Thor: Ragnarok anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

af René Buchtrup

Den 3. Thor-film får ikke de store hammerslag som den bedste Marvel-film, men ultimativt som den sjoveste superheltefilm overhovedet!

Kan streames på bl.a. Plejmo og Blockbuster

Hvis du mærker rigtig godt efter inde i dig selv, har vi så egentlig brug for flere Marvel-film? Nej

Men går vi ind og ser dem i biffen alligevel? Ja

Det ved Marvel da godt og selvom de stort set følger den samme superhelte-opskrift i hver film, er de stadig fabelagtigt underholdende.

Da jeg havde set den 3. Thor-film, Ragnarok, var jeg helt i tvivl om jeg havde set en superheltefilm eller en komedie.

Og hvad handlede den egentlig om?

Da Thor og Lokes (ja, han lever åbenbart stadig,- spørg ikke hvorfor!) far Odin, dør, slipper deres søster (som de selvfølgelig ikke vidste de havde) løs fra sit fangenskab og vil smadre Asgård. Hel (Cate Blanchett i en herlig skurkerolle) er nemlig dødsguden som vil have hævn over hendes far og byen som spærrede hende inde. Thor og Loke ender dog i en anden galakse, på en anden planet, hvor Thor bliver taget til fange og ender som gladiator og skal slås med hans grønne, sure ven, Hulk (hvorfor han er der, skal du heller ikke spørge om).

Det er bestemt ikke den bedste Marvel-film til dato. Historien er hvert fald slet ikke den aller-skarpeste i Marvels univers. Den er egentlig ret rodet og forvirrende til tider. Men tempoet er højt, action-sekvenserne er overdrevet fede og man keder sig ikke et sekund.

Første og andet kapitel om nordisk mytologis Thor (fra 2011 og 2013), tog sig selv meget alvorligt, selvom de egentlig var ret så fjollede. Det gør kapitel 3 på ingen mulig måde.

Jo, den er da alvorlig ind i mellem, men instruktør Taika Waititi gør aldrig filmen for selvhøjtidelig. Han ved godt at universet er fjollet, men det betyder ikke at han gør nar af det. Han balancerer konstant mellem det alvorlige og det sjove. Faktisk er filmen så sjov, så det er på grænsen til at være en komedie. Og det er sat’me tiltrængt i dette gude-univers hvor der tidligere gik for meget Shakespeare-armbevægelser og overdreven storladenhed i den.

Rygtet siger at mange af filmens replikker er blevet improviseret frem med skuespillerne på settet. Det virker upåklageligt og resultatet er hyle morsomt. Det er som en fest vi tilskuere også er inviteret med til. Chris Hemsworth (Thor) og Tom Hiddleston (Loke) har en forrygende kemi indbyrdes og det samme gælder det resterende cast på Thor: Ragnarok-filmen. 

Så hvis du synes at den første Thor-film fra 2011 og efterfølgeren fra 2013 havde for travlt med at være so-fuckin’-serious: Så slap helt af, læn dig tilbage og get ready for laugh:  Cause It’s Hammer Time 😉

Thor: Ragnarok får 4 ud af 6 hamre:    

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: