I Kill Giants anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

af René Buchtrup

Dansk oscarvinder debuterer i Hollywood med en lille fin og følsom film om en piges kamp mod gigantiske ikke-jordiske væsener. 

Filmen kan bl.a. streames på Blockbuster og Plejmo

Da danske Anders Walter vandt en oscar for kortfilmen “Helium” i 2014 åbnede det dørene op til Hollywood.

Sidste år fik han premiere i USA med hans første amerikanske produktion “I KIll Giants” som er baseret på den grafiske novelle af sammen navn.

Nu kommer den endelig til Danmark.

Man kunne frygte at det store Hollywood’ske maskineri havde ædt den kære Walter op indefra. Det har det heldigvis ikke.

Filmen handler om den særlige pige Barbara som render rundt og laver fælder i skoven. Hun er lynende intelligent, selvom hun agerer udadtil som en weirdo. Hun har et særligt look med kaninører og store briller Fælderne er til kæmper, som hun ser i skoven. Faktisk får vi som tilskuere også lov at se skovens giganter mens de nærmer sig.

Men findes de i virkeligheden eller findes de kun i Barbaras hoved? For ingen andre kan jo se dem.

Hendes storesøster passer hende og hendes playstation-spillende bror, mens hun sørger for at de får mad og får betalt regningerne, mens hun prøver at passe sin skole samtidig. Men det er ikke nemt, især ikke med en udadreagerende lillesøster, som skolen ofte ringer hjem og fortæller om.

Skolens psykolog bliver “sat på sagen” og prøver at komme ind under huden på den både skrøbelige og samtidig, seje pige. Men hver gang hun kommer for tæt på, bliver hun skubbet væk.

Samtidig får Barbara en ny ven, den britiske tilflytter, Sohpia, som hurtigt fascineres af den anderledes Barbara som går tingene på hendes egen måde. Dog bliver hun bekymret for hendes nye veninde som opfører sig sært og til tider, utilregneligt.

For hvorfor er det at den unge Barbara kæmper mod disse gigantiske væsener i skoven? Hvorfor er der ingen hjælp fra hendes forældre?

Walter har ikke begået en genistreg, som de følsomme og fantasifulde “Pans Labyrint” (2006), “Syv Minutter Over Midnat” (2017) eller “Where The Wild Things Are” (2009), som alle udforsker det barnagtige møde med det alvorlige og voksne.

Selvom ikke alt fungerer helt i filmen, er det en modig film som tør tage chancer i dets skrøbelige, fantasifulde univers.

Uden at afsløre hvordan filmen ender med, bliver hele “mysteriet” om den kære Barbara forklaret, og buen bliver spændt ud med smørsovs og violin. Men heldigvis har den kære, danske Anders Walter spændt buen godt ud og sejler skibet sikkert i havn.

Madison Wolfe er i rollen som Barbara et fund og hun løfter filmen til et lidt højere niveau.

“I Kill Giants” er på en måde en genkendelige oplevelse man føler man har overværet før, men alligevel er den helt sin egen.

We salute you, Walter.

I Kill Giants får 4 ud af 6 hamre:

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer