Becky

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Becky 
Instruktør:
Jonathan Milott, Cary Murnion   
Produktionsår:
2020
Genre:
Action, thriller
Set på:
Viaplay

Becky landede for kort tid siden på Viaplay, tilsyneladende et år efter filmens amerikanske premiere. Skuespilleren Kevin James pryder filmens forside, og eftersom han primært er kendt for sine humoristiske roller, som i King of Queens og Mall Cop, kunne man let forledes til at tro, at der er tale om en komedie. Dette er dog langt fra tilfældet.

Becky handler om teenageren Becky, som under et år efter at have mistet sin mor til kræft, konfronteres med at hendes far skal giftes med sin nye kæreste. Dette som en “surprise” i familiens sommerhus, hvor tanken så er, at der efterfølgende skal hygges med faren, hans kommende kone, og hendes søn. Dette ufølsomme scenarie virker underligt karikeret (hvorfor har faren ikke snakket med Becky på forhånd), og iscenesætter på mest klodsende vis familien i de rammer, som historien kommer til at udfolde sig. Inden længe banker det nemlig på døren, og det er ikke guds bedste børn som venter udenfor, men en gruppe nynazistiske fanger (på flugt), der leder efter en nøgle, som skulle befinde sig i sommerhuset.

Herefter tager tingene fart, og filmen udvikler sig til en home invasion-thriller, hvor Becky bliver en teenagers svar på Rambo. Der er et par punkter, som gør at Becky skiller sig en smule ud. For det første er det interessant at se Kevin James som nynazistisk bandeleder, med et gigantisk hagekors tatoveret i nakken, og uden en snert af humor. Ærgerligt nok finder man dog hurtigt ud af, at denne transformation ikke er videre vellykket, og James formår på ingen måde at gøre karakteren farlig. Den anden ting, som også er det bedste ved filmen, er, at den er enorm explicit i sin vold, og det i en sådan grad at det tangerer splat (faktisk er det splat, og til tider den rene gorefest!). Dette giver filmen noget kant, og en tiltrængt snert af humor. Splatten kunne dog godt have været yderligere overdrevet, hvilket måske kunne have gjort Becky til en kultfilm.

Alt i alt forbliver Becky en virkelig tynd omgang te. Den er ikke særlig spændende, skuespillet er ikke prangende, og til trods for føromtalte splat, mangler den noget kant. Og så kan man spørge sig selv hvad meningen med galskaben egentlig er? Udskuddene er ude efter en nøgle, som åbenbart er led i en større plan om hvidt overherredømme. Vi får dog aldrig at vide præcis hvad nøglen skal bruges til, hvilket i sig selv er tyndt.

Becky kan dog bruges som tilforladelig eskapisme, hvilket kan være tiltrængt i disse tider. Den er dog hurtigt glemt igen.                                           

Becky får 2 ud af 6 hamre:
🔨🔨                 

Seneste

Dredd

Hvis man kan lide sine actionfilm benhårde, rå og voldelige, og med et unikt look, er der ingen vej udenom Dredd. Den er en ren fornøjelse fra start til slut.

De Bedste Actionfilm (fra 1980-nu) del 4

Vi er på vej derop, hvor det hele bliver lidt sjovere og mere vildt, voldsomt og actionpacked.
Her er der vist en actionfilm for alle og enhver, så sæt bare i gang.

God fornøjelse!

De Bedste Actionfilm (fra 1980-nu) del 3

Vi fortsætter ufortrødent vores rejse gennem de sidste fyrre års actionfilm.
Igen skal vi vidt omkring, og vi skal igen forbi det intelligente og det lidt mindre intelligente. Forvent det sammenlagt højeste body count i filmhistorien, og forvent massiv underholdning!

De Bedste Actionfilm (fra 1980-nu) del 2

Her på anden del af listen skal vi endnu engang rundt i manegen og alle actionfilmens afkroge.
Der er de dumme, dorske kødhestefilm, som vi trods alt sund fornuft alligevel elsker, og der er de dybe og meningsfulde actiondramaer, der udover at underholde, også stimulerer andet end de muskler man bruger til at gnaske popcorn med.

De Bedste Actionfilm (fra 1980-nu) del 1

Andreas og René kan ikke få nok at kugler der flyver, voldsomme eksplosioner og masser af slow motion. De præsenterer her første del af Verdens Bedste Actionfilm…

Pieces of a Woman

Pieces of a Woman er et stærkt spillet drama om at miste, og om at holde sammen på ens parforhold, når sorgen rammer. Filmen skal have en klar anbefaling herfra.

Wonder Woman 2 & Zach Snyder’s Justice League

René har brugt seks og en halv time i selskab med DC’s superhelte på HBO, og fortæller om den nye Wonder Woman-film er noget værd og om Zach Snyder’s eget cut på Justice League giver mening.