Captain Marvel

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Captain Marvel. Instruktører: Anna Boden og Ryan Fleck. År: 2019. Genre: Action. Kan streames på Blockbuster.

De første tyve minutter af d. 21. Marvel-superheltefilm (inden den helt store spil-med-musklerne-i-mit-spandex-tøj, Avengers: End Game i slut-april) virker som noget underligt og værre rod. Simpelthen noget værre juks.

Captain Marvel hedder filmen og introducerer en ny heltinde som (selvfølgelig) har en afgørende rolle at spille i Marvel-universets fremtid.

Det hele starter i filmen med flashbacks. Vor unge heltinde, Vers (spillet af Brie Larson) vågner op med mareridt (eller er det erindringer?). Noget med krig, skuddueller og en kvindelig mentor. På en anden planet. Men har hun overhovedet været der?

Det føles som puslespilsbrikker spredt ud over hele sofabordet, med alt fra stråtag, blå himmel og delfiner. Det virker random. Det virker uoverskueligt.

For hende vores hovedperson, Vers, er kriger på planeten Kree, hvor hun bliver “jedi”-trænet af sin “yoda”-mentor Yon-Rogg (Jude Law).

Men efter et slag på en intergaltisk planet mod de onde væsener, Skrulls, ender hun på planeten Jorden. Vi finder ud af vi er i start 90’erne.

Og lige så langsomt giver det hele mere mening i filmen.

Puslespilsbrikkerne falder lige så langsomt på plads.

Måske er det mødet med Agent Nick Fury (Samuel L. Jackson) som gør det hele lidt mere overskueligt. De to (Vers og Fury) har hvert fald en kemi som er utrolig smittende og som gør filmen utrolig down jordnær og hyggelig. De har simpelthen en god kemi og deres pingpong (ja, dialog imellem), føles befriende og troværdig.

Gid vi så flere makkerpar som dem på film og tv.

Det giver mening at Disney og co. har sat instruktørparret Anna Boden og Ryan Fleck til at instruere filmen. De er kendt for at have lavet små indie-dramaer med almindelige mennesker og deres fokus på relationerne.

Det giver faktisk rigtig meget mening. Det er rart med en jordnær superheltefilm. Også selvom vi konstant skifter mellem rum, overdrevne superkræfter og grønne aliens.

Vor kære heltinde, Captain Marvel aka Vers, finder ud af at hun har levet på jorden tidligere. At hun i virkeligheden hedder Carol Danvers og var tidligere pilot. Men hvordan dælen havnede hun så på planeten Kree?

Brikkerne giver efterhånden et tydeligt billede og det hele giver mere mening.

Også selvom filmen tager en overraskende ny og spændende drejning undervejs.

Det bedste ved “Captain Marvel” er at føles som en film som aldrig har særligt travlt. Ikke i et konstant hurtigt tempo som så mange i samme genre, hvor hver anden scene helst skal indeholde action og en dumsmart one-liner.

Det meste af filmen er faktisk overraskende rolig og dialogbåren. Thank god for that.

Når der er action, er det til gengæld også fedt. Det går aldrig for stærkt, s man får det hele med.

Muligvis er slutningen af filmen over the top og ligesom sin DC-konkurrent “Wonder Woman”, er den ved at kamme over, så det til sidst føles som en CGI-forstoppelse. ALT for meget af det gode.

Men hvis man har savnet en superheltefilm som ikke helt føles som alle de andre, så er Captain Marvel et overraskende godt bud på en 2 timer lang underholdningsfilm som faktisk både har hjerne og hjerte.

Men husk, det hele giver noget mere mening, i forhold til referencer og hilsner i filmen, hvis du altså har set de 20 tidligere film som Marvel har spyttet ud, inden du sætter dig til rette i biografsædet.

Bare lige så du ved det….

Captain Marvel får 4 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

Seneste

Babygirl

Nicolai har denne gang anmeldt en erotisk thriller, som både er vovet, hed, intens og samtidig følsom og meget kompleks.

Babygirl har mange tangenter at spille på og oveordnet spiller det hele mere end godt nok til at være en biograftur værdig!

The Room

For seks år siden anmeldte René Buchtrup “verdens dårligste film” til bundkarakter. Nu har tonen fået en helt anden lyd. Læs hans (nye) anmeldelse af The Room…

Årets Film 2024 (Nicolais Top 10)

I Moviemaniacs tilbageblik på det nu forgangne år 2024, er det nu Nicolais tur til at dele ud af sine filmiske højdepunkter, hvor der så er tale om en bred perlette af både store værker og små gemte perler, som alle gjorde massivt indtryk.

Årets Film 2024 (Renés Top 10)

Filmåret 2024 har i følge René Buchtrup været fantastisk og det har kort sagt været enormt svært at fravælge film til den endelige TOP 10. Men det er selvfølgelig lykkedes, og her får I listen. Rigtig god fornøjelse..

Better Man

Hvis man vil slutte året af med et brag i biografen, som giver en lyst til at danse og hoppe ind i 2025, jamen så har Nicolai et ganske godt bud på dette, via Better Man, som fortæller historien om popikonet Robbie Williams, som så bliver skildret som en abe.

Alien: Romulus (4k UHD)

Den nye Alien-film, Romulus, låner fra sine forbilleder, men er alligevel sin egen.
Den er skabt til at ses i (hjemme)biografen, hvor “ingen kan høre dig skrige”…
René Buchtrup anmelder ret så begejstret Alien: Romulus.