Come True

Picture of Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Come True
Instruktør: Anthony Scott Burns  
Produktionsår: 2020
Genre: Sci-fi, gys

Come True er en sci-fi-gyser af instruktør Anthony Scott Burns, som ikke blot har skrevet og instrueret filmen, men også komponeret soundtrackets labre synth-toner. Dette vækker minder om selveste John Carpenter, som ligeledes har en lang række stemningsfulde lydspor til sine film på samvittigheden (Halloween m.f.).

I Come True følger vi den bortløbne teenager Sarah, som lider af søvnbesvær. Når hun endelig sover, døser hun bl.a. hen på legepladser og skolebænke, og vågner som regel brat, grundet sine ubehagelige mareridt, hvor hun hjemsøges af en skyggelignende skikkelse med lysende øjne. En dag ser hun en seddel, som inviterer til et betalt søvneksperiment, som hun beslutter sig for at deltage i. Her skal hun observeres og måles på, alt imens hun er i R.E.M.-stadiet af sin søvn. Efter søvnen bliver Sarah så interviewet af forskerne, og det er her det går galt, da hun imod forskrifterne bliver vist et billede fra eksperimentet. Grundet dette får Sarah nemlig et svært angstanfald, og begynder at sætte spørgsmålstegn ved søvneksperimentets karakter.   

Come True er en rigtig slowburner – historien folder sig ligeså stille ud, og man har tid til at dvæle ved de enormt lækre billeder, og det ligeledes lækre lydtapet. Der er tale om en særdeles stemningsfuld sci-fi-historie, som dog til tider er truende tæt på tomgang. Helt i stå går filmen heldigvis ikke, og historien er gribende nok til, at man ikke falder hen undervejs.    

I Sarah’s søgen efter svar, udfolder der sig nogle spændende handlingstråde til drømmeverdenen samt de mystiske skyggemænd. Mere skal dog ikke røbes i denne anmeldelse, men Come True har bestemt nogle interessante og originale idéer. Mod slutningen bliver, hvad der indtil da føltes som en ganske helstøbt film, desværre spoleret af unødvendige sluttwists, og man ender på frustreret vis med flere spørgsmål end svar.                                                               

Hvis man kan lide sci-fi med en snert af uhygge, kan Come True klart anbefales. Den kommer ikke helt i mål, men vinder trods alt på en gennemført laber æstetik, og en ganske fin historie. Der er ingen tvivl om, at Anthony Scott Burns har haft en stærk vision med sin film, og langt hen af vejen lykkedes han med den. Derfor sniger Come True sig lige op på 4 hamre.   

Come True får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

         

Seneste

Twisters

Nicolai har denne gang anmeldt den nye Twister-film, Twisters, som prøver at opgradere 90’er-klassikeren om adrenalinjunkier som jæger tornadoer. Lykkedes opgraderingen? Ikke helt, men dele af filmen redder den fra at blive en total katastrofe.

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.