Kathryn Bigelows 5 bedste film

René Buchtrup

René Buchtrup

Hvis navnet Kathryn Bigelow umiddelbart ikke siger dig noget, skal jeg måske sige Point Break og The Hurt Locker, og efterfølgende vil en lille klokke ringe, og du vil sandsynligvis sige: nåååah ja, hende.

af René Buchtrup

Hvis der er nogen der kan lave rå og voldsomme film, i maskuline testoteronuniverser, som for alvor kan mærkes, så er det Bigalow. Det er bestemt ikke en tilfældighed, at hun er den eneste kvinde i filmhistorien, som har vundet en Oscar for bedste instruktør. Hun har nemlig et særligt talent for sine nervepirrende, barske, og på sine senere dage, realistiske fortællinger, som er umulige at ryste af sig.

Bigelow er allerbedst når hun sætter autoriterer, eksempelvis soldater, politibetjente og fbi-agenter, på spidsen og lader den rå facade smuldre. Når hun piller det maskuline udtryk ligeså langsomt fra hinanden og giver et indblik i hvad det vil sige at være i kontrol og være under hårdt pres. Realistiske skræmmebilleder der kan mærkes på iagttageren.

Jeg giver mit bud på hendes 5 mest stærke titler, som er et must-see for alle filmfans. Bigelows film lefler aldrig for sit publikum og hun kreerer kompromisløse værker, som giver stof til eftertanke.

Listen starter på side 2

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.