Z (streaming anmeldelse)

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Z
Instruktør: Brandon Christensen
Produktionsår: 2019
Genre: Gyser

af Jacob Faurholt

Z er ikke nogen ny stor gysertitel, som eksempelvis Ari Aster’s Midsommar eller Stephen King’s IT var det. Det er en film man skal lede lidt efter, blandt de mange b-gysere, som løbende gøres tilgængelige på Blockbuster og lignende tjenester. Der er da heller ikke store budgetter eller filmstjerner at finde i denne produktion, hvilket bestemt ikke gør noget, hvis idéen og udførelsen er god. Bevares, når man har set Z, sidder man ikke tilbage med følelsen af, at have set et unikt indie-gys alla It Follows eller The Babadook, men mindre kan også gøre det. Z er en old school gyser med en simpel præmis, og den leverer nogle effektive chills.

I filmen følger vi en familie på tre, hvor den 8-årige dreng Joshua, får sig en usynlig ven kaldet Z. Denne Z viser sig, som man nok kan forestille sig, at være et ubehageligt bekendtskab. Og inden man får set sig om, er alt fra skole – til familieliv truet på det grusomste. Mere vil jeg ikke røbe, men der er, som man nok kan læse, på ingen måde tale om en synderlig original historie. Til gengæld er den fint fortalt, med små fine twists og en dejlig underspillethed. Gysene er subtile og ganske effektive, og hen mod slutningen spænder det til på en dejlig ubehagelig måde, og for en gangs skyld punkterer slutningen ikke helhedsindtrykket.

Z er nok mest for inkarnerede fans af gysergenren, folk som ikke kan nøjes med de stort opsatte biografgys, men som gerne vil dykke yderligere ned i dynget. Filmen vil på ingen måde ryste nogens grundvold, og er nok også hurtigt glemt igen, men hvis man ikke har alt for fine fornemmelser, er den bestemt et kig værd.

Z får 4/6:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: