I Kill Giants anmeldelse

René

René

af René Buchtrup

Dansk oscarvinder debuterer i Hollywood med en lille fin og følsom film om en piges kamp mod gigantiske ikke-jordiske væsener. 

Filmen kan bl.a. streames på Blockbuster og Plejmo

Da danske Anders Walter vandt en oscar for kortfilmen “Helium” i 2014 åbnede det dørene op til Hollywood.

Sidste år fik han premiere i USA med hans første amerikanske produktion “I KIll Giants” som er baseret på den grafiske novelle af sammen navn.

Nu kommer den endelig til Danmark.

Man kunne frygte at det store Hollywood’ske maskineri havde ædt den kære Walter op indefra. Det har det heldigvis ikke.

Filmen handler om den særlige pige Barbara som render rundt og laver fælder i skoven. Hun er lynende intelligent, selvom hun agerer udadtil som en weirdo. Hun har et særligt look med kaninører og store briller Fælderne er til kæmper, som hun ser i skoven. Faktisk får vi som tilskuere også lov at se skovens giganter mens de nærmer sig.

Men findes de i virkeligheden eller findes de kun i Barbaras hoved? For ingen andre kan jo se dem.

Hendes storesøster passer hende og hendes playstation-spillende bror, mens hun sørger for at de får mad og får betalt regningerne, mens hun prøver at passe sin skole samtidig. Men det er ikke nemt, især ikke med en udadreagerende lillesøster, som skolen ofte ringer hjem og fortæller om.

Skolens psykolog bliver “sat på sagen” og prøver at komme ind under huden på den både skrøbelige og samtidig, seje pige. Men hver gang hun kommer for tæt på, bliver hun skubbet væk.

Samtidig får Barbara en ny ven, den britiske tilflytter, Sohpia, som hurtigt fascineres af den anderledes Barbara som går tingene på hendes egen måde. Dog bliver hun bekymret for hendes nye veninde som opfører sig sært og til tider, utilregneligt.

For hvorfor er det at den unge Barbara kæmper mod disse gigantiske væsener i skoven? Hvorfor er der ingen hjælp fra hendes forældre?

Walter har ikke begået en genistreg, som de følsomme og fantasifulde “Pans Labyrint” (2006), “Syv Minutter Over Midnat” (2017) eller “Where The Wild Things Are” (2009), som alle udforsker det barnagtige møde med det alvorlige og voksne.

Selvom ikke alt fungerer helt i filmen, er det en modig film som tør tage chancer i dets skrøbelige, fantasifulde univers.

Uden at afsløre hvordan filmen ender med, bliver hele “mysteriet” om den kære Barbara forklaret, og buen bliver spændt ud med smørsovs og violin. Men heldigvis har den kære, danske Anders Walter spændt buen godt ud og sejler skibet sikkert i havn.

Madison Wolfe er i rollen som Barbara et fund og hun løfter filmen til et lidt højere niveau.

“I Kill Giants” er på en måde en genkendelige oplevelse man føler man har overværet før, men alligevel er den helt sin egen.

We salute you, Walter.

I Kill Giants får 4 ud af 6 hamre:

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.