Bodyguard anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

Britiske Bodyguard på Netflix er i den grad bing-worthy og anbefalelsesværdig. Også selvom den ikke er nyskabende indenfor krimigenren. 

Bodyguard kan streames på Netflix

 

Der er en stolt tradition i England mht. krimier.

Der er de familiære og hyggelige serier (der blev ikke sagt gode!), såsom Barnaby og Inspector Morse. Det er den slags serier vi ender med at ligge og glo på, efter en rundtur på alle kanaler.
Det er lidt ligesom Dr. Nielsen. Når der vitterligt ikke er andet, så drikker vi det af ren nød…

Derudover er der serier som den fabelagtige Luther med fænomenale Idris Elba, og nu denne perle.
Spænding og krimi som det bør leveres.

Bodyguard rammer hovedet på sømmet, og formåede at holde mig grublende til det sidste.

Den smider mange plottråde ud, men den formår osse at samle dem igen uden at det på noget tidspunkt bli’r forceret. Jeg sad ikke en eneste gang og følte mig rushet igennem serien pga. løse ender, der skyndsomt skulle flettes sammen.

Slutningen er måske lige lovlig lyserød og fint-sløjfebindende, men stadig god, og på intet tidspunkt ødelæggende for den gode historie.

Irak- og Afganistanveteranen David Budd (solidt spillet af Richard Madden) starter som dagens mand, da han stopper et terrorangreb.
Han roses til skyerne, og ender som livvagt for den forhadte engelske indenrigsminister, Julie Montague (en dejligt arrogant Keeley Hawes).
Hun står for alt det det David Budd afskyr ved politikere, og han har egenhændigt set, hvad hendes politik kan føre til.
Hun minder meget om en skinger og stramtandet mokke fra vores egen hjemlige kravlegård, men nok om Inger Støjberg…

David Budd kæmper med sine krigstraumer, og på jobbet bli’r han samtidig modarbejdet af sine kollegaer.

Du ved ikke hvor forræderiet kommer fra, du ved ikke hvem der fører kniven.

Diverse trusler mod ministeren bli’r stadig mere og mere pågående og reelle. David’s egen familie bli’r til et mål, og katastrofen lurer overalt.

Igennem miniseriens seks afsnit følger vi hans til tider ensomme og håbløse kamp for at optrevle komplottet, og finde de ansvarlige og skyldige.
Det er drønspændende!
Serien er som Soundvenue påstår, slet og ret binge-worthy.

Serien leverer ikke noget nyt til bordet, men den vinder stort ved at tage nogle chancer, og turde udfordre vores skabelonsagtige billede af drama og krimi.

The Bodyguard får min største anbefaling, og den får denne flotte karakter med på vejen:

Bodyguard får 5 ud af 6 hamre:     🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: