Bloodshot

René

René

Instruktør: Dave Wilson. Produktionsår: 2020. Genre: Action/sci-fi. Udkommer på blu-ray d. 18. maj 2020.

Med et budget på 45 mio. dollars har den nye adaption af tegnserien, “Bloodshot”, fra Valiant Comics, potentialet til at blive en rigtig underholdende actionbasker. Samtidig har den Fast And The Furious-stjernen, Vin Diesel, med i hovedrollen.

“Bloodshot” handler om badass-soldaten, Ray Garrison, som efter en succesfuld mission, lever turtelduelivet med kæresten i Italien. De bliver af ukendte gerningsmænd taget til fange i et kølerum og dræbt af en mystisk mand, som vil have informationer om soldaternes sidste mission.

Garrison vågner efterfølgende op i hich-tech-virksomheden RTS, hvor lederen af selskabet, Dr. Emil Harting (Guy Pearce), fortæller ham, at de har genoplivet ham med en unik nanoteknologi i sine blodårer. Han er blevet til halv mand/halv maskine (hvem sagde Robocop), med uovertrufne superkræfter (hvem sagde Wolverine), og nærmest er uovervindelig. Sammen med sammen andre (genoplivede) unge mennesker, også med særlige nano-kræfter, er de nu under Hardings vinge, klar til hjælpe RTS med nogle missioner.

Men Garrison, som ellers intet kunne huske om sin fortid, får pludselig flashback om sin myrdede kone og hvem der dræbte hende.

Han har nu en agenda: hævn. Koste hvad det vil.

Der skal ikke det helt store matematikgeni til at regne ud, at der selvfølgelig ikke er rent mel i posen fra den ellers så flinke videnskabsmand, Harting, og at alle på RTS, med undtagelse af den kvinden, kaldet G.T (Eiza González), som senere bliver én af Garrisons allierede.

Instruktør, Dave Wilsons fortid som instruktør på musikvideoer, og hans tidligere arbejde på at fremstille special effects, kan ses i arbejdet med hans debutspillefilm, “Bloodshot”. Mange af actionscenerne er blæret sat sammen, og bugner af visuelt overskud. Også selvom det er ved at kamme over i slutningen af filmen, som føles som en, stor cgi-eksplosion.

Produktionen lugter i det hele taget lidt af origin storys, fra dengang superheltefilm slet ikke var cool endnu. Det minder om både “Spawn” (1997), “Barb Wire” (1996) og “The Phantom” (1996). Kitch, på grænsen til det ufrivilligt morsomme.

Vin Diesel gør hvad han kan med et manus, der ofte er klichefyldt og fyldt med plothuller. At den kære Diesel har karisma og charme som en stor, ovnbagt kartoffel, der er ved at eksplodere, er en helt anden sag. Han havde i det mindst fint modspil i Fast-franchisen. Det får han ikke helt i “Bloodshot”, hvor flere af hans medspilleres karakterer er fantasiløse og flade.

Som altid, redder Vin Diesel verden (i stramt siddende undertrøje, selvfølgelig), og “Bloodshot” kan kan gå til en aften foran flimmerkassen, mens man tålmodigt venter på Fast 9 i biografen.

Bloodshot får 3 ud af 6:

🔨 🔨 🔨

Ekstra Materiale:

Her kan man dykke ned i både scener, som ikke kom med i den endelige udgave af filmen, en alternativ slutning af filmen, optagelser fra settet, samt et dybere indblik i hvordan filmen er blevet lavet.

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…