Det Tredje Mord anmeldelse

René

René

af Andreas Nørgaard

Klassisk plot’n twist thriller. Eller hvis David Fincher havde været japaner, så havde filmen givetvis set sådan ud.

Det Tredje Mord kan streames på sfanytime.com

Der er krøller i sovsen hele filmen igennem, og du ved ikke, hvad og hvem du skal tro på.
Hvem slog fabrikslederen ihjel, og hvad var motivet?
Amerikansk (i særdeleshed) film kan lære noget her. Der er tænkt grundigt over tingene – hvert et øjeblik i filmen er gennemtænkt, og en vigtig del af helheden.
Her bli’r ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest, og man bli’r som seer forkælet med en ordentlig historie, og en slutning, hvor plottet først (måske) står klart i filmens sidste frame.
Det er simpelthen urimeligt godt håndværk, og netop dét kan andre filmkulturer tage ved lære af!
Hellere én god, end ti middelmådige film – sådan!

Der er mange spillere på brættet, og hver gang du har regnet den ud, så dukker der en ny – eller gammel – karakter op, og tilføjer nye vinkler og mulige motiver.
Jeg er vild med det, og jeg er vild med tonen i filmen, som hele tiden er lidt mørk og mystisk, uden dog at være unødvendigt dyster. Det bli’r aldrig søgt, og du sidder som seer ikke på noget tidspunkt og tænker, at du har set lige præcis dette før.
Filmen er ikke unik, og den benytter sig af nogle helt klassiske kneb, men det er ikke genbrug og tyveri fra andre, bare godt håndværk!

Filmens hovedperson, den idealistiske og retfærdige advokat Shigemori skal forsvare den notorisk kriminelle mand, Misumi, der er dømt til døden for mordet på en fabriksleder.
Han får satme sin sag for, da intet er som det ser ud til – som sagt.

Skuespillet er fremragende, og filmen som helhed er rigtig god.
Dog savnede jeg til tider lidt gang i den, da det hele er et stort puslespil, og man godt liiiige kan trænge til et afbræk.
Ja ja, det er ikke noget der trækker markant ned, men det kunne have været fint med et øjebliks voldspalle, eller en saftig sexscene.
Intet af dette ville dog passe ind, så det er nok fint nok det hele…

Det Tredje Mord får 4 ud af 6 hamre:

🔨🔨🔨🔨

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.