Caught In The Net (streaming anmeldelse)

Originaltitel: V Siti. Instruktører: Vít Klusák og Barbora Chalupová Produktionsår: 2020. Kan streames frem til d. 29. marts på cphdox.dk.

Jeg er ikke i tvivl om at dokumentarfilmen, jeg lige har set, er som som et slags socialt eksperiment for at se, hvor mange klamme mænd der findes derude på nettet. Jeg er bare ekstremt chokeret over hvor mange ulækre og klamme grise der faktisk findes.

af René Buchtrup

Ja, undskyld min åbenlyse forargelse, men jeg er egentlig bare rystet over hvor let instruktørerne , Vít Klusák og Barbora Chalupová, har kunnet afsløre så mange pædofile, på sådan et simpelt grundlag.

De har indkald til casting på deres dokumentarfilm, hvor de søger efter unge kvinder, over 18 år, der alle ligner pige på 12-13 år.

“Knap nok er de falske profiler blevet lavet færdige, før de første (klamme) anmodninger fra ældre mænd tikker ind…”

3 kvinder er efter runderne til casting blevet udvalgt til at medvirke i eksperimentet. Efterfølgende bliver et kæmpe filmstudie omdannet til tre pigeværelser, hvor de tre skuespillere skal være online, bl.a på de sociale platfome Facebook og den tjekkiske chatside, Lidé, 12 timer dagligt, 10 dage i streg.

Knap nok er de falske profiler blevet lavet færdige, før de første (klamme) anmodninger fra ældre mænd tikker ind i indbakken.

Skuespillerinderne er alle blevet instrueret i ikke at tage kontakt til nogen på nettet. De nøjes i eksperimentet blot med at svare tilbage, hvis nogen tager kontakt til dem.

(Krise)psykologer står klar, bagstage i lydstudiet, til at hjælpe og støtte pigerne, så de kan komme ordentligt igennem de 10 dage uden varige mén.

Noget af det mest skræmmende ved hele eksperimentet er at se hvor mange ældre mænd der tager kontakt til pigerne. Tykke og tynde. Normalt byggede. Udadtil, helt almindelige mænd, der tilsyneladende ikke har nogen grubler over at chatte med børn på denne måde.

Ingen af mændene har noget imod at tale med pigerne, også selvom de fortæller at de er 12 år gamle. Og flere af mange af mændene tager tøjet af efter få sekunder og hiver sig selv et vidst sted, til pigernes store forargelse.

Èn af de klamme stoddere er endda klar til at mødes i the real life. Det arrangeres, så skjulte kameraer og mikrofoner er på plads, inden pigen/skuespillerinden mødes med manden udenfor studiets trygge rammer.

Alt hvad man troede om moral og etik, er ikke eksisterende i disse klamme mænds verden, som åbenlyst og soleklart går over pigernes personlige og private grænser.

Det er skræmmende og modbydeligt at se “Caught In The Net” helt færdig. Den er fyldt med så mange ubehagelige scener, som ikke bare forlader ens hukommelse efterfølgende.

Er det virkelig sådan at internettet ser ud idag? Eller, har set ud de sidste par år? Hvis ja, så burde der sidde mange millioner bekymrede forældre til præ-teenagebørn, der burde sætte sig ind i deres børns ageren på nettet, og tage nogle snakke med dem om, hvordan deres liv i cyberspace foregår.

Instruktør duoen bag filmen, har videresendt al materialet af de ubehagelige stoddere til politiet. Forhåbentlig bliver de alle buret inde i mange år for pædofili. For selvom pigerne ikke er 12 år i virkeligheden, så man som tilskuer til filmen ikke et sekund i tvivl om, at de ville gøre det igen og igen, hvis de fik lov til det.

Tænk, hvis det var din eller min datter de snakkede med i virkeligheden. Fy føj da…

Caught In The Net får 4 ud af 6:

🔨 🔨 🔨 🔨

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *