Geostorm anmeldelse

René

René

af René Buchtrup

Filmen som ingen anmeldere kan li, er ikke specielt go’. Men den er sjov af se i biffen alligevel. 

Geostorm kan bl.a. streames via Blockbuster og Plejmo

Hvis du undrer dig over hva’ dælen Geostorm er for en film, så fortvivl ikke.

Produktionsselskabet Warners Bros, som står bag filmen, har nemlig ikke inviteret nogen anmeldere ind for at se den. Måske i frygt for dårligere anmeldelser?!??

Tja, Politikken og Filmz har alligevel set (og anmeldt) filmen hvor den bliver høvlet ned. Begge giver den 1 sølle stjerne!

Lad mig lige slå fast med syvtommersøm: Så bund elendig er den altså ikke. Men et blændende mesterværk er den bestemt heller ikke.

Jeg gik ind til filmen med et meget åbent sind. Jeg havde nemlig ikke læst en eneste anmeldelse vedrørende filmen overhovedet. Jeg plejer ellers altid at læse ALLE anmeldelser inden jeg skal se en film. Der var lidt hårdt. Men også ret befriende.

Geostorm handler om en hele jordens mulige udslettelse, da en funktionsfejl i et netværk af satellitter, som skal styre det globale klima, forsager naturkatastrofer.

Og hvem er manden der skal redde hele jordens befolkning for denne undergang? Gerard Butler selvfølgelig!

Ikke nok med at han står bag produktionen af hele maskinet ude i rummet, men nu står han også til at redde alle ved at drage ud i rummet – igen – og lege dagens helt i skysovs.

Han er en all american hero. Sådan én man har set hundrede gange før på (amerikanske) film. Med en øl i hånden, en kæk bemærkning og samtidig fuldstændig uundværlig.  For han er our kind of guy der skal i rummet og lappe lortet sammen på rumstationen. Ja, undskyld mit sprog.

Han minder ret meget om ligesom Bruce Willis’ karakter i Amerggedon. Faktisk minder filmen meget om “Armageddon”. Og lidt om “2012”. Og “San Andreas”. Og “Twister”. Og “Die Hard 4”. Sidstnævnte pga. det mest spændende i filmen: fordi nogen har plantet en virus i netværværket.

Det er film der er sjov og spas i biffen, men hurtigt glemt efterfølgende. Det er ikke en film som på nogen måde er god hjemme foran sofaen. For så begynde man at tænke over den manglende logik i filmen. For meget hænger egentlig ikke sammen i filmen. Men så længe man er i biffen, hygger man sig, så længe der er rigeligt cola og popcorn i ens favn.

Geostorm er nem at svine til og save midt over. Det er ikke just en anmelder-darling. På nogen mulig måde. Men den reddes hjem af Gerard Butler og Jim Sturgess sammenspil (de spiller to brødre der skal arbejde sammen, selvom de ikke just er perlevenner), og spændingen ved virussen som slippes løs og den whodunit-feeling som opstår efterfølgende.

Filmens special effects, CGI, er overhovedet ikke noget af råbe hyrra for. Det ser ærligt talt billigt ud, og det ligner ikke noget som Hollywood har spyttet ret mange penge i.

Men pyt, pyt, pyt. Så længe dine popcorn er varme og colaen er iskold, så glider filmen nemt ned. Så kan du nyde filmen. Bare sørg for ikke at tænke for meget over hvorfor man ikke tænker over at spare CO2 på verdensplan, inden man bygger en kæmpe vejrmaskine. Al Gore vil hvert fald hade denne film for fuld smadder 😉

Ps. Hvis du har en ornlig’ syg hjemmebiograf og du skruer helt op for lyden, er denne film (næsten) helt perfekt 🙂 

Geostorm får 3 ud af 6 hamre:  🔨🔨🔨

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.