Thor: Ragnarok anmeldelse

René

René

af René Buchtrup

Den 3. Thor-film får ikke de store hammerslag som den bedste Marvel-film, men ultimativt som den sjoveste superheltefilm overhovedet!

Kan streames på bl.a. Plejmo og Blockbuster

Hvis du mærker rigtig godt efter inde i dig selv, har vi så egentlig brug for flere Marvel-film? Nej

Men går vi ind og ser dem i biffen alligevel? Ja

Det ved Marvel da godt og selvom de stort set følger den samme superhelte-opskrift i hver film, er de stadig fabelagtigt underholdende.

Da jeg havde set den 3. Thor-film, Ragnarok, var jeg helt i tvivl om jeg havde set en superheltefilm eller en komedie.

Og hvad handlede den egentlig om?

Da Thor og Lokes (ja, han lever åbenbart stadig,- spørg ikke hvorfor!) far Odin, dør, slipper deres søster (som de selvfølgelig ikke vidste de havde) løs fra sit fangenskab og vil smadre Asgård. Hel (Cate Blanchett i en herlig skurkerolle) er nemlig dødsguden som vil have hævn over hendes far og byen som spærrede hende inde. Thor og Loke ender dog i en anden galakse, på en anden planet, hvor Thor bliver taget til fange og ender som gladiator og skal slås med hans grønne, sure ven, Hulk (hvorfor han er der, skal du heller ikke spørge om).

Det er bestemt ikke den bedste Marvel-film til dato. Historien er hvert fald slet ikke den aller-skarpeste i Marvels univers. Den er egentlig ret rodet og forvirrende til tider. Men tempoet er højt, action-sekvenserne er overdrevet fede og man keder sig ikke et sekund.

Første og andet kapitel om nordisk mytologis Thor (fra 2011 og 2013), tog sig selv meget alvorligt, selvom de egentlig var ret så fjollede. Det gør kapitel 3 på ingen mulig måde.

Jo, den er da alvorlig ind i mellem, men instruktør Taika Waititi gør aldrig filmen for selvhøjtidelig. Han ved godt at universet er fjollet, men det betyder ikke at han gør nar af det. Han balancerer konstant mellem det alvorlige og det sjove. Faktisk er filmen så sjov, så det er på grænsen til at være en komedie. Og det er sat’me tiltrængt i dette gude-univers hvor der tidligere gik for meget Shakespeare-armbevægelser og overdreven storladenhed i den.

Rygtet siger at mange af filmens replikker er blevet improviseret frem med skuespillerne på settet. Det virker upåklageligt og resultatet er hyle morsomt. Det er som en fest vi tilskuere også er inviteret med til. Chris Hemsworth (Thor) og Tom Hiddleston (Loke) har en forrygende kemi indbyrdes og det samme gælder det resterende cast på Thor: Ragnarok-filmen. 

Så hvis du synes at den første Thor-film fra 2011 og efterfølgeren fra 2013 havde for travlt med at være so-fuckin’-serious: Så slap helt af, læn dig tilbage og get ready for laugh:  Cause It’s Hammer Time 😉

Thor: Ragnarok får 4 ud af 6 hamre:    

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.