Bloodshot

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Instruktør: Dave Wilson. Produktionsår: 2020. Genre: Action/sci-fi. Udkommer på blu-ray d. 18. maj 2020.

Med et budget på 45 mio. dollars har den nye adaption af tegnserien, “Bloodshot”, fra Valiant Comics, potentialet til at blive en rigtig underholdende actionbasker. Samtidig har den Fast And The Furious-stjernen, Vin Diesel, med i hovedrollen.

“Bloodshot” handler om badass-soldaten, Ray Garrison, som efter en succesfuld mission, lever turtelduelivet med kæresten i Italien. De bliver af ukendte gerningsmænd taget til fange i et kølerum og dræbt af en mystisk mand, som vil have informationer om soldaternes sidste mission.

Garrison vågner efterfølgende op i hich-tech-virksomheden RTS, hvor lederen af selskabet, Dr. Emil Harting (Guy Pearce), fortæller ham, at de har genoplivet ham med en unik nanoteknologi i sine blodårer. Han er blevet til halv mand/halv maskine (hvem sagde Robocop), med uovertrufne superkræfter (hvem sagde Wolverine), og nærmest er uovervindelig. Sammen med sammen andre (genoplivede) unge mennesker, også med særlige nano-kræfter, er de nu under Hardings vinge, klar til hjælpe RTS med nogle missioner.

Men Garrison, som ellers intet kunne huske om sin fortid, får pludselig flashback om sin myrdede kone og hvem der dræbte hende.

Han har nu en agenda: hævn. Koste hvad det vil.

Der skal ikke det helt store matematikgeni til at regne ud, at der selvfølgelig ikke er rent mel i posen fra den ellers så flinke videnskabsmand, Harting, og at alle på RTS, med undtagelse af den kvinden, kaldet G.T (Eiza González), som senere bliver én af Garrisons allierede.

Instruktør, Dave Wilsons fortid som instruktør på musikvideoer, og hans tidligere arbejde på at fremstille special effects, kan ses i arbejdet med hans debutspillefilm, “Bloodshot”. Mange af actionscenerne er blæret sat sammen, og bugner af visuelt overskud. Også selvom det er ved at kamme over i slutningen af filmen, som føles som en, stor cgi-eksplosion.

Produktionen lugter i det hele taget lidt af origin storys, fra dengang superheltefilm slet ikke var cool endnu. Det minder om både “Spawn” (1997), “Barb Wire” (1996) og “The Phantom” (1996). Kitch, på grænsen til det ufrivilligt morsomme.

Vin Diesel gør hvad han kan med et manus, der ofte er klichefyldt og fyldt med plothuller. At den kære Diesel har karisma og charme som en stor, ovnbagt kartoffel, der er ved at eksplodere, er en helt anden sag. Han havde i det mindst fint modspil i Fast-franchisen. Det får han ikke helt i “Bloodshot”, hvor flere af hans medspilleres karakterer er fantasiløse og flade.

Som altid, redder Vin Diesel verden (i stramt siddende undertrøje, selvfølgelig), og “Bloodshot” kan kan gå til en aften foran flimmerkassen, mens man tålmodigt venter på Fast 9 i biografen.

Bloodshot får 3 ud af 6:

🔨 🔨 🔨

Ekstra Materiale:

Her kan man dykke ned i både scener, som ikke kom med i den endelige udgave af filmen, en alternativ slutning af filmen, optagelser fra settet, samt et dybere indblik i hvordan filmen er blevet lavet.

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: