Bloodshot

René Buchtrup

René Buchtrup

Instruktør: Dave Wilson. Produktionsår: 2020. Genre: Action/sci-fi. Udkommer på blu-ray d. 18. maj 2020.

Med et budget på 45 mio. dollars har den nye adaption af tegnserien, “Bloodshot”, fra Valiant Comics, potentialet til at blive en rigtig underholdende actionbasker. Samtidig har den Fast And The Furious-stjernen, Vin Diesel, med i hovedrollen.

“Bloodshot” handler om badass-soldaten, Ray Garrison, som efter en succesfuld mission, lever turtelduelivet med kæresten i Italien. De bliver af ukendte gerningsmænd taget til fange i et kølerum og dræbt af en mystisk mand, som vil have informationer om soldaternes sidste mission.

Garrison vågner efterfølgende op i hich-tech-virksomheden RTS, hvor lederen af selskabet, Dr. Emil Harting (Guy Pearce), fortæller ham, at de har genoplivet ham med en unik nanoteknologi i sine blodårer. Han er blevet til halv mand/halv maskine (hvem sagde Robocop), med uovertrufne superkræfter (hvem sagde Wolverine), og nærmest er uovervindelig. Sammen med sammen andre (genoplivede) unge mennesker, også med særlige nano-kræfter, er de nu under Hardings vinge, klar til hjælpe RTS med nogle missioner.

Men Garrison, som ellers intet kunne huske om sin fortid, får pludselig flashback om sin myrdede kone og hvem der dræbte hende.

Han har nu en agenda: hævn. Koste hvad det vil.

Der skal ikke det helt store matematikgeni til at regne ud, at der selvfølgelig ikke er rent mel i posen fra den ellers så flinke videnskabsmand, Harting, og at alle på RTS, med undtagelse af den kvinden, kaldet G.T (Eiza González), som senere bliver én af Garrisons allierede.

Instruktør, Dave Wilsons fortid som instruktør på musikvideoer, og hans tidligere arbejde på at fremstille special effects, kan ses i arbejdet med hans debutspillefilm, “Bloodshot”. Mange af actionscenerne er blæret sat sammen, og bugner af visuelt overskud. Også selvom det er ved at kamme over i slutningen af filmen, som føles som en, stor cgi-eksplosion.

Produktionen lugter i det hele taget lidt af origin storys, fra dengang superheltefilm slet ikke var cool endnu. Det minder om både “Spawn” (1997), “Barb Wire” (1996) og “The Phantom” (1996). Kitch, på grænsen til det ufrivilligt morsomme.

Vin Diesel gør hvad han kan med et manus, der ofte er klichefyldt og fyldt med plothuller. At den kære Diesel har karisma og charme som en stor, ovnbagt kartoffel, der er ved at eksplodere, er en helt anden sag. Han havde i det mindst fint modspil i Fast-franchisen. Det får han ikke helt i “Bloodshot”, hvor flere af hans medspilleres karakterer er fantasiløse og flade.

Som altid, redder Vin Diesel verden (i stramt siddende undertrøje, selvfølgelig), og “Bloodshot” kan kan gå til en aften foran flimmerkassen, mens man tålmodigt venter på Fast 9 i biografen.

Bloodshot får 3 ud af 6:

🔨 🔨 🔨

Ekstra Materiale:

Her kan man dykke ned i både scener, som ikke kom med i den endelige udgave af filmen, en alternativ slutning af filmen, optagelser fra settet, samt et dybere indblik i hvordan filmen er blevet lavet.

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer