Bodyguard anmeldelse

René

René

af Andreas Nørgaard

Britiske Bodyguard på Netflix er i den grad bing-worthy og anbefalelsesværdig. Også selvom den ikke er nyskabende indenfor krimigenren. 

Bodyguard kan streames på Netflix

 

Der er en stolt tradition i England mht. krimier.

Der er de familiære og hyggelige serier (der blev ikke sagt gode!), såsom Barnaby og Inspector Morse. Det er den slags serier vi ender med at ligge og glo på, efter en rundtur på alle kanaler.
Det er lidt ligesom Dr. Nielsen. Når der vitterligt ikke er andet, så drikker vi det af ren nød…

Derudover er der serier som den fabelagtige Luther med fænomenale Idris Elba, og nu denne perle.
Spænding og krimi som det bør leveres.

Bodyguard rammer hovedet på sømmet, og formåede at holde mig grublende til det sidste.

Den smider mange plottråde ud, men den formår osse at samle dem igen uden at det på noget tidspunkt bli’r forceret. Jeg sad ikke en eneste gang og følte mig rushet igennem serien pga. løse ender, der skyndsomt skulle flettes sammen.

Slutningen er måske lige lovlig lyserød og fint-sløjfebindende, men stadig god, og på intet tidspunkt ødelæggende for den gode historie.

Irak- og Afganistanveteranen David Budd (solidt spillet af Richard Madden) starter som dagens mand, da han stopper et terrorangreb.
Han roses til skyerne, og ender som livvagt for den forhadte engelske indenrigsminister, Julie Montague (en dejligt arrogant Keeley Hawes).
Hun står for alt det det David Budd afskyr ved politikere, og han har egenhændigt set, hvad hendes politik kan føre til.
Hun minder meget om en skinger og stramtandet mokke fra vores egen hjemlige kravlegård, men nok om Inger Støjberg…

David Budd kæmper med sine krigstraumer, og på jobbet bli’r han samtidig modarbejdet af sine kollegaer.

Du ved ikke hvor forræderiet kommer fra, du ved ikke hvem der fører kniven.

Diverse trusler mod ministeren bli’r stadig mere og mere pågående og reelle. David’s egen familie bli’r til et mål, og katastrofen lurer overalt.

Igennem miniseriens seks afsnit følger vi hans til tider ensomme og håbløse kamp for at optrevle komplottet, og finde de ansvarlige og skyldige.
Det er drønspændende!
Serien er som Soundvenue påstår, slet og ret binge-worthy.

Serien leverer ikke noget nyt til bordet, men den vinder stort ved at tage nogle chancer, og turde udfordre vores skabelonsagtige billede af drama og krimi.

The Bodyguard får min største anbefaling, og den får denne flotte karakter med på vejen:

Bodyguard får 5 ud af 6 hamre:     🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.