke snart i bund med den karakter?

Jeg synes personligt det er synd at malke historien om Gotham City’ beskytter yderligere.
Historien om Batman peakede efter min mening med Christopher Nolan’ Dark Knight-trilogi. Den satte et værdigt punktum for tegneserieikonet.
Hvis der absolut skal laves flere film om Batman, så burde man i stedet satse på kvalitet, og lægge sig i selen.
Man kan måske have skelet lidt til Lego Batman: The Movie fra 2013. Den er ganske fin, uden at være prangende, men den har frem for alt noget historie der er til at gå til.

Forrædderi og loyalitet

Handlingen er lidt for letkøbt, når man tager selve historien til efterretning.
Batman skal redde Gotham City igen igen, men denne gang må han – udover en klassisk hovedskurk – også kæmpe imod folk han ellers regnede for allierede.

Hovedskurken her i Family Matters er Harvey Dent/Two-Face, og med al respekt for folks skurke-præferencer, så er han simpelthen en virkelig kedelig og sløj skurk. Han er ikke en værdig Batman-skurk. Nej, han er en værre sølle skvatmikkel, der ovenikøbet nemt bliver tøsefornærmet. Det er der altså ikke meget Batman-skurk over.

Hans mål er at erobre verden… Det er bare ikke godt nok, det her.

Hvornår har det nogensinde været en reel mulighed at erobre hele verden, og hvorfor er verdensherredømmet stort set altid det overordnede mål for de slemme skurke? Her er vi så tilbage til det med at lægge sig i selen som filmskabere.

Jeg synes faktisk man har et ansvar for at levere noget med kvalitet og substans, og ikke bare brække noget sjusk ned i lokummet.
Fordi man laver en film til børn, så skal man altså gøre det ordentligt, og give dem noget at tænke over. Min søn på fem år sagde på et tidspunkt; “den er lidt god, men også ret dårlig”.

Det opsummerer faktisk filmen ret godt. Den er fyldt med tykke klichéer og et elendigt plot, og så er stemmerne til de fleste karakterer jævnt irriterende, og alt for skabagtige. Det er virkelig et sted mange animationsfilm fejler.

Vi runder af

Jeg synes Lego Batman: Family Matters er en virkelig dårlig film.
Jeg fornemmer en ordentlig gang venstrehåndsarbejde fra manuskriptforfatter og instruktør – det er som om de ikke rigtig gider det her.
De har sovet i timen, og som resultat bliver vi spist af med sådan noget makværk, sådan noget håbløst sjusk.
Det er bare ikke godt!

Man skal have noget af filmen med, når man ser en film, ikke miste noget. I dette tilfælde dyrebar tid.

Karakteren fås, fordi min søn trods alt havde øjeblikke, hvor han var underholdt, og fordi Batman et par gange kommer med nogle dejligt tørre reprimander til Robin – små hyggesvinere, der lige fik et lille smil frem hos mig.
Derudover er der ikke meget at bruge klaphatten til.

Lego DC Batman får 2/6: 🔨🔨

 

Tak til Pr Nordic

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.