Det Tredje Mord anmeldelse

René

René

af Andreas Nørgaard

Klassisk plot’n twist thriller. Eller hvis David Fincher havde været japaner, så havde filmen givetvis set sådan ud.

Det Tredje Mord kan streames på sfanytime.com

Der er krøller i sovsen hele filmen igennem, og du ved ikke, hvad og hvem du skal tro på.
Hvem slog fabrikslederen ihjel, og hvad var motivet?
Amerikansk (i særdeleshed) film kan lære noget her. Der er tænkt grundigt over tingene – hvert et øjeblik i filmen er gennemtænkt, og en vigtig del af helheden.
Her bli’r ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest, og man bli’r som seer forkælet med en ordentlig historie, og en slutning, hvor plottet først (måske) står klart i filmens sidste frame.
Det er simpelthen urimeligt godt håndværk, og netop dét kan andre filmkulturer tage ved lære af!
Hellere én god, end ti middelmådige film – sådan!

Der er mange spillere på brættet, og hver gang du har regnet den ud, så dukker der en ny – eller gammel – karakter op, og tilføjer nye vinkler og mulige motiver.
Jeg er vild med det, og jeg er vild med tonen i filmen, som hele tiden er lidt mørk og mystisk, uden dog at være unødvendigt dyster. Det bli’r aldrig søgt, og du sidder som seer ikke på noget tidspunkt og tænker, at du har set lige præcis dette før.
Filmen er ikke unik, og den benytter sig af nogle helt klassiske kneb, men det er ikke genbrug og tyveri fra andre, bare godt håndværk!

Filmens hovedperson, den idealistiske og retfærdige advokat Shigemori skal forsvare den notorisk kriminelle mand, Misumi, der er dømt til døden for mordet på en fabriksleder.
Han får satme sin sag for, da intet er som det ser ud til – som sagt.

Skuespillet er fremragende, og filmen som helhed er rigtig god.
Dog savnede jeg til tider lidt gang i den, da det hele er et stort puslespil, og man godt liiiige kan trænge til et afbræk.
Ja ja, det er ikke noget der trækker markant ned, men det kunne have været fint med et øjebliks voldspalle, eller en saftig sexscene.
Intet af dette ville dog passe ind, så det er nok fint nok det hele…

Det Tredje Mord får 4 ud af 6 hamre:

🔨🔨🔨🔨

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…