Extraction (streaming anmeldelse)

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Extraction. Instruktør: Sam Hargrave. Produktionsår: 2020. Genre: action. Kan streames på Netflix.

af René Buchtrup
af Andreas Nørgaard

For en gang skyld, er vi blevet beriget med en Netflix-film, som slet ikke er så tosset.

Verdens største streaminggigant, har sejret med de fleste af deres egenproduktioner af serier, men få gange med deres film.

Den nye Extraction, er én af de få som lykkedes. Ikke pga. svulmende æstetik (Roma) eller sprudlende originalitet (Annihilation). Næh, simpelthen med en simpel actionfilm, som holder hele vejen og et tempo, der (næsten) ikke siver ud af adrenalin-ballonen undervejs.

Det er skraldebang-action for alle pengene. Ikke helt hjernedødt, ej heller vanvittig intelligent.

Chris Hemsworth går måske ikke over i historien som en af de helt store, men han gør det sgu godt som Tyler Rake her i Extraction. Hans forpinte sjæl bliver sat frem til frit skue, og det er altså Hemsworth’ fortjeneste.

Han kan sagtens spille helt fint skuespil. Som actionbøf er der ikke en finger at sætte på hans præstation, og filmen her yder hans evner retfærdighed.

Den mægtige Thor kan sagtens uden sin hammer.

At historien ikke er specielt original (actionhelt, der kan smadre ALLE, med ar på sjælen, og som er på redningsmission efter en kidnappet dreng?) er ikke specielt ophidsende. Manuskriptet (skrevet af Brødrene Russo, som også producerer filmen) får nok ikke en oscarnominering, men det kan man sagtens bære over med. For det er ikke en dialogbåret film. Overhovedet. Det er al den smækre-lækre action der bærer den fremad.

Extraction er en blanding af The Raid, Green Zone, Bourne og et eller andet med Jason Statham. Og særligt en hæsblæsende biljagt, der virker som et one-take, hvor Rake og drengen, Ovi, er på vild flugt fra soldater og gangstere, skriver sig ind i actionhistoriebøgerne. Man er næsten helt forpustet efter at have været med på bilens bagsæde.

Stuntkoodinator, Sam Hargrave, debuterer som instruktør. Hvad han ikke helt har styr på som personinstruktør endnu, har han til gengæld med overblikket, i samtlige af filmens scener med skuddueller, nærkampe, bilscener og alt andet voldeligt smadder. Det er en perfekt koreograferet omgang action og støvet når næsten ikke at lægge sig, inden næste bulder og brag-scene, med helten Rake og knægten, Ovi, på flugt i Bangladeshs gader.

Det er klichéfyldt til op over begge ører, men pga. kampscenerne og en pissefed Chris Hemsworth som Tyler Rake, så lander vi på en relativt flot karakter – selvfølgelig gør vi det, de kampscener er eddermame fede.

Extraction er det bedste bud på et uforpligtende adreanlin-rus, der forhåbentligt kan få tankerne lidt væk fra coronakrisen.

Extraction får 4 ud af 6:

🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: