Extraction (streaming anmeldelse)

René

René

Originaltitel: Extraction. Instruktør: Sam Hargrave. Produktionsår: 2020. Genre: action. Kan streames på Netflix.

af René Buchtrup
af Andreas Nørgaard

For en gang skyld, er vi blevet beriget med en Netflix-film, som slet ikke er så tosset.

Verdens største streaminggigant, har sejret med de fleste af deres egenproduktioner af serier, men få gange med deres film.

Den nye Extraction, er én af de få som lykkedes. Ikke pga. svulmende æstetik (Roma) eller sprudlende originalitet (Annihilation). Næh, simpelthen med en simpel actionfilm, som holder hele vejen og et tempo, der (næsten) ikke siver ud af adrenalin-ballonen undervejs.

Det er skraldebang-action for alle pengene. Ikke helt hjernedødt, ej heller vanvittig intelligent.

Chris Hemsworth går måske ikke over i historien som en af de helt store, men han gør det sgu godt som Tyler Rake her i Extraction. Hans forpinte sjæl bliver sat frem til frit skue, og det er altså Hemsworth’ fortjeneste.

Han kan sagtens spille helt fint skuespil. Som actionbøf er der ikke en finger at sætte på hans præstation, og filmen her yder hans evner retfærdighed.

Den mægtige Thor kan sagtens uden sin hammer.

At historien ikke er specielt original (actionhelt, der kan smadre ALLE, med ar på sjælen, og som er på redningsmission efter en kidnappet dreng?) er ikke specielt ophidsende. Manuskriptet (skrevet af Brødrene Russo, som også producerer filmen) får nok ikke en oscarnominering, men det kan man sagtens bære over med. For det er ikke en dialogbåret film. Overhovedet. Det er al den smækre-lækre action der bærer den fremad.

Extraction er en blanding af The Raid, Green Zone, Bourne og et eller andet med Jason Statham. Og særligt en hæsblæsende biljagt, der virker som et one-take, hvor Rake og drengen, Ovi, er på vild flugt fra soldater og gangstere, skriver sig ind i actionhistoriebøgerne. Man er næsten helt forpustet efter at have været med på bilens bagsæde.

Stuntkoodinator, Sam Hargrave, debuterer som instruktør. Hvad han ikke helt har styr på som personinstruktør endnu, har han til gengæld med overblikket, i samtlige af filmens scener med skuddueller, nærkampe, bilscener og alt andet voldeligt smadder. Det er en perfekt koreograferet omgang action og støvet når næsten ikke at lægge sig, inden næste bulder og brag-scene, med helten Rake og knægten, Ovi, på flugt i Bangladeshs gader.

Det er klichéfyldt til op over begge ører, men pga. kampscenerne og en pissefed Chris Hemsworth som Tyler Rake, så lander vi på en relativt flot karakter – selvfølgelig gør vi det, de kampscener er eddermame fede.

Extraction er det bedste bud på et uforpligtende adreanlin-rus, der forhåbentligt kan få tankerne lidt væk fra coronakrisen.

Extraction får 4 ud af 6:

🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…