It Comes At Night anmeldelse

René

René

Endelig en gyser som ikke lever på såkaldte jump scares, men i stedet insisterer på at fortælle en drønspændende historie om en familie og deres kamp mod dødelig infektion i en farefuld dommedagsverden. 

af René Buchtrup

To mænd, iført gasmasker, bærer en ældre mand, ud på en trillebøre og ud i skoven. “Jeg elsker dig, bedstefar” siger den ene af mændene, inden den anden mand, skyder den ældre lige i hovedet. Derefter bliver han brændt. Forhåbentlig er ingen af de to mænd blevet inficeret.

Så er vi i gang med “It Comes At Night” instrueret af Trey Edward Shults. Halvanden times psykologisk gys som man ikke ser det så tit. Her er ingen særlige jump scares som de unge nu til dags ellers hungrer efter. Her er heller ingen synlige monstre. Her er rendyrket kammerspil og paranoia. Det er det der gør filmens intens og helvedes spooky.

Historien er enkel. Familien, far (Paul), mor (Sarah) og teenage-søn (Travis) bor i deres store hus med det hund. De har tre regler de følger. Én af dem er enkel: Ingen må gå ud om natten. Ellers kan man blive smittet, og så dør man. En dag bryder en mand ind i huset. Han vil bare gerne have husly til sin familie. Til sidst bliver Paul overbevist om hans historie og de henter mandens familie. Alt ånder fred og idyl en kort sund. Men kun for en kort stund. For kan man stole på den anden familie?

“It Comes At Night” er en film der leger med alle virkemidler gysergenren er kendt for, men instruktør Shults misbruger dem ikke. Han udnytter dem perfekt afbalanceret, så det hele ikke ender som en fesen kliche. Et jeg-får-svedige-håndflader-soundtrack, samt lyde af vejrtrækning, plus banke og knirke-lyde, bruges exceptionelt til at bygge en stemninger op i det store, mørke hus.

Joel Edgerton der spiller familiefaren, Paul, gør det fremragende som familiens beskytter, som vil gøre alt for sin familie. Det resterende skuespillere-cast gør det ligeså enestående. Alle spiller med sådan en nerve, så vi for alvor mærker dem og deres frustration og smerte over den onde verden de nu lever i.

Hvis du er én af de halvgnavne stoddere, som undertegnede, som ikke kan fordrage ny-moderne gyserfilm, der kun går efter de “billige” skrig, og glemmer det psykologiske og menneskelige aspekt, så er filmen “It Comes At Night” helt sikkert noget for dig. På en spilletid på halvanden time flyver tiden afsted og den får én til at tænke over hvad mennesker gør for at beskytte det de har mest kært.

It Comes At Night får 5 hamre:  

(Filmen kan lejes fra d. 6. november og kan allerede nu købes, bl.a. på Blockbuster)

streammag,2017-10-31T08:00:00Z,imdb=tt4695012,fa

 

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.