Bumblebee

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Bumblebee. Instruktør: Travis Knight. År: 2018. Genre: Action/Sci-fi. Kan streames på Blockbuster.

I 2007 blev den første Transformers-film udgivet. Og med masser af succes.

Det populære 80’er-legetøj fra Hasbro blev bragt til live i Michael Bay’s sjove, hyggelige og popcors-underholdende “Transformers”.

Det var en origin-story om en ung mand og hans nye, yderst besynderlige ven, autobotten Bumblebee.

Selvom Michael Bay elskede at kreere actionsmadder med hans computer-animerede robotter, så man blev helt rudtosset, huskede han den fine, lille historie, om en dreng og hans nye ven. Den historie var heldigvis i centrum. Sjov, sød og underholdende.

At han så sked på det hele, øh, undskyld jeg mener, at han smed det hele væk, allerede i film nr. 2, er så en helt anden sag. Og i film 3. Og 4. Og 5!

Så da verden i den grad havde fået brækfornemmelse og mange tænkte: Nu Er Det Nok, dukkede “Bumblebee” så pludselig op i biograferne.

Men her er den kære Michael Bay heldigvis blevet skiftet ud med Kubo And The Strings-instruktøren Travis Knight, som ikke er fan af kønsløs robotsmadder, men til gengæld den gode historie. Igen en fortælling om en følsom, stor robot og hans nye, unge ven.

Egentlig er det set hundrede gange før på film, altså historien om det umage makkerpar. Inspirationskilderne er hvert fald ikke til at tage fejl af og tankerne leder hurtigt én hen på “Drengen Og Jernkæmpen” (1999) og “Big Hero 6” (2014) hvor forskelligheder møder hinanden på det helt rigtige tidspunkt og et umage venskab opstår.

Sådan er det også i “Bumblebee” hvor den kære B-127 (altså Bumblebee) bliver sendt til jorden for at redde sit (metal)skind og tilfældigvis møder den 18-årige Charlie (Hailee Steinfeld) som i den grad godt kan bruge en ven i hendes liv. Hun har det ikke nemt blandt hendes jævnaldrende, hendes far er ikke længere i hendes liv og hendes mor har fundet en ny mand, der smiler alt, alt for meget.

Det hele foregår i 1980’erne, altså flere år inden Bumblebee møder Sam Witwicky i den første Transformers-film. Der er dømt E.T og Stranger Things-stemning med et overdådigt 80’er-soundtrack som de fleste kan nynne med på.

Man skænker det ikke en tanke at den kære Bumblebee er lavet på en computer og at Steinfeld egentlig snakker ud i den blå luft i virkligheden. Nej, for deres samspil er så troværdigt, så denne 34-årige anmelder ofte havde våde øjne undervejs i filmen. Filmen er konstant på vippen til at falde i klicheernes grøft om den svære teenager der må så frygteligt meget igennem, men Steinfeld er simpelthen blændende som teenageren som kæmper og som vil gøre alt for at finde sig selv i det svære, kommende voksenliv. Og det 3 meter høje maskinbjerg af en krigsmaskine er skrøbelig og kærlig som en forvokset hundehvalp. Ham Bumblebee er simpelthen ikke til at stå for.

Selvfølgelig kommer vi ikke udenom de mange actionscener og selvfølgelig er der både farlig modstand fra rummet (to decepticons som vil gøre alt for at udslette Bumblebee) og en gnaven elitesoldat spillet af John Cena (som vil gøre alt for at udslette Bumblebee). Men heldigvis vil instruktør Knight gerne have sit publikum til at se nogle fede actionscener, hvor man rent faktisk kan se hvad der foregår. Det bliver ikke, ligesom Michael Bay gjorde det, mudret og sløret, så man bliver 3d-rundtosset (hvem slåsser med hvem). Det bliver til gengæld lækkert udført, så man nyder hver en smadder-scene og hungrer efter mere.

Dette store legebarn af en voksen sad med et stort smil og våde øjne i hjemmebiografen og tænkte ved sig selv: “der er håb forude alligevel”. Det er faktisk muligt at lave en rørende actionfilm som både har hjerte, en god fortælling, skønne karakterer og en skøn sjat humor med sig i bagagen.

Den burde måske kun få 4 hamre, men den får den femte for at være den bedste Transformers-film nogensinde.

Bumblebee får 5 ud af 6 hamre:

🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

The Monkey

Jacob Faurholt er tilbage! Hvert fald for en kort stund. Hvem skulle ellers anmelde den hypede gyser-komedie, The Monkey, som af de fleste anmeldere er blevet hyldet. Men Jacob er ikke tilfreds med filmen. Slet, slet ikke.
Læs hans anmeldelse af filmen HER:

Moviemaniac anmelder 4k-film: Signs

Signs fra 2002 er én af de film, som desværre er gået lidt i glemmebogen i dag. Men det er ærgerligt, når den har en blændende Mel Gibson i hovedrollen og en historie om aliens som måske vil invadere jorden.

Kærlighed på film og TV

Jeg har lavet en lille liste med syv bud på den smukke kærlighed. Jeg har taget fra både film og TV-serier
God fornøjelse

Fremmed: Det første opgør

Nicolai har denne gang anmeldt den første danske stenalder film, som handler om starten på det der i dag, er Danmark.

Det er en meget særlig film og en meget intens film, som ganske vist ikke er perfekt, men dog alligevel ikke minder om nogen anden dansk film, hvilket i den grad gør den seværdig

Moviemaniac Podcast – Episode 2: Den Om Oscars

De synes begge to at Oscar showet er dødkedeligt! Alligevel ser de det HVER evigt eneste år! Hvorfor? Fordi de knuselsker film og håber på at det bli’r bedre netop i år…. 😉
Efter fem års podcast-pause, mødes Andreas Nørgaard igen med René Buchtrup. Her kommer de med konstruktive forslag til hvordan The Oscars kan blive endnu bedre…

Flow

Nicolai har denne gang anmeldt en animationsfilm om en flok dyr, der prøver at overleve og holde sammen, under en stor oversvømmelse.

Der er tale om et helt særligt mesterværk, som er gribende, rørende, intenst og virkelig realistisk og i den grad, en biograftur værdig

Moviemaniac anmelder 4k-film: Den Sjette Sans

Moviemaniac anmelder 4k-film kigger denne gang nærmere på gyseren, Den Sjette Sans, som overraskede i sluthalvfemserne med en ordentligt twist-slutning.
Men holder filmen stadig i dag?

Min Evige Sommer

Nicolai har denne gang anmeldt en ny dansk film om en 16 årig pige, der tilbringer en sommer i et sommerhus, med sin familie, hvor moren har kræft.

Min Evige Sommer, er en dybt bevægende og meget hjerteknusende dansk film, som stærkt kan anbefales, men som dog vil kræve kleenex