Det Tredje Mord anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

Klassisk plot’n twist thriller. Eller hvis David Fincher havde været japaner, så havde filmen givetvis set sådan ud.

Det Tredje Mord kan streames på sfanytime.com

Der er krøller i sovsen hele filmen igennem, og du ved ikke, hvad og hvem du skal tro på.
Hvem slog fabrikslederen ihjel, og hvad var motivet?
Amerikansk (i særdeleshed) film kan lære noget her. Der er tænkt grundigt over tingene – hvert et øjeblik i filmen er gennemtænkt, og en vigtig del af helheden.
Her bli’r ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest, og man bli’r som seer forkælet med en ordentlig historie, og en slutning, hvor plottet først (måske) står klart i filmens sidste frame.
Det er simpelthen urimeligt godt håndværk, og netop dét kan andre filmkulturer tage ved lære af!
Hellere én god, end ti middelmådige film – sådan!

Der er mange spillere på brættet, og hver gang du har regnet den ud, så dukker der en ny – eller gammel – karakter op, og tilføjer nye vinkler og mulige motiver.
Jeg er vild med det, og jeg er vild med tonen i filmen, som hele tiden er lidt mørk og mystisk, uden dog at være unødvendigt dyster. Det bli’r aldrig søgt, og du sidder som seer ikke på noget tidspunkt og tænker, at du har set lige præcis dette før.
Filmen er ikke unik, og den benytter sig af nogle helt klassiske kneb, men det er ikke genbrug og tyveri fra andre, bare godt håndværk!

Filmens hovedperson, den idealistiske og retfærdige advokat Shigemori skal forsvare den notorisk kriminelle mand, Misumi, der er dømt til døden for mordet på en fabriksleder.
Han får satme sin sag for, da intet er som det ser ud til – som sagt.

Skuespillet er fremragende, og filmen som helhed er rigtig god.
Dog savnede jeg til tider lidt gang i den, da det hele er et stort puslespil, og man godt liiiige kan trænge til et afbræk.
Ja ja, det er ikke noget der trækker markant ned, men det kunne have været fint med et øjebliks voldspalle, eller en saftig sexscene.
Intet af dette ville dog passe ind, så det er nok fint nok det hele…

Det Tredje Mord får 4 ud af 6 hamre:

🔨🔨🔨🔨

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: