Z (streaming anmeldelse)

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Z
Instruktør: Brandon Christensen
Produktionsår: 2019
Genre: Gyser

af Jacob Faurholt

Z er ikke nogen ny stor gysertitel, som eksempelvis Ari Aster’s Midsommar eller Stephen King’s IT var det. Det er en film man skal lede lidt efter, blandt de mange b-gysere, som løbende gøres tilgængelige på Blockbuster og lignende tjenester. Der er da heller ikke store budgetter eller filmstjerner at finde i denne produktion, hvilket bestemt ikke gør noget, hvis idéen og udførelsen er god. Bevares, når man har set Z, sidder man ikke tilbage med følelsen af, at have set et unikt indie-gys alla It Follows eller The Babadook, men mindre kan også gøre det. Z er en old school gyser med en simpel præmis, og den leverer nogle effektive chills.

I filmen følger vi en familie på tre, hvor den 8-årige dreng Joshua, får sig en usynlig ven kaldet Z. Denne Z viser sig, som man nok kan forestille sig, at være et ubehageligt bekendtskab. Og inden man får set sig om, er alt fra skole – til familieliv truet på det grusomste. Mere vil jeg ikke røbe, men der er, som man nok kan læse, på ingen måde tale om en synderlig original historie. Til gengæld er den fint fortalt, med små fine twists og en dejlig underspillethed. Gysene er subtile og ganske effektive, og hen mod slutningen spænder det til på en dejlig ubehagelig måde, og for en gangs skyld punkterer slutningen ikke helhedsindtrykket.

Z er nok mest for inkarnerede fans af gysergenren, folk som ikke kan nøjes med de stort opsatte biografgys, men som gerne vil dykke yderligere ned i dynget. Filmen vil på ingen måde ryste nogens grundvold, og er nok også hurtigt glemt igen, men hvis man ikke har alt for fine fornemmelser, er den bestemt et kig værd.

Z får 4/6:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.