Kathryn Bigelows 5 bedste film

René

René

Hvis navnet Kathryn Bigelow umiddelbart ikke siger dig noget, skal jeg måske sige Point Break og The Hurt Locker, og efterfølgende vil en lille klokke ringe, og du vil sandsynligvis sige: nåååah ja, hende.

af René Buchtrup

Hvis der er nogen der kan lave rå og voldsomme film, i maskuline testoteronuniverser, som for alvor kan mærkes, så er det Bigalow. Det er bestemt ikke en tilfældighed, at hun er den eneste kvinde i filmhistorien, som har vundet en Oscar for bedste instruktør. Hun har nemlig et særligt talent for sine nervepirrende, barske, og på sine senere dage, realistiske fortællinger, som er umulige at ryste af sig.

Bigelow er allerbedst når hun sætter autoriterer, eksempelvis soldater, politibetjente og fbi-agenter, på spidsen og lader den rå facade smuldre. Når hun piller det maskuline udtryk ligeså langsomt fra hinanden og giver et indblik i hvad det vil sige at være i kontrol og være under hårdt pres. Realistiske skræmmebilleder der kan mærkes på iagttageren.

Jeg giver mit bud på hendes 5 mest stærke titler, som er et must-see for alle filmfans. Bigelows film lefler aldrig for sit publikum og hun kreerer kompromisløse værker, som giver stof til eftertanke.

Listen starter på side 2

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.