Thor: Ragnarok anmeldelse

René

René

af René Buchtrup

Den 3. Thor-film får ikke de store hammerslag som den bedste Marvel-film, men ultimativt som den sjoveste superheltefilm overhovedet!

Kan streames på bl.a. Plejmo og Blockbuster

Hvis du mærker rigtig godt efter inde i dig selv, har vi så egentlig brug for flere Marvel-film? Nej

Men går vi ind og ser dem i biffen alligevel? Ja

Det ved Marvel da godt og selvom de stort set følger den samme superhelte-opskrift i hver film, er de stadig fabelagtigt underholdende.

Da jeg havde set den 3. Thor-film, Ragnarok, var jeg helt i tvivl om jeg havde set en superheltefilm eller en komedie.

Og hvad handlede den egentlig om?

Da Thor og Lokes (ja, han lever åbenbart stadig,- spørg ikke hvorfor!) far Odin, dør, slipper deres søster (som de selvfølgelig ikke vidste de havde) løs fra sit fangenskab og vil smadre Asgård. Hel (Cate Blanchett i en herlig skurkerolle) er nemlig dødsguden som vil have hævn over hendes far og byen som spærrede hende inde. Thor og Loke ender dog i en anden galakse, på en anden planet, hvor Thor bliver taget til fange og ender som gladiator og skal slås med hans grønne, sure ven, Hulk (hvorfor han er der, skal du heller ikke spørge om).

Det er bestemt ikke den bedste Marvel-film til dato. Historien er hvert fald slet ikke den aller-skarpeste i Marvels univers. Den er egentlig ret rodet og forvirrende til tider. Men tempoet er højt, action-sekvenserne er overdrevet fede og man keder sig ikke et sekund.

Første og andet kapitel om nordisk mytologis Thor (fra 2011 og 2013), tog sig selv meget alvorligt, selvom de egentlig var ret så fjollede. Det gør kapitel 3 på ingen mulig måde.

Jo, den er da alvorlig ind i mellem, men instruktør Taika Waititi gør aldrig filmen for selvhøjtidelig. Han ved godt at universet er fjollet, men det betyder ikke at han gør nar af det. Han balancerer konstant mellem det alvorlige og det sjove. Faktisk er filmen så sjov, så det er på grænsen til at være en komedie. Og det er sat’me tiltrængt i dette gude-univers hvor der tidligere gik for meget Shakespeare-armbevægelser og overdreven storladenhed i den.

Rygtet siger at mange af filmens replikker er blevet improviseret frem med skuespillerne på settet. Det virker upåklageligt og resultatet er hyle morsomt. Det er som en fest vi tilskuere også er inviteret med til. Chris Hemsworth (Thor) og Tom Hiddleston (Loke) har en forrygende kemi indbyrdes og det samme gælder det resterende cast på Thor: Ragnarok-filmen. 

Så hvis du synes at den første Thor-film fra 2011 og efterfølgeren fra 2013 havde for travlt med at være so-fuckin’-serious: Så slap helt af, læn dig tilbage og get ready for laugh:  Cause It’s Hammer Time 😉

Thor: Ragnarok får 4 ud af 6 hamre:    

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…