Det Tredje Mord anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

Klassisk plot’n twist thriller. Eller hvis David Fincher havde været japaner, så havde filmen givetvis set sådan ud.

Det Tredje Mord kan streames på sfanytime.com

Der er krøller i sovsen hele filmen igennem, og du ved ikke, hvad og hvem du skal tro på.
Hvem slog fabrikslederen ihjel, og hvad var motivet?
Amerikansk (i særdeleshed) film kan lære noget her. Der er tænkt grundigt over tingene – hvert et øjeblik i filmen er gennemtænkt, og en vigtig del af helheden.
Her bli’r ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest, og man bli’r som seer forkælet med en ordentlig historie, og en slutning, hvor plottet først (måske) står klart i filmens sidste frame.
Det er simpelthen urimeligt godt håndværk, og netop dét kan andre filmkulturer tage ved lære af!
Hellere én god, end ti middelmådige film – sådan!

Der er mange spillere på brættet, og hver gang du har regnet den ud, så dukker der en ny – eller gammel – karakter op, og tilføjer nye vinkler og mulige motiver.
Jeg er vild med det, og jeg er vild med tonen i filmen, som hele tiden er lidt mørk og mystisk, uden dog at være unødvendigt dyster. Det bli’r aldrig søgt, og du sidder som seer ikke på noget tidspunkt og tænker, at du har set lige præcis dette før.
Filmen er ikke unik, og den benytter sig af nogle helt klassiske kneb, men det er ikke genbrug og tyveri fra andre, bare godt håndværk!

Filmens hovedperson, den idealistiske og retfærdige advokat Shigemori skal forsvare den notorisk kriminelle mand, Misumi, der er dømt til døden for mordet på en fabriksleder.
Han får satme sin sag for, da intet er som det ser ud til – som sagt.

Skuespillet er fremragende, og filmen som helhed er rigtig god.
Dog savnede jeg til tider lidt gang i den, da det hele er et stort puslespil, og man godt liiiige kan trænge til et afbræk.
Ja ja, det er ikke noget der trækker markant ned, men det kunne have været fint med et øjebliks voldspalle, eller en saftig sexscene.
Intet af dette ville dog passe ind, så det er nok fint nok det hele…

Det Tredje Mord får 4 ud af 6 hamre:

🔨🔨🔨🔨

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer