Daddy’s Home 2 anmeldelse

René

René

 

af René Buchtrup

Er Daddy’s Home 2 en god film? Ikke specielt. Er det en film som er skæg i (hjemme)biografen og hurtigt glemt efterfølgende? Helt bestemt!

Will Ferrell er og bli’r en fjollet spradebasse som (stort set) kun laver fjollekomedier. Jo, bevares, han har da lavet lidt mere alvorligere film, såsom Everything Must Go (2010) og den fremragende Stranger Than Fiction (2006). Her viste han flere sider af sig selv, og skruede lidt ned for den evige fjolleknap han ofte kører helt i bund når han laver film. Manden kan nemlig andet end at agere idiotisk. Han kan i den grad være knivskarp i hans mediesatire, bl.a. i hans imitationer af bl.a. George Bush og andre politikere.

Jeg er lidt af en Ferrell-fan, da jeg synes han er genial til at bygge karakterer op som på overfladen virker fjollede, men som også sætter spørgsmål ved samfundet, på et slags metaplan.

Det er dog mest i den fjollede kategori alene, når hans karakter Brad vender tilbage med Mark Wahlbergs (Dusty) i Daddy’s Home 2. I 1’eren fra 2015 spillede han manden der kæmpede mod hans kones eksmand. I 2’eren har han og eksmanden slået pjalterne sammen, og nu står de overfor en endnu større udfordring: En jul hvor både mand, kone og eksmands familier er inviteret.

Følsomme Brad’s far, Don (Jonh Lithhow) gi’r trutmundsmysser til sønnike, og ja, seje Dusty’s farmand, Kurt (Mel Gibson) gi’r ikke en fuck og kaster sarkasme til højre og venstre til alt og alle. Ja, wauv, sikke en opfindsomhed fra manuskriptforfatterne…!!! Men selvom ALT i filmen er karikeret og man fra start ved hvor hele filmen ender henne, så er det sgu ret sjovt at følge med i alligevel.

Flere scener fik undertegnede til at skraldgrine. Bl.a. en overdrevet scene, hvor Brad kælker med lynets hast ned af en stejl bakke, for at redde sin intetanede søn. Han brager ind i et restaurants vindue, vildt og voldsomt, og det er falde-på-halen-humor i bedste/værste stil. Faktisk minder den og flere scener om “Fars Fede Juleferie” fra 1989, hvor en familiefars kamp for en glædelig jul går totalt i spåner.

Uenigheder opstår mellem Brad og Dusty undervejs i filmen. Vi havde som tilskuere set det komme en time inden det skete i filmen. Men selvfølgelig ender det jo godt, med julesang i overgrimme julesweatere, hvor moralen skæres overdrevet tykt ud. Det er jo til trods alt, som Google beskriver, når man søger på Daddy’s Home 2: en komedie/familiefilm.  Jeg er dog noget bekymret over betegnelsen familiefilm, da børn ikke ville kunne forstå samtlige af Mel Gibson’s manchuvanistiske jokes i filmen. Og hvis de kunne, ville jeg være dybt bekymret.

Da rulleteksterne gled ned over biograflærredet og jeg forlod biografmørket, havde jeg næsten allerede glemt hvad handlingen var, hvilke jokes jeg grinede af og hvor meget cola’er jeg havde drukket undervejs. Men jeg ender sikkert i samme biograf igen, hvis der om et par år kommer en Daddy’s Home 3.

Daddy’s Home 2 får 3 ud af 6 hamre: 

 

Kan streames på bl.a. Blockbuster og Plejmo 

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.