Dredd

Picture of Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Dredd
Instruktør: Pete Travis 
Produktionsår: 2012
Genre: Action
Set på: HBO

Instruktør Pete Travis’ og manusforfatter Alex Garlands version af historien om den barske maskerede dommer Dredd, er netop blevet blevet genudgivet i en sikkert lækker 4K Ultra HD version. Det er dog HBO-udgaven denne anmeldelse af kult-filmen er baseret på.

Dredd udkom tilbage i 2012, og blev desværre ikke den helt store publikum succes, til trods for, at der er tale om en virkelig potent og visuelt blændende actionbasker. Det er tydeligt at Dredd er løsrevet fra Hollywood-action-metervare, og at der har været ægte vision bag foretagendet. Dette tænker jeg blandt andet skal tilskrives forfatter (og nu instruktør af film som Ex Machina) Alex Garland. Eftersigernde har Garland også været særdeles involveret i instruktør-arbejdet på Dredd, hvilket giver mening, når man har set hans andre film.

Dredd er baseret på tegneserie-franchisen om Judge Dredd, og foregår i en apokalyptisk fremtidsverden, hvor dommerne både varetager forfølgelsen af forbryderne og domfældelsen, ofte med øjeblikkelig virkning. I dette tilfælde, skal Dredd (Karl Urban) og hans synske lærling Control Operator 1 (Rachel Wood), finde gerningsmændene bag tre grufulde mord, som har fundet sted i en kæmpemæssig betonbygning. Derinde finder man den grusomme bande Ma-Ma Clan, ledet af den vanvittige og skruppelløse Ma-Ma (Lena Headey). Banden producerer et nasty stof kaldet SLO-MO, som får ens hjerne til at opfatte alting 1000 gange langsommere end normalt (eller noget i den stil). Ikke rart at være påvirket af det, hvis man bliver kastet ud over kanten af en bygning!

Inden Dredd og hans lærling får set sig om, er de fanget i bygningen, og skal kæmpe sig vej opad, for at få has på de modbydelige og morderiske bandemedlemmer. Præmissen er altså ganske enkel (og ikke ulig hvad man ser i filmen The Raid, som udkom nogenlunde samme tid som Dredd), men lækkert udført. Filmens visuelle side er både original og smuk, og action-scenerne er opfindsomme og velkorrigerede hele vejen til toppen af bygningen. Det er faktisk vildt hvad de har fået ud af 50 millioner dollars, som filmen har kostet, når man tænker på hvor tudegrim en film til næsten 400 millioner dollars kan være (hvem sagde Zack Snyder’s Justice League?).

Hvis man kan lide sine actionfilm benhårde, rå og voldelige, og med et unikt look, er der ingen vej udenom Dredd. Den er en ren fornøjelse fra start til slut.                                                               

Dredd får 5 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

The Monkey

Jacob Faurholt er tilbage! Hvert fald for en kort stund. Hvem skulle ellers anmelde den hypede gyser-komedie, The Monkey, som af de fleste anmeldere er blevet hyldet. Men Jacob er ikke tilfreds med filmen. Slet, slet ikke.
Læs hans anmeldelse af filmen HER:

Moviemaniac anmelder 4k-film: Signs

Signs fra 2002 er én af de film, som desværre er gået lidt i glemmebogen i dag. Men det er ærgerligt, når den har en blændende Mel Gibson i hovedrollen og en historie om aliens som måske vil invadere jorden.

Kærlighed på film og TV

Jeg har lavet en lille liste med syv bud på den smukke kærlighed. Jeg har taget fra både film og TV-serier
God fornøjelse

Fremmed: Det første opgør

Nicolai har denne gang anmeldt den første danske stenalder film, som handler om starten på det der i dag, er Danmark.

Det er en meget særlig film og en meget intens film, som ganske vist ikke er perfekt, men dog alligevel ikke minder om nogen anden dansk film, hvilket i den grad gør den seværdig

Moviemaniac Podcast – Episode 2: Den Om Oscars

De synes begge to at Oscar showet er dødkedeligt! Alligevel ser de det HVER evigt eneste år! Hvorfor? Fordi de knuselsker film og håber på at det bli’r bedre netop i år…. 😉
Efter fem års podcast-pause, mødes Andreas Nørgaard igen med René Buchtrup. Her kommer de med konstruktive forslag til hvordan The Oscars kan blive endnu bedre…

Flow

Nicolai har denne gang anmeldt en animationsfilm om en flok dyr, der prøver at overleve og holde sammen, under en stor oversvømmelse.

Der er tale om et helt særligt mesterværk, som er gribende, rørende, intenst og virkelig realistisk og i den grad, en biograftur værdig

Moviemaniac anmelder 4k-film: Den Sjette Sans

Moviemaniac anmelder 4k-film kigger denne gang nærmere på gyseren, Den Sjette Sans, som overraskede i sluthalvfemserne med en ordentligt twist-slutning.
Men holder filmen stadig i dag?

Min Evige Sommer

Nicolai har denne gang anmeldt en ny dansk film om en 16 årig pige, der tilbringer en sommer i et sommerhus, med sin familie, hvor moren har kræft.

Min Evige Sommer, er en dybt bevægende og meget hjerteknusende dansk film, som stærkt kan anbefales, men som dog vil kræve kleenex