It Comes At Night anmeldelse

René

René

Endelig en gyser som ikke lever på såkaldte jump scares, men i stedet insisterer på at fortælle en drønspændende historie om en familie og deres kamp mod dødelig infektion i en farefuld dommedagsverden. 

af René Buchtrup

To mænd, iført gasmasker, bærer en ældre mand, ud på en trillebøre og ud i skoven. “Jeg elsker dig, bedstefar” siger den ene af mændene, inden den anden mand, skyder den ældre lige i hovedet. Derefter bliver han brændt. Forhåbentlig er ingen af de to mænd blevet inficeret.

Så er vi i gang med “It Comes At Night” instrueret af Trey Edward Shults. Halvanden times psykologisk gys som man ikke ser det så tit. Her er ingen særlige jump scares som de unge nu til dags ellers hungrer efter. Her er heller ingen synlige monstre. Her er rendyrket kammerspil og paranoia. Det er det der gør filmens intens og helvedes spooky.

Historien er enkel. Familien, far (Paul), mor (Sarah) og teenage-søn (Travis) bor i deres store hus med det hund. De har tre regler de følger. Én af dem er enkel: Ingen må gå ud om natten. Ellers kan man blive smittet, og så dør man. En dag bryder en mand ind i huset. Han vil bare gerne have husly til sin familie. Til sidst bliver Paul overbevist om hans historie og de henter mandens familie. Alt ånder fred og idyl en kort sund. Men kun for en kort stund. For kan man stole på den anden familie?

“It Comes At Night” er en film der leger med alle virkemidler gysergenren er kendt for, men instruktør Shults misbruger dem ikke. Han udnytter dem perfekt afbalanceret, så det hele ikke ender som en fesen kliche. Et jeg-får-svedige-håndflader-soundtrack, samt lyde af vejrtrækning, plus banke og knirke-lyde, bruges exceptionelt til at bygge en stemninger op i det store, mørke hus.

Joel Edgerton der spiller familiefaren, Paul, gør det fremragende som familiens beskytter, som vil gøre alt for sin familie. Det resterende skuespillere-cast gør det ligeså enestående. Alle spiller med sådan en nerve, så vi for alvor mærker dem og deres frustration og smerte over den onde verden de nu lever i.

Hvis du er én af de halvgnavne stoddere, som undertegnede, som ikke kan fordrage ny-moderne gyserfilm, der kun går efter de “billige” skrig, og glemmer det psykologiske og menneskelige aspekt, så er filmen “It Comes At Night” helt sikkert noget for dig. På en spilletid på halvanden time flyver tiden afsted og den får én til at tænke over hvad mennesker gør for at beskytte det de har mest kært.

It Comes At Night får 5 hamre:  

(Filmen kan lejes fra d. 6. november og kan allerede nu købes, bl.a. på Blockbuster)

streammag,2017-10-31T08:00:00Z,imdb=tt4695012,fa

 

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…