I Kill Giants anmeldelse

René

René

af René Buchtrup

Dansk oscarvinder debuterer i Hollywood med en lille fin og følsom film om en piges kamp mod gigantiske ikke-jordiske væsener. 

Filmen kan bl.a. streames på Blockbuster og Plejmo

Da danske Anders Walter vandt en oscar for kortfilmen “Helium” i 2014 åbnede det dørene op til Hollywood.

Sidste år fik han premiere i USA med hans første amerikanske produktion “I KIll Giants” som er baseret på den grafiske novelle af sammen navn.

Nu kommer den endelig til Danmark.

Man kunne frygte at det store Hollywood’ske maskineri havde ædt den kære Walter op indefra. Det har det heldigvis ikke.

Filmen handler om den særlige pige Barbara som render rundt og laver fælder i skoven. Hun er lynende intelligent, selvom hun agerer udadtil som en weirdo. Hun har et særligt look med kaninører og store briller Fælderne er til kæmper, som hun ser i skoven. Faktisk får vi som tilskuere også lov at se skovens giganter mens de nærmer sig.

Men findes de i virkeligheden eller findes de kun i Barbaras hoved? For ingen andre kan jo se dem.

Hendes storesøster passer hende og hendes playstation-spillende bror, mens hun sørger for at de får mad og får betalt regningerne, mens hun prøver at passe sin skole samtidig. Men det er ikke nemt, især ikke med en udadreagerende lillesøster, som skolen ofte ringer hjem og fortæller om.

Skolens psykolog bliver “sat på sagen” og prøver at komme ind under huden på den både skrøbelige og samtidig, seje pige. Men hver gang hun kommer for tæt på, bliver hun skubbet væk.

Samtidig får Barbara en ny ven, den britiske tilflytter, Sohpia, som hurtigt fascineres af den anderledes Barbara som går tingene på hendes egen måde. Dog bliver hun bekymret for hendes nye veninde som opfører sig sært og til tider, utilregneligt.

For hvorfor er det at den unge Barbara kæmper mod disse gigantiske væsener i skoven? Hvorfor er der ingen hjælp fra hendes forældre?

Walter har ikke begået en genistreg, som de følsomme og fantasifulde “Pans Labyrint” (2006), “Syv Minutter Over Midnat” (2017) eller “Where The Wild Things Are” (2009), som alle udforsker det barnagtige møde med det alvorlige og voksne.

Selvom ikke alt fungerer helt i filmen, er det en modig film som tør tage chancer i dets skrøbelige, fantasifulde univers.

Uden at afsløre hvordan filmen ender med, bliver hele “mysteriet” om den kære Barbara forklaret, og buen bliver spændt ud med smørsovs og violin. Men heldigvis har den kære, danske Anders Walter spændt buen godt ud og sejler skibet sikkert i havn.

Madison Wolfe er i rollen som Barbara et fund og hun løfter filmen til et lidt højere niveau.

“I Kill Giants” er på en måde en genkendelige oplevelse man føler man har overværet før, men alligevel er den helt sin egen.

We salute you, Walter.

I Kill Giants får 4 ud af 6 hamre:

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…