Caught In The Net (streaming anmeldelse)

René

René

Originaltitel: V Siti. Instruktører: Vít Klusák og Barbora Chalupová Produktionsår: 2020. Kan streames frem til d. 29. marts på cphdox.dk.

Jeg er ikke i tvivl om at dokumentarfilmen, jeg lige har set, er som som et slags socialt eksperiment for at se, hvor mange klamme mænd der findes derude på nettet. Jeg er bare ekstremt chokeret over hvor mange ulækre og klamme grise der faktisk findes.

af René Buchtrup

Ja, undskyld min åbenlyse forargelse, men jeg er egentlig bare rystet over hvor let instruktørerne , Vít Klusák og Barbora Chalupová, har kunnet afsløre så mange pædofile, på sådan et simpelt grundlag.

De har indkald til casting på deres dokumentarfilm, hvor de søger efter unge kvinder, over 18 år, der alle ligner pige på 12-13 år.

“Knap nok er de falske profiler blevet lavet færdige, før de første (klamme) anmodninger fra ældre mænd tikker ind…”

3 kvinder er efter runderne til casting blevet udvalgt til at medvirke i eksperimentet. Efterfølgende bliver et kæmpe filmstudie omdannet til tre pigeværelser, hvor de tre skuespillere skal være online, bl.a på de sociale platfome Facebook og den tjekkiske chatside, Lidé, 12 timer dagligt, 10 dage i streg.

Knap nok er de falske profiler blevet lavet færdige, før de første (klamme) anmodninger fra ældre mænd tikker ind i indbakken.

Skuespillerinderne er alle blevet instrueret i ikke at tage kontakt til nogen på nettet. De nøjes i eksperimentet blot med at svare tilbage, hvis nogen tager kontakt til dem.

(Krise)psykologer står klar, bagstage i lydstudiet, til at hjælpe og støtte pigerne, så de kan komme ordentligt igennem de 10 dage uden varige mén.

Noget af det mest skræmmende ved hele eksperimentet er at se hvor mange ældre mænd der tager kontakt til pigerne. Tykke og tynde. Normalt byggede. Udadtil, helt almindelige mænd, der tilsyneladende ikke har nogen grubler over at chatte med børn på denne måde.

Ingen af mændene har noget imod at tale med pigerne, også selvom de fortæller at de er 12 år gamle. Og flere af mange af mændene tager tøjet af efter få sekunder og hiver sig selv et vidst sted, til pigernes store forargelse.

Èn af de klamme stoddere er endda klar til at mødes i the real life. Det arrangeres, så skjulte kameraer og mikrofoner er på plads, inden pigen/skuespillerinden mødes med manden udenfor studiets trygge rammer.

Alt hvad man troede om moral og etik, er ikke eksisterende i disse klamme mænds verden, som åbenlyst og soleklart går over pigernes personlige og private grænser.

Det er skræmmende og modbydeligt at se “Caught In The Net” helt færdig. Den er fyldt med så mange ubehagelige scener, som ikke bare forlader ens hukommelse efterfølgende.

Er det virkelig sådan at internettet ser ud idag? Eller, har set ud de sidste par år? Hvis ja, så burde der sidde mange millioner bekymrede forældre til præ-teenagebørn, der burde sætte sig ind i deres børns ageren på nettet, og tage nogle snakke med dem om, hvordan deres liv i cyberspace foregår.

Instruktør duoen bag filmen, har videresendt al materialet af de ubehagelige stoddere til politiet. Forhåbentlig bliver de alle buret inde i mange år for pædofili. For selvom pigerne ikke er 12 år i virkeligheden, så man som tilskuer til filmen ikke et sekund i tvivl om, at de ville gøre det igen og igen, hvis de fik lov til det.

Tænk, hvis det var din eller min datter de snakkede med i virkeligheden. Fy føj da…

Caught In The Net får 4 ud af 6:

🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!