Barry anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

Stive teaterreplikker og smokin’ guns går hånd i hånd i den sorthumoristiske komedieserie “Barry” som er én af 2018s allerbedste serier!

Hele 1. sæson er tilgængelig på HBO Nordic

af René Buchtrup

Hvis du er serienørd og up to date med ALT hvad der rør sig på Netflix, HBO osv, vil du sikkert sige tsk tsk til denne anmeldelse.

Det første Barry-afsnit blev nemlig langet over “streamingdisken” helt tilbage i marts måned 2018.

Men betyder det af Barry ikke behøver at blive anmeldt her på siden?

Nej, tværtimod. For den er faktisk én af de allerbedste fra det forgange år.

Barry er så utraditionelt som en sorthumoristisk lejemorderserie. Faktisk en serie med det særlige twist at hovedpersonen Barry (Bill Hader i sin livs rolle) er en lejemorder som vil ud af branchen og har et blændende ønske om at blive….skuespiller.

Selvfølgelig er det ikke helt nemt og vores “flinkePer” af en hovedperson (han er faktisk ekstremt sympatisk af en lejemorder at være). For konflikten ligger ikke blot ved at hans fars gamle ven, Fuches (Stephen Root) som arbejder som hans “lejemorder-agent”, bliver skuffet over hans valg, men at hans sidste mission heller ikke helt går som planlagt.

Pludselig står Barry i den situation hvor han egentlig skal nakke nogle østeuropæriske gangstere, som selv ender med at ville eliminere ham, mens han starter på et amatørteaterhold. Der forelsker han sig så i den overambitiøse og sårbare Sally (Sarah Goldberg).

Samtidig går jagten på ind Barrys (lejemorder)profil, under ledelse af detektiv Janice Moss (Paula Newsome), mens Barrys (manglende) teatertalent bliver presset til det yderste af den krukkede, men samtidig helt igennem uimodståelige teaterinstruktør og leder på amatørteatret, Gene Cousineau (genialt spillet af Henry Winkler).

Det er både tragikomisk, spændende, rørende, underligt og underholdende at følge det brogede persongalleri i serien. Bill Hader har været med at skrive manus til “Barry” og kærligheden til universet kan i den grad mærkes.

Hader er simpelthen forrygende som skiftevis cold as ice-lejemorder, uden skyggen af talent-dårlig skuespiller på de skrå brædder, kejtet i sit forsøg på at score Sally og total stone face i mange, mærkværdige hverdagssituationer, som der kun kan grines af når man iagttager som tilskuer. 

Alle væsentlige og vigtige karakterer i “Barry” er forrygende og kommer alle i spil på en meningsfuld måde i serien. Balancen mellem det alvorlige og den tørre dead pan-humor er fantastisk og denne anmelder balancerede konstant mellem at bide negle af bar’ spænding og grine højlydt af den sjove humor. Det bliver simpelthen sjovere for hvert afsnit og seriens 8, med en sølle spillelængde på 30 min. pr afsnit, flyver afsted.

Denne anmelder glæder sig til når 2. sæson bliver tilgængelig på HBO Nordic i løbet af 2019 og krydser fingre for at Bill Hader og co. kan udvide det mørke komedie-univers endnu mere og forhåbentlig give plads til nogle nye, sjove og spændende karakterer. 

“Barry” er muligvis en underlig snegl, men hvilken en (vid)underlig én af slagsen! 

Barry får 5 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.