Daddy’s Home 2 anmeldelse

René

René

 

af René Buchtrup

Er Daddy’s Home 2 en god film? Ikke specielt. Er det en film som er skæg i (hjemme)biografen og hurtigt glemt efterfølgende? Helt bestemt!

Will Ferrell er og bli’r en fjollet spradebasse som (stort set) kun laver fjollekomedier. Jo, bevares, han har da lavet lidt mere alvorligere film, såsom Everything Must Go (2010) og den fremragende Stranger Than Fiction (2006). Her viste han flere sider af sig selv, og skruede lidt ned for den evige fjolleknap han ofte kører helt i bund når han laver film. Manden kan nemlig andet end at agere idiotisk. Han kan i den grad være knivskarp i hans mediesatire, bl.a. i hans imitationer af bl.a. George Bush og andre politikere.

Jeg er lidt af en Ferrell-fan, da jeg synes han er genial til at bygge karakterer op som på overfladen virker fjollede, men som også sætter spørgsmål ved samfundet, på et slags metaplan.

Det er dog mest i den fjollede kategori alene, når hans karakter Brad vender tilbage med Mark Wahlbergs (Dusty) i Daddy’s Home 2. I 1’eren fra 2015 spillede han manden der kæmpede mod hans kones eksmand. I 2’eren har han og eksmanden slået pjalterne sammen, og nu står de overfor en endnu større udfordring: En jul hvor både mand, kone og eksmands familier er inviteret.

Følsomme Brad’s far, Don (Jonh Lithhow) gi’r trutmundsmysser til sønnike, og ja, seje Dusty’s farmand, Kurt (Mel Gibson) gi’r ikke en fuck og kaster sarkasme til højre og venstre til alt og alle. Ja, wauv, sikke en opfindsomhed fra manuskriptforfatterne…!!! Men selvom ALT i filmen er karikeret og man fra start ved hvor hele filmen ender henne, så er det sgu ret sjovt at følge med i alligevel.

Flere scener fik undertegnede til at skraldgrine. Bl.a. en overdrevet scene, hvor Brad kælker med lynets hast ned af en stejl bakke, for at redde sin intetanede søn. Han brager ind i et restaurants vindue, vildt og voldsomt, og det er falde-på-halen-humor i bedste/værste stil. Faktisk minder den og flere scener om “Fars Fede Juleferie” fra 1989, hvor en familiefars kamp for en glædelig jul går totalt i spåner.

Uenigheder opstår mellem Brad og Dusty undervejs i filmen. Vi havde som tilskuere set det komme en time inden det skete i filmen. Men selvfølgelig ender det jo godt, med julesang i overgrimme julesweatere, hvor moralen skæres overdrevet tykt ud. Det er jo til trods alt, som Google beskriver, når man søger på Daddy’s Home 2: en komedie/familiefilm.  Jeg er dog noget bekymret over betegnelsen familiefilm, da børn ikke ville kunne forstå samtlige af Mel Gibson’s manchuvanistiske jokes i filmen. Og hvis de kunne, ville jeg være dybt bekymret.

Da rulleteksterne gled ned over biograflærredet og jeg forlod biografmørket, havde jeg næsten allerede glemt hvad handlingen var, hvilke jokes jeg grinede af og hvor meget cola’er jeg havde drukket undervejs. Men jeg ender sikkert i samme biograf igen, hvis der om et par år kommer en Daddy’s Home 3.

Daddy’s Home 2 får 3 ud af 6 hamre: 

 

Kan streames på bl.a. Blockbuster og Plejmo 

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…