Bodies Bodies Bodies

Nicolai Kristiansen

Nicolai Kristiansen

Originaltitel:  Bodies Bodies Bodies.
Instruktør: Halina Reijn.
År: 2022.
Genre: gyser.
Biografpremiere: 08/09.

Når man er sammen med venner og er tvunget til det grundet uvejr, kan man enten lege, feste eller finde ud af hvor gode venner man egentlig er.

Lige netop dette er den korteste essens af handlingen i Halina Reijns gyserkomedie, Bodies Bodies Bodies.

I øvrigt en genre som er ret virkelig svær at mestre, fordi en gyserkomedie, både skal være morsom og også besidde en vis form for uhygge som man skal kunne tage seriøst og ikke bare anse som værende en parodi.

Men er det sidste så noget som Bodies Bodies Bodies lykkedes med at undgå?

Selve filmens handling kan forklares ganske hurtigt.

I starten af filmen møder vi den østeuropæiske Bee der er taget sammen med sin kæreste Emma med til Emmas ven, Davids store palæ, hvor de sammen med andre unge mennesker, skal holde en såkaldt orkanfest.

De fester, danser, drikker, sniffer coke og pludseligt får de en idé om at lege legen, Bodies Bodies Bodies, som er en leg der ganske kort går ud på, at en vennegruppe spredes i mørke og pludseligt ligger én af dem på gulvet og så skal man så finde ud af hvem morderen er, via et tegnet stickynote med et x på.

Naturligvis går legen galt og i stedet for at finde ud af hvem morderen er til vennen der ligger på gulvet, begynder er stort skænderi og meget hurtigt efter bliver orkanfesten, til alt andet end en fest.

Eftersigende så var Bodies Bodies Bodies oprindeligt en meget mørkere film, med mindre humor og med flere kendetegn til seriemorderfilm fra 80’erne.

Men dét manuskript af Kristen Roupenian blev afvist og i stedet trådte Sarah DeLappe til og gav filmen lidt mere humor.

Samtidig er det også værd at nævne at filmens hollandske instruktør, Halina Reijn med denne film, får lavet sin første engelsksprogede film og uden noget kendskab til instruktøren på forhånd, vil jeg dog sige at hun kommer virkelig godt afsted med denne film.

Bodies Bodies Bodies, er først og fremmest en film som i den grad er ”ung med de unge”, hvilket både kan ses på karakterernes brug af deres mobiltelefoner (til bl.a. tik-tok), deres sprogbrug (hvor ord som ”fuck” og ”bitch” bruges ret så meget) og overordnet filmens energi som er ret så høj fra start til slut.

Og jo ved ens første syn, kan mange af karaktererne godt ses som værende ekstremt overfladiske og drøn-irriterende.

Men jeg føler faktisk at både Sarah DeLappe (manuskriptforfatteren) og Halina Reijn er fuldt-ud bevidst om dette og derfor er der også en enorm underholdningsværdi, i at se hvordan de hver især bliver pillet fra hinanden, når de begynder at føle sig utilpas og konstant tvivler på om de overhovedet kan stole på hinanden.

Samtidig er det også virkelig værd at nævne, at Hailna Reijn også har ret så godt styr på gyservirkemidlerne, fordi så snart orkanen komme ordentlig i gang og der kommer strømafbrydelse i palæet, så er der store af dele af filmen, hvor der ikke er underlægningsmusik, men hvor lyddesignet af bl.a. Mariusz Glabinski og Chris Lang, virkelig kommer til sin ret, da lyden af torden og regn, i hvert fald er med til at skabe noget gyselig stemning.

I forhold til filmens skuespil, så selvom der ikke er mange med i filmen (8 i alt), så kan de måske til tider være lidt svære at holde styr på.

Men værd at fremhæve, er dog Maria Bakalova i rollen som Bee, der på alle måder står som filmens outsider, da hun umiddelbart kun er bekendt med kæresten Sophie og ikke hendes venneflok, til at starte med.

Maria Bakalova er den i filmen som nok er nemmest at tage seriøst, da hun virkelig formidler en ret mærkbar følsomhed og dernæst usikkerhed, både i forhold til selskabet og den aften som hun oplever. Dette gør også at jeg i hvert fald heppede på hende og håbede at hun ville klare det hele (jeg vil naturligvis ikke spoile, om hun i så fald, gør det).

I forhold til de andre 4 unge piger i filmen, så synes jeg bestemt at de alle gør det fremragende og virkelig levede sig virkelig meget ind i rollerne som stærkt hysteriske piger som hver især har skyggesider og hemmeligheder som pludseligt kommer frem, uden at de har spurgt om det.

Af andre roller, vil jeg også fremhæve Pete Davidson i rollen som Dave der lægger hus til filmens ”festligheder”.

Dette er fordi, han virkelig fremragende og meget morsomt portrættere en fyr som virkelig synes han er den fedeste fyr i verden og som gerne vil fremstå som den fedeste fyr i verden.

Andet som også er værd at nævne, er filmens elektroniske underlægningsmusik af Disasterpeace som både giver filmen en virkelig god energi og samtidig en ret så troværdig følelse af ubehag.

Og ellers, så synes jeg ærlig talt at Bodies Bodies Bodies er en film der i den grad lykkedes med mere end hvad jeg troede den ville gøre.

Det er både en fremragende psykologisk gyser, da meget af filmen handler om pigernes tanker om hinanden (som de bestemt ikke lægger skjul på), det er også et godt mysterium, da jeg virkelig gættede på hvem der gjorde hvad mod hinanden og så er det en ekstremt morsom og kulsort komedie og en af dette års bedste underholdningsfilm!

Bodies Bodies Bodies får 6 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer