Z (streaming anmeldelse)

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Z
Instruktør: Brandon Christensen
Produktionsår: 2019
Genre: Gyser

af Jacob Faurholt

Z er ikke nogen ny stor gysertitel, som eksempelvis Ari Aster’s Midsommar eller Stephen King’s IT var det. Det er en film man skal lede lidt efter, blandt de mange b-gysere, som løbende gøres tilgængelige på Blockbuster og lignende tjenester. Der er da heller ikke store budgetter eller filmstjerner at finde i denne produktion, hvilket bestemt ikke gør noget, hvis idéen og udførelsen er god. Bevares, når man har set Z, sidder man ikke tilbage med følelsen af, at have set et unikt indie-gys alla It Follows eller The Babadook, men mindre kan også gøre det. Z er en old school gyser med en simpel præmis, og den leverer nogle effektive chills.

I filmen følger vi en familie på tre, hvor den 8-årige dreng Joshua, får sig en usynlig ven kaldet Z. Denne Z viser sig, som man nok kan forestille sig, at være et ubehageligt bekendtskab. Og inden man får set sig om, er alt fra skole – til familieliv truet på det grusomste. Mere vil jeg ikke røbe, men der er, som man nok kan læse, på ingen måde tale om en synderlig original historie. Til gengæld er den fint fortalt, med små fine twists og en dejlig underspillethed. Gysene er subtile og ganske effektive, og hen mod slutningen spænder det til på en dejlig ubehagelig måde, og for en gangs skyld punkterer slutningen ikke helhedsindtrykket.

Z er nok mest for inkarnerede fans af gysergenren, folk som ikke kan nøjes med de stort opsatte biografgys, men som gerne vil dykke yderligere ned i dynget. Filmen vil på ingen måde ryste nogens grundvold, og er nok også hurtigt glemt igen, men hvis man ikke har alt for fine fornemmelser, er den bestemt et kig værd.

Z får 4/6:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.