Barry anmeldelse

René

René

Stive teaterreplikker og smokin’ guns går hånd i hånd i den sorthumoristiske komedieserie “Barry” som er én af 2018s allerbedste serier!

Hele 1. sæson er tilgængelig på HBO Nordic

af René Buchtrup

Hvis du er serienørd og up to date med ALT hvad der rør sig på Netflix, HBO osv, vil du sikkert sige tsk tsk til denne anmeldelse.

Det første Barry-afsnit blev nemlig langet over “streamingdisken” helt tilbage i marts måned 2018.

Men betyder det af Barry ikke behøver at blive anmeldt her på siden?

Nej, tværtimod. For den er faktisk én af de allerbedste fra det forgange år.

Barry er så utraditionelt som en sorthumoristisk lejemorderserie. Faktisk en serie med det særlige twist at hovedpersonen Barry (Bill Hader i sin livs rolle) er en lejemorder som vil ud af branchen og har et blændende ønske om at blive….skuespiller.

Selvfølgelig er det ikke helt nemt og vores “flinkePer” af en hovedperson (han er faktisk ekstremt sympatisk af en lejemorder at være). For konflikten ligger ikke blot ved at hans fars gamle ven, Fuches (Stephen Root) som arbejder som hans “lejemorder-agent”, bliver skuffet over hans valg, men at hans sidste mission heller ikke helt går som planlagt.

Pludselig står Barry i den situation hvor han egentlig skal nakke nogle østeuropæriske gangstere, som selv ender med at ville eliminere ham, mens han starter på et amatørteaterhold. Der forelsker han sig så i den overambitiøse og sårbare Sally (Sarah Goldberg).

Samtidig går jagten på ind Barrys (lejemorder)profil, under ledelse af detektiv Janice Moss (Paula Newsome), mens Barrys (manglende) teatertalent bliver presset til det yderste af den krukkede, men samtidig helt igennem uimodståelige teaterinstruktør og leder på amatørteatret, Gene Cousineau (genialt spillet af Henry Winkler).

Det er både tragikomisk, spændende, rørende, underligt og underholdende at følge det brogede persongalleri i serien. Bill Hader har været med at skrive manus til “Barry” og kærligheden til universet kan i den grad mærkes.

Hader er simpelthen forrygende som skiftevis cold as ice-lejemorder, uden skyggen af talent-dårlig skuespiller på de skrå brædder, kejtet i sit forsøg på at score Sally og total stone face i mange, mærkværdige hverdagssituationer, som der kun kan grines af når man iagttager som tilskuer. 

Alle væsentlige og vigtige karakterer i “Barry” er forrygende og kommer alle i spil på en meningsfuld måde i serien. Balancen mellem det alvorlige og den tørre dead pan-humor er fantastisk og denne anmelder balancerede konstant mellem at bide negle af bar’ spænding og grine højlydt af den sjove humor. Det bliver simpelthen sjovere for hvert afsnit og seriens 8, med en sølle spillelængde på 30 min. pr afsnit, flyver afsted.

Denne anmelder glæder sig til når 2. sæson bliver tilgængelig på HBO Nordic i løbet af 2019 og krydser fingre for at Bill Hader og co. kan udvide det mørke komedie-univers endnu mere og forhåbentlig give plads til nogle nye, sjove og spændende karakterer. 

“Barry” er muligvis en underlig snegl, men hvilken en (vid)underlig én af slagsen! 

Barry får 5 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…