Kathryn Bigelows 5 bedste film

René

René

Hvis navnet Kathryn Bigelow umiddelbart ikke siger dig noget, skal jeg måske sige Point Break og The Hurt Locker, og efterfølgende vil en lille klokke ringe, og du vil sandsynligvis sige: nåååah ja, hende.

af René Buchtrup

Hvis der er nogen der kan lave rå og voldsomme film, i maskuline testoteronuniverser, som for alvor kan mærkes, så er det Bigalow. Det er bestemt ikke en tilfældighed, at hun er den eneste kvinde i filmhistorien, som har vundet en Oscar for bedste instruktør. Hun har nemlig et særligt talent for sine nervepirrende, barske, og på sine senere dage, realistiske fortællinger, som er umulige at ryste af sig.

Bigelow er allerbedst når hun sætter autoriterer, eksempelvis soldater, politibetjente og fbi-agenter, på spidsen og lader den rå facade smuldre. Når hun piller det maskuline udtryk ligeså langsomt fra hinanden og giver et indblik i hvad det vil sige at være i kontrol og være under hårdt pres. Realistiske skræmmebilleder der kan mærkes på iagttageren.

Jeg giver mit bud på hendes 5 mest stærke titler, som er et must-see for alle filmfans. Bigelows film lefler aldrig for sit publikum og hun kreerer kompromisløse værker, som giver stof til eftertanke.

Listen starter på side 2

Seneste

5 fantastiske serier, der straks bør forlænges

Der er mange serier der burde stoppe, mens legen er god. Og så er der de få serier, der sagtens kan forsætte.
René Buchtrup prøver at råbe de store Hollywood-studier op med denne liste, over serier der straks bør forlænges.

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.