Bodyguard anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

Britiske Bodyguard på Netflix er i den grad bing-worthy og anbefalelsesværdig. Også selvom den ikke er nyskabende indenfor krimigenren. 

Bodyguard kan streames på Netflix

 

Der er en stolt tradition i England mht. krimier.

Der er de familiære og hyggelige serier (der blev ikke sagt gode!), såsom Barnaby og Inspector Morse. Det er den slags serier vi ender med at ligge og glo på, efter en rundtur på alle kanaler.
Det er lidt ligesom Dr. Nielsen. Når der vitterligt ikke er andet, så drikker vi det af ren nød…

Derudover er der serier som den fabelagtige Luther med fænomenale Idris Elba, og nu denne perle.
Spænding og krimi som det bør leveres.

Bodyguard rammer hovedet på sømmet, og formåede at holde mig grublende til det sidste.

Den smider mange plottråde ud, men den formår osse at samle dem igen uden at det på noget tidspunkt bli’r forceret. Jeg sad ikke en eneste gang og følte mig rushet igennem serien pga. løse ender, der skyndsomt skulle flettes sammen.

Slutningen er måske lige lovlig lyserød og fint-sløjfebindende, men stadig god, og på intet tidspunkt ødelæggende for den gode historie.

Irak- og Afganistanveteranen David Budd (solidt spillet af Richard Madden) starter som dagens mand, da han stopper et terrorangreb.
Han roses til skyerne, og ender som livvagt for den forhadte engelske indenrigsminister, Julie Montague (en dejligt arrogant Keeley Hawes).
Hun står for alt det det David Budd afskyr ved politikere, og han har egenhændigt set, hvad hendes politik kan føre til.
Hun minder meget om en skinger og stramtandet mokke fra vores egen hjemlige kravlegård, men nok om Inger Støjberg…

David Budd kæmper med sine krigstraumer, og på jobbet bli’r han samtidig modarbejdet af sine kollegaer.

Du ved ikke hvor forræderiet kommer fra, du ved ikke hvem der fører kniven.

Diverse trusler mod ministeren bli’r stadig mere og mere pågående og reelle. David’s egen familie bli’r til et mål, og katastrofen lurer overalt.

Igennem miniseriens seks afsnit følger vi hans til tider ensomme og håbløse kamp for at optrevle komplottet, og finde de ansvarlige og skyldige.
Det er drønspændende!
Serien er som Soundvenue påstår, slet og ret binge-worthy.

Serien leverer ikke noget nyt til bordet, men den vinder stort ved at tage nogle chancer, og turde udfordre vores skabelonsagtige billede af drama og krimi.

The Bodyguard får min største anbefaling, og den får denne flotte karakter med på vejen:

Bodyguard får 5 ud af 6 hamre:     🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer