I Kill Giants anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af René Buchtrup

Dansk oscarvinder debuterer i Hollywood med en lille fin og følsom film om en piges kamp mod gigantiske ikke-jordiske væsener. 

Filmen kan bl.a. streames på Blockbuster og Plejmo

Da danske Anders Walter vandt en oscar for kortfilmen “Helium” i 2014 åbnede det dørene op til Hollywood.

Sidste år fik han premiere i USA med hans første amerikanske produktion “I KIll Giants” som er baseret på den grafiske novelle af sammen navn.

Nu kommer den endelig til Danmark.

Man kunne frygte at det store Hollywood’ske maskineri havde ædt den kære Walter op indefra. Det har det heldigvis ikke.

Filmen handler om den særlige pige Barbara som render rundt og laver fælder i skoven. Hun er lynende intelligent, selvom hun agerer udadtil som en weirdo. Hun har et særligt look med kaninører og store briller Fælderne er til kæmper, som hun ser i skoven. Faktisk får vi som tilskuere også lov at se skovens giganter mens de nærmer sig.

Men findes de i virkeligheden eller findes de kun i Barbaras hoved? For ingen andre kan jo se dem.

Hendes storesøster passer hende og hendes playstation-spillende bror, mens hun sørger for at de får mad og får betalt regningerne, mens hun prøver at passe sin skole samtidig. Men det er ikke nemt, især ikke med en udadreagerende lillesøster, som skolen ofte ringer hjem og fortæller om.

Skolens psykolog bliver “sat på sagen” og prøver at komme ind under huden på den både skrøbelige og samtidig, seje pige. Men hver gang hun kommer for tæt på, bliver hun skubbet væk.

Samtidig får Barbara en ny ven, den britiske tilflytter, Sohpia, som hurtigt fascineres af den anderledes Barbara som går tingene på hendes egen måde. Dog bliver hun bekymret for hendes nye veninde som opfører sig sært og til tider, utilregneligt.

For hvorfor er det at den unge Barbara kæmper mod disse gigantiske væsener i skoven? Hvorfor er der ingen hjælp fra hendes forældre?

Walter har ikke begået en genistreg, som de følsomme og fantasifulde “Pans Labyrint” (2006), “Syv Minutter Over Midnat” (2017) eller “Where The Wild Things Are” (2009), som alle udforsker det barnagtige møde med det alvorlige og voksne.

Selvom ikke alt fungerer helt i filmen, er det en modig film som tør tage chancer i dets skrøbelige, fantasifulde univers.

Uden at afsløre hvordan filmen ender med, bliver hele “mysteriet” om den kære Barbara forklaret, og buen bliver spændt ud med smørsovs og violin. Men heldigvis har den kære, danske Anders Walter spændt buen godt ud og sejler skibet sikkert i havn.

Madison Wolfe er i rollen som Barbara et fund og hun løfter filmen til et lidt højere niveau.

“I Kill Giants” er på en måde en genkendelige oplevelse man føler man har overværet før, men alligevel er den helt sin egen.

We salute you, Walter.

I Kill Giants får 4 ud af 6 hamre:

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: