Bloodshot

René

René

Instruktør: Dave Wilson. Produktionsår: 2020. Genre: Action/sci-fi. Udkommer på blu-ray d. 18. maj 2020.

Med et budget på 45 mio. dollars har den nye adaption af tegnserien, “Bloodshot”, fra Valiant Comics, potentialet til at blive en rigtig underholdende actionbasker. Samtidig har den Fast And The Furious-stjernen, Vin Diesel, med i hovedrollen.

“Bloodshot” handler om badass-soldaten, Ray Garrison, som efter en succesfuld mission, lever turtelduelivet med kæresten i Italien. De bliver af ukendte gerningsmænd taget til fange i et kølerum og dræbt af en mystisk mand, som vil have informationer om soldaternes sidste mission.

Garrison vågner efterfølgende op i hich-tech-virksomheden RTS, hvor lederen af selskabet, Dr. Emil Harting (Guy Pearce), fortæller ham, at de har genoplivet ham med en unik nanoteknologi i sine blodårer. Han er blevet til halv mand/halv maskine (hvem sagde Robocop), med uovertrufne superkræfter (hvem sagde Wolverine), og nærmest er uovervindelig. Sammen med sammen andre (genoplivede) unge mennesker, også med særlige nano-kræfter, er de nu under Hardings vinge, klar til hjælpe RTS med nogle missioner.

Men Garrison, som ellers intet kunne huske om sin fortid, får pludselig flashback om sin myrdede kone og hvem der dræbte hende.

Han har nu en agenda: hævn. Koste hvad det vil.

Der skal ikke det helt store matematikgeni til at regne ud, at der selvfølgelig ikke er rent mel i posen fra den ellers så flinke videnskabsmand, Harting, og at alle på RTS, med undtagelse af den kvinden, kaldet G.T (Eiza González), som senere bliver én af Garrisons allierede.

Instruktør, Dave Wilsons fortid som instruktør på musikvideoer, og hans tidligere arbejde på at fremstille special effects, kan ses i arbejdet med hans debutspillefilm, “Bloodshot”. Mange af actionscenerne er blæret sat sammen, og bugner af visuelt overskud. Også selvom det er ved at kamme over i slutningen af filmen, som føles som en, stor cgi-eksplosion.

Produktionen lugter i det hele taget lidt af origin storys, fra dengang superheltefilm slet ikke var cool endnu. Det minder om både “Spawn” (1997), “Barb Wire” (1996) og “The Phantom” (1996). Kitch, på grænsen til det ufrivilligt morsomme.

Vin Diesel gør hvad han kan med et manus, der ofte er klichefyldt og fyldt med plothuller. At den kære Diesel har karisma og charme som en stor, ovnbagt kartoffel, der er ved at eksplodere, er en helt anden sag. Han havde i det mindst fint modspil i Fast-franchisen. Det får han ikke helt i “Bloodshot”, hvor flere af hans medspilleres karakterer er fantasiløse og flade.

Som altid, redder Vin Diesel verden (i stramt siddende undertrøje, selvfølgelig), og “Bloodshot” kan kan gå til en aften foran flimmerkassen, mens man tålmodigt venter på Fast 9 i biografen.

Bloodshot får 3 ud af 6:

🔨 🔨 🔨

Ekstra Materiale:

Her kan man dykke ned i både scener, som ikke kom med i den endelige udgave af filmen, en alternativ slutning af filmen, optagelser fra settet, samt et dybere indblik i hvordan filmen er blevet lavet.

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.