Come True

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Come True
Instruktør: Anthony Scott Burns  
Produktionsår: 2020
Genre: Sci-fi, gys

Come True er en sci-fi-gyser af instruktør Anthony Scott Burns, som ikke blot har skrevet og instrueret filmen, men også komponeret soundtrackets labre synth-toner. Dette vækker minder om selveste John Carpenter, som ligeledes har en lang række stemningsfulde lydspor til sine film på samvittigheden (Halloween m.f.).

I Come True følger vi den bortløbne teenager Sarah, som lider af søvnbesvær. Når hun endelig sover, døser hun bl.a. hen på legepladser og skolebænke, og vågner som regel brat, grundet sine ubehagelige mareridt, hvor hun hjemsøges af en skyggelignende skikkelse med lysende øjne. En dag ser hun en seddel, som inviterer til et betalt søvneksperiment, som hun beslutter sig for at deltage i. Her skal hun observeres og måles på, alt imens hun er i R.E.M.-stadiet af sin søvn. Efter søvnen bliver Sarah så interviewet af forskerne, og det er her det går galt, da hun imod forskrifterne bliver vist et billede fra eksperimentet. Grundet dette får Sarah nemlig et svært angstanfald, og begynder at sætte spørgsmålstegn ved søvneksperimentets karakter.   

Come True er en rigtig slowburner – historien folder sig ligeså stille ud, og man har tid til at dvæle ved de enormt lækre billeder, og det ligeledes lækre lydtapet. Der er tale om en særdeles stemningsfuld sci-fi-historie, som dog til tider er truende tæt på tomgang. Helt i stå går filmen heldigvis ikke, og historien er gribende nok til, at man ikke falder hen undervejs.    

I Sarah’s søgen efter svar, udfolder der sig nogle spændende handlingstråde til drømmeverdenen samt de mystiske skyggemænd. Mere skal dog ikke røbes i denne anmeldelse, men Come True har bestemt nogle interessante og originale idéer. Mod slutningen bliver, hvad der indtil da føltes som en ganske helstøbt film, desværre spoleret af unødvendige sluttwists, og man ender på frustreret vis med flere spørgsmål end svar.                                                               

Hvis man kan lide sci-fi med en snert af uhygge, kan Come True klart anbefales. Den kommer ikke helt i mål, men vinder trods alt på en gennemført laber æstetik, og en ganske fin historie. Der er ingen tvivl om, at Anthony Scott Burns har haft en stærk vision med sin film, og langt hen af vejen lykkedes han med den. Derfor sniger Come True sig lige op på 4 hamre.   

Come True får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

         

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.