Come True

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Come True
Instruktør: Anthony Scott Burns  
Produktionsår: 2020
Genre: Sci-fi, gys

Come True er en sci-fi-gyser af instruktør Anthony Scott Burns, som ikke blot har skrevet og instrueret filmen, men også komponeret soundtrackets labre synth-toner. Dette vækker minder om selveste John Carpenter, som ligeledes har en lang række stemningsfulde lydspor til sine film på samvittigheden (Halloween m.f.).

I Come True følger vi den bortløbne teenager Sarah, som lider af søvnbesvær. Når hun endelig sover, døser hun bl.a. hen på legepladser og skolebænke, og vågner som regel brat, grundet sine ubehagelige mareridt, hvor hun hjemsøges af en skyggelignende skikkelse med lysende øjne. En dag ser hun en seddel, som inviterer til et betalt søvneksperiment, som hun beslutter sig for at deltage i. Her skal hun observeres og måles på, alt imens hun er i R.E.M.-stadiet af sin søvn. Efter søvnen bliver Sarah så interviewet af forskerne, og det er her det går galt, da hun imod forskrifterne bliver vist et billede fra eksperimentet. Grundet dette får Sarah nemlig et svært angstanfald, og begynder at sætte spørgsmålstegn ved søvneksperimentets karakter.   

Come True er en rigtig slowburner – historien folder sig ligeså stille ud, og man har tid til at dvæle ved de enormt lækre billeder, og det ligeledes lækre lydtapet. Der er tale om en særdeles stemningsfuld sci-fi-historie, som dog til tider er truende tæt på tomgang. Helt i stå går filmen heldigvis ikke, og historien er gribende nok til, at man ikke falder hen undervejs.    

I Sarah’s søgen efter svar, udfolder der sig nogle spændende handlingstråde til drømmeverdenen samt de mystiske skyggemænd. Mere skal dog ikke røbes i denne anmeldelse, men Come True har bestemt nogle interessante og originale idéer. Mod slutningen bliver, hvad der indtil da føltes som en ganske helstøbt film, desværre spoleret af unødvendige sluttwists, og man ender på frustreret vis med flere spørgsmål end svar.                                                               

Hvis man kan lide sci-fi med en snert af uhygge, kan Come True klart anbefales. Den kommer ikke helt i mål, men vinder trods alt på en gennemført laber æstetik, og en ganske fin historie. Der er ingen tvivl om, at Anthony Scott Burns har haft en stærk vision med sin film, og langt hen af vejen lykkedes han med den. Derfor sniger Come True sig lige op på 4 hamre.   

Come True får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

         

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.