Daddy’s Home 2 anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

 

af René Buchtrup

Er Daddy’s Home 2 en god film? Ikke specielt. Er det en film som er skæg i (hjemme)biografen og hurtigt glemt efterfølgende? Helt bestemt!

Will Ferrell er og bli’r en fjollet spradebasse som (stort set) kun laver fjollekomedier. Jo, bevares, han har da lavet lidt mere alvorligere film, såsom Everything Must Go (2010) og den fremragende Stranger Than Fiction (2006). Her viste han flere sider af sig selv, og skruede lidt ned for den evige fjolleknap han ofte kører helt i bund når han laver film. Manden kan nemlig andet end at agere idiotisk. Han kan i den grad være knivskarp i hans mediesatire, bl.a. i hans imitationer af bl.a. George Bush og andre politikere.

Jeg er lidt af en Ferrell-fan, da jeg synes han er genial til at bygge karakterer op som på overfladen virker fjollede, men som også sætter spørgsmål ved samfundet, på et slags metaplan.

Det er dog mest i den fjollede kategori alene, når hans karakter Brad vender tilbage med Mark Wahlbergs (Dusty) i Daddy’s Home 2. I 1’eren fra 2015 spillede han manden der kæmpede mod hans kones eksmand. I 2’eren har han og eksmanden slået pjalterne sammen, og nu står de overfor en endnu større udfordring: En jul hvor både mand, kone og eksmands familier er inviteret.

Følsomme Brad’s far, Don (Jonh Lithhow) gi’r trutmundsmysser til sønnike, og ja, seje Dusty’s farmand, Kurt (Mel Gibson) gi’r ikke en fuck og kaster sarkasme til højre og venstre til alt og alle. Ja, wauv, sikke en opfindsomhed fra manuskriptforfatterne…!!! Men selvom ALT i filmen er karikeret og man fra start ved hvor hele filmen ender henne, så er det sgu ret sjovt at følge med i alligevel.

Flere scener fik undertegnede til at skraldgrine. Bl.a. en overdrevet scene, hvor Brad kælker med lynets hast ned af en stejl bakke, for at redde sin intetanede søn. Han brager ind i et restaurants vindue, vildt og voldsomt, og det er falde-på-halen-humor i bedste/værste stil. Faktisk minder den og flere scener om “Fars Fede Juleferie” fra 1989, hvor en familiefars kamp for en glædelig jul går totalt i spåner.

Uenigheder opstår mellem Brad og Dusty undervejs i filmen. Vi havde som tilskuere set det komme en time inden det skete i filmen. Men selvfølgelig ender det jo godt, med julesang i overgrimme julesweatere, hvor moralen skæres overdrevet tykt ud. Det er jo til trods alt, som Google beskriver, når man søger på Daddy’s Home 2: en komedie/familiefilm.  Jeg er dog noget bekymret over betegnelsen familiefilm, da børn ikke ville kunne forstå samtlige af Mel Gibson’s manchuvanistiske jokes i filmen. Og hvis de kunne, ville jeg være dybt bekymret.

Da rulleteksterne gled ned over biograflærredet og jeg forlod biografmørket, havde jeg næsten allerede glemt hvad handlingen var, hvilke jokes jeg grinede af og hvor meget cola’er jeg havde drukket undervejs. Men jeg ender sikkert i samme biograf igen, hvis der om et par år kommer en Daddy’s Home 3.

Daddy’s Home 2 får 3 ud af 6 hamre: 

 

Kan streames på bl.a. Blockbuster og Plejmo 

Seneste

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER: