It Comes At Night anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

Endelig en gyser som ikke lever på såkaldte jump scares, men i stedet insisterer på at fortælle en drønspændende historie om en familie og deres kamp mod dødelig infektion i en farefuld dommedagsverden. 

af René Buchtrup

To mænd, iført gasmasker, bærer en ældre mand, ud på en trillebøre og ud i skoven. “Jeg elsker dig, bedstefar” siger den ene af mændene, inden den anden mand, skyder den ældre lige i hovedet. Derefter bliver han brændt. Forhåbentlig er ingen af de to mænd blevet inficeret.

Så er vi i gang med “It Comes At Night” instrueret af Trey Edward Shults. Halvanden times psykologisk gys som man ikke ser det så tit. Her er ingen særlige jump scares som de unge nu til dags ellers hungrer efter. Her er heller ingen synlige monstre. Her er rendyrket kammerspil og paranoia. Det er det der gør filmens intens og helvedes spooky.

Historien er enkel. Familien, far (Paul), mor (Sarah) og teenage-søn (Travis) bor i deres store hus med det hund. De har tre regler de følger. Én af dem er enkel: Ingen må gå ud om natten. Ellers kan man blive smittet, og så dør man. En dag bryder en mand ind i huset. Han vil bare gerne have husly til sin familie. Til sidst bliver Paul overbevist om hans historie og de henter mandens familie. Alt ånder fred og idyl en kort sund. Men kun for en kort stund. For kan man stole på den anden familie?

“It Comes At Night” er en film der leger med alle virkemidler gysergenren er kendt for, men instruktør Shults misbruger dem ikke. Han udnytter dem perfekt afbalanceret, så det hele ikke ender som en fesen kliche. Et jeg-får-svedige-håndflader-soundtrack, samt lyde af vejrtrækning, plus banke og knirke-lyde, bruges exceptionelt til at bygge en stemninger op i det store, mørke hus.

Joel Edgerton der spiller familiefaren, Paul, gør det fremragende som familiens beskytter, som vil gøre alt for sin familie. Det resterende skuespillere-cast gør det ligeså enestående. Alle spiller med sådan en nerve, så vi for alvor mærker dem og deres frustration og smerte over den onde verden de nu lever i.

Hvis du er én af de halvgnavne stoddere, som undertegnede, som ikke kan fordrage ny-moderne gyserfilm, der kun går efter de “billige” skrig, og glemmer det psykologiske og menneskelige aspekt, så er filmen “It Comes At Night” helt sikkert noget for dig. På en spilletid på halvanden time flyver tiden afsted og den får én til at tænke over hvad mennesker gør for at beskytte det de har mest kært.

It Comes At Night får 5 hamre:  

(Filmen kan lejes fra d. 6. november og kan allerede nu købes, bl.a. på Blockbuster)

streammag,2017-10-31T08:00:00Z,imdb=tt4695012,fa

 

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.