Thor: Ragnarok anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

af René Buchtrup

Den 3. Thor-film får ikke de store hammerslag som den bedste Marvel-film, men ultimativt som den sjoveste superheltefilm overhovedet!

Kan streames på bl.a. Plejmo og Blockbuster

Hvis du mærker rigtig godt efter inde i dig selv, har vi så egentlig brug for flere Marvel-film? Nej

Men går vi ind og ser dem i biffen alligevel? Ja

Det ved Marvel da godt og selvom de stort set følger den samme superhelte-opskrift i hver film, er de stadig fabelagtigt underholdende.

Da jeg havde set den 3. Thor-film, Ragnarok, var jeg helt i tvivl om jeg havde set en superheltefilm eller en komedie.

Og hvad handlede den egentlig om?

Da Thor og Lokes (ja, han lever åbenbart stadig,- spørg ikke hvorfor!) far Odin, dør, slipper deres søster (som de selvfølgelig ikke vidste de havde) løs fra sit fangenskab og vil smadre Asgård. Hel (Cate Blanchett i en herlig skurkerolle) er nemlig dødsguden som vil have hævn over hendes far og byen som spærrede hende inde. Thor og Loke ender dog i en anden galakse, på en anden planet, hvor Thor bliver taget til fange og ender som gladiator og skal slås med hans grønne, sure ven, Hulk (hvorfor han er der, skal du heller ikke spørge om).

Det er bestemt ikke den bedste Marvel-film til dato. Historien er hvert fald slet ikke den aller-skarpeste i Marvels univers. Den er egentlig ret rodet og forvirrende til tider. Men tempoet er højt, action-sekvenserne er overdrevet fede og man keder sig ikke et sekund.

Første og andet kapitel om nordisk mytologis Thor (fra 2011 og 2013), tog sig selv meget alvorligt, selvom de egentlig var ret så fjollede. Det gør kapitel 3 på ingen mulig måde.

Jo, den er da alvorlig ind i mellem, men instruktør Taika Waititi gør aldrig filmen for selvhøjtidelig. Han ved godt at universet er fjollet, men det betyder ikke at han gør nar af det. Han balancerer konstant mellem det alvorlige og det sjove. Faktisk er filmen så sjov, så det er på grænsen til at være en komedie. Og det er sat’me tiltrængt i dette gude-univers hvor der tidligere gik for meget Shakespeare-armbevægelser og overdreven storladenhed i den.

Rygtet siger at mange af filmens replikker er blevet improviseret frem med skuespillerne på settet. Det virker upåklageligt og resultatet er hyle morsomt. Det er som en fest vi tilskuere også er inviteret med til. Chris Hemsworth (Thor) og Tom Hiddleston (Loke) har en forrygende kemi indbyrdes og det samme gælder det resterende cast på Thor: Ragnarok-filmen. 

Så hvis du synes at den første Thor-film fra 2011 og efterfølgeren fra 2013 havde for travlt med at være so-fuckin’-serious: Så slap helt af, læn dig tilbage og get ready for laugh:  Cause It’s Hammer Time 😉

Thor: Ragnarok får 4 ud af 6 hamre:    

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer