Come True

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Come True
Instruktør: Anthony Scott Burns  
Produktionsår: 2020
Genre: Sci-fi, gys

Come True er en sci-fi-gyser af instruktør Anthony Scott Burns, som ikke blot har skrevet og instrueret filmen, men også komponeret soundtrackets labre synth-toner. Dette vækker minder om selveste John Carpenter, som ligeledes har en lang række stemningsfulde lydspor til sine film på samvittigheden (Halloween m.f.).

I Come True følger vi den bortløbne teenager Sarah, som lider af søvnbesvær. Når hun endelig sover, døser hun bl.a. hen på legepladser og skolebænke, og vågner som regel brat, grundet sine ubehagelige mareridt, hvor hun hjemsøges af en skyggelignende skikkelse med lysende øjne. En dag ser hun en seddel, som inviterer til et betalt søvneksperiment, som hun beslutter sig for at deltage i. Her skal hun observeres og måles på, alt imens hun er i R.E.M.-stadiet af sin søvn. Efter søvnen bliver Sarah så interviewet af forskerne, og det er her det går galt, da hun imod forskrifterne bliver vist et billede fra eksperimentet. Grundet dette får Sarah nemlig et svært angstanfald, og begynder at sætte spørgsmålstegn ved søvneksperimentets karakter.   

Come True er en rigtig slowburner – historien folder sig ligeså stille ud, og man har tid til at dvæle ved de enormt lækre billeder, og det ligeledes lækre lydtapet. Der er tale om en særdeles stemningsfuld sci-fi-historie, som dog til tider er truende tæt på tomgang. Helt i stå går filmen heldigvis ikke, og historien er gribende nok til, at man ikke falder hen undervejs.    

I Sarah’s søgen efter svar, udfolder der sig nogle spændende handlingstråde til drømmeverdenen samt de mystiske skyggemænd. Mere skal dog ikke røbes i denne anmeldelse, men Come True har bestemt nogle interessante og originale idéer. Mod slutningen bliver, hvad der indtil da føltes som en ganske helstøbt film, desværre spoleret af unødvendige sluttwists, og man ender på frustreret vis med flere spørgsmål end svar.                                                               

Hvis man kan lide sci-fi med en snert af uhygge, kan Come True klart anbefales. Den kommer ikke helt i mål, men vinder trods alt på en gennemført laber æstetik, og en ganske fin historie. Der er ingen tvivl om, at Anthony Scott Burns har haft en stærk vision med sin film, og langt hen af vejen lykkedes han med den. Derfor sniger Come True sig lige op på 4 hamre.   

Come True får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

         

Seneste

The Silencing

The Silencing går på ingen måde over i thriller-historien, men hvis man har hang til dystre mordgåder og menneskejagt, kan den snildt anbefales.

Klub Kranium (Dark Blossom)

Tre nordjyske emoer. En coming-of-age fortælling. Et smittende bekendtskab. Klub Kranium er en charmerende dokumentarfilm på dette års CPH:DOX

Pusher

Brutalt indblik i den københavnske underverden, og den organiserede narkohandel der foregår der.
Nicolas Winding Refn og Kim Bodnia sprænger alle rammer i dette mesterværk!

Soldaten

Råt og usminket portræt af et menneske med krigstraumer.
Den stiller skarpt på alternative behandlingsformer og giver desuden et meget ærligt fokus på mennesket fremfor diagnosen PTSD.

Red Screening

Red Screening kan på det varmeste anbefales. Den er ikke for sarte sjæle, da den er ganske eksplicit i sine blodsudgydelser, men alle fans af horror-genren burde hilse den velkommen.

Raising A School Shooter

Det dansk/svenske instruktørpar Frida og Lasse Barkfors stiller skarpt på skoleskyderier i USA og de forældre, som står tilbage med deres børn som mordere. En skræmmende vigtig dokumentarfilm på dette års CPH:DOX.

A Man and a Camera

En mand tøffer rundt i en lille hollandsk by med et kamera, filmer folk og siger ikke ord. Lyder det mærkeligt? Det er det også. A Man And A Camera lever i den grad op til titlen.

De Skrigende Halse

Hylemorsomt indblik i 80’ernes punkmiljø i København.
Folk er nogle idioter, der tager sig selv alt for højtideligt.
Undtagen Ronni-drengen, der bare prøver at please alle andre, og undgå at skide i bukserne….. Men altså det er svært, når man tager nervemedicin, og der kommer blod i lokummet!