Brawl In Cell Block 99 anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af René Buchtrup

Flødebolleen Vince Vaughn springer ud som bad motherfucker i en nervepirrende intens og úber-voldelig film som jeg klappede i hænderne af. 

Brawl In Cell Block 99 (2017). Instruktør: S. Craig Zahler

Jeg tog en chance en tilfældig fredag aften da jeg gik i gang med filmen “Brawl In Cell Block 99”. Jeg havde hørt rygter om at Vince Vaughn (bl.a. kendt for komedier som Wedding Crashers og Old School) skulle have sit livs rolle og at filmen simpelthen bare var møgfed.

Begge ting var heldigvis fuldstændige korrekte.

Vaughn spiller det store skrummel Bradley som bliver fyret fra sit arbejde og ender med at arbejde som narkokurér. Han havner i fængsel og derefter går det for alvor helt galt: Han og hans familie (kone og kommende barn) trues og hvis han ikke slår en ansat ihjel på et maksimal sikkerheds fængsel, klipper de lemmer at hans ufødte datter(!) og dræber hans kone.

Bradley ser muligvis voldsom ud og har en fortid som tidligere bokser. Men han er egentlig ikke voldelig. Men det bliver højest nødvendigt hvis han skal flyttes til det andet fængsel hvor den mulige fange skal slås ihjel. Han må brække armer, ben og kranier, før han kan redde sin familie.

Vaughn spiller hovedkarakteren til perfektion og han besidder en ro og lune, som gør at vi som tilskuere sympatiserer med ham og forstår hvorfor han må være the most bad motherfucker we’ve EVER seen! Han bringer samtidig en god potion tør humor i spil, uden at det på nogen måde bliver plat, men til gengæld sjovt for os som tilskuere.

Det meste af filmen er rolig, uden musik og alligevel er hvert minut af filmen helvedes spændende. Næsten alle scener er med Vaughn og vi mærker hans frustration over the point of no return hvor han må søndersmadre sig til “toppen” af fængselsblokken 99.

De voldelige slåskampscener er så groteske og bizarre, at det jeg endte med at grine flere gange. Kranier splinter, arme knækkes midt over og blodet sprøjter. Det er mødet mellem splatter-b-film og amerikanske hævnfilm fra 1970’erne. Instruktør S. Craig Zahler ved lige præcis hvad han laver. Det hjorde han i den grad også i debutfilmen “Bone Tomahawk” fra 2005, en regulær western, som endte som et kanibal-mareridt for sherif Kurt Russell og hans gunslingers i filmen.

“Brawl Back…” er en fantastisk fed filmoplevelse. Efterfølgende ser du dog ikke hyggelige Vince Vaughn på samme måde: Dette er rollen hvor han endelig får lov til at vise hvad han har at byde på.

Jeg glæder mig i den grad til Vaughns, samt instruktør Zahlers næste filmprojekt sammen: “Dragged Acorss Concrete” som forhåbentlig får premiere senere i år.

Brawl In Cell Block 99 får 5 ud af 6 hamre:

 

Filmen kan bl.a. streames på Viaplay

streampriser,2018-03-01T08:00:00Z,imdb=tt5657856,fa

 

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: