Becky

Picture of Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Becky 
Instruktør:
Jonathan Milott, Cary Murnion   
Produktionsår:
2020
Genre:
Action, thriller
Set på:
Viaplay

Becky landede for kort tid siden på Viaplay, tilsyneladende et år efter filmens amerikanske premiere. Skuespilleren Kevin James pryder filmens forside, og eftersom han primært er kendt for sine humoristiske roller, som i King of Queens og Mall Cop, kunne man let forledes til at tro, at der er tale om en komedie. Dette er dog langt fra tilfældet.

Becky handler om teenageren Becky, som under et år efter at have mistet sin mor til kræft, konfronteres med at hendes far skal giftes med sin nye kæreste. Dette som en “surprise” i familiens sommerhus, hvor tanken så er, at der efterfølgende skal hygges med faren, hans kommende kone, og hendes søn. Dette ufølsomme scenarie virker underligt karikeret (hvorfor har faren ikke snakket med Becky på forhånd), og iscenesætter på mest klodsende vis familien i de rammer, som historien kommer til at udfolde sig. Inden længe banker det nemlig på døren, og det er ikke guds bedste børn som venter udenfor, men en gruppe nynazistiske fanger (på flugt), der leder efter en nøgle, som skulle befinde sig i sommerhuset.

Herefter tager tingene fart, og filmen udvikler sig til en home invasion-thriller, hvor Becky bliver en teenagers svar på Rambo. Der er et par punkter, som gør at Becky skiller sig en smule ud. For det første er det interessant at se Kevin James som nynazistisk bandeleder, med et gigantisk hagekors tatoveret i nakken, og uden en snert af humor. Ærgerligt nok finder man dog hurtigt ud af, at denne transformation ikke er videre vellykket, og James formår på ingen måde at gøre karakteren farlig. Den anden ting, som også er det bedste ved filmen, er, at den er enorm explicit i sin vold, og det i en sådan grad at det tangerer splat (faktisk er det splat, og til tider den rene gorefest!). Dette giver filmen noget kant, og en tiltrængt snert af humor. Splatten kunne dog godt have været yderligere overdrevet, hvilket måske kunne have gjort Becky til en kultfilm.

Alt i alt forbliver Becky en virkelig tynd omgang te. Den er ikke særlig spændende, skuespillet er ikke prangende, og til trods for føromtalte splat, mangler den noget kant. Og så kan man spørge sig selv hvad meningen med galskaben egentlig er? Udskuddene er ude efter en nøgle, som åbenbart er led i en større plan om hvidt overherredømme. Vi får dog aldrig at vide præcis hvad nøglen skal bruges til, hvilket i sig selv er tyndt.

Becky kan dog bruges som tilforladelig eskapisme, hvilket kan være tiltrængt i disse tider. Den er dog hurtigt glemt igen.                                           

Becky får 2 ud af 6 hamre:
🔨🔨                 

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.